Любов и връзки

Кога допуснах живота ми да се превърне в пълна каша: Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

живот пълна каша-Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Кога допуснах живота ми да се превърне в пълна каша и то не от  „хубавите“, а тези които са пълен бълбоч? Имах толкова мечти. Дори се бях зарекла, че няма да водя посредствен живот, да имам посредствена работа и най-вече посредствена връзка, а накрая резултата бе точно такъв.

Случва се често човек да изпадне в такова състояние, когато си мисли, че нищо в живота му не върви в правилна посока.

Работата ти е кофти, живота ти е влязъл в коловоз от който няма измъкване, а на всичко отгоре и с мъжете не ти върви. Пълна гадост!

Наистина ли контролът над живота ни е в нашите ръце?

Когато си започнал да учиш за мечтана професия, си имал толкова мечти за бъдещето. Но след като завършиш влизаш в машината на търсещите работа и тя буквално те смазва. Когато вече си изгубил броя на интервютата, на които си бил, осъзнаваш, че – когато нямаш опит е проблем, когато имаш опит, изненада, отново е проблем; Когато имаш деца е проблем, когато нямаш, отново е проблем, защото един ден ще решиш да имаш. Ако нямаш образование е проблем, ако го имаш, отново е проблем. Тогава си задаваш въпроса в мен ли е проблема?

Попаднал си в дупката на ежедневието и не ти се случва нищо?

Денят ти е ясен. Ставаш, пиеш кафе, душ, приготвяш се и отиваш да безобразно скучната си работа, прибираш се, пазаруваш, вечеряш, лягаш. И това всеки ден. Ден след ден едно и също. Имаш усещането, че не си се забавлявал от ….. дори не помниш от кога! Решаваш, че събота ще излезеш. Излизаш, отиваш на клуб, поръчваш си питие, но не е същото, както едно време. Музиката ти става прекалено силна (дори не можеш да чуеш мислите си), прибираш се и по пътя мислиш – толкова ли остарях? Истината е, че не си остарял, приоритетите се променят с възрастта ( и Слава Богу). Представяш ли си да си на 30 с приоритетите от както беше на 17?

Има ли такова нещо като любов завинаги?

Омъжени, неомъжени, обвързани или не, какво значение има? Всеки търси човека, с когато ще му е хубаво да прекарва времето си, да чувства стабилност и да получава уважение. Може ли страстта да трае завинаги?

Има двойки, които са заедно повече от 10 години и споделят, че страстта с времето отминава, остава уважението и обичта.

Други двойки, който са заедно от повече от 5 години, споделиха, че все още има страст между тях и понякога в леглото чувстват такава тръпка и енергия помежду си, сякаш сега са се запознали.

Но има и едни други двойки, които са заедно вече 50 години. Те са източник на много мъдрост. От тях сме свикнали да чуваме фразата „по нашето време, беше еди как си…“. Съгласна съм. По тяхно време, като се харесате на мегдана с девойката и остават с нея за цял живот. Тогава секса не е бил разменна монета. Принципите и морала на хората са били други. Къде отидоха те сега? Така ли ще е за в бъдеще? С всяка следваща година, ценностите и морала на обществото ще се размиват?

Може би, но това е нашето време! Това е нашия живот! Това са нашите избори!

Постарайте се, един ден, когато остареете живота ви да не описва като – Няколко несбъднати мечти, няколко неспазени обещания!

Автор: Дидка Минкова-Каломенска

528

Similar Posts