Езотерика

Кога и защо сънуваме мъртвите и как да успокоим душата на починалия

Кога и защо сънуваме мъртвите

Живите хора често могат да видят своите починали роднини в съня си и има много причини за това. Смята се, че по този начин починалият иска да предупреди за нещо или да подскаже нещо. Има няколко причини, които ще ви помогнат да разберете защо сънувате мъртвите и как да успокоите душите им.

 

Причини, поради които сънуваме мъртвите

Промяна на времето

Има поверие, че ако сънуваме починал, това предвещава рязка промяна на метеорологичните условия. И има обяснение за това: поради промените в атмосферното налягане фантомите имат способността да проникват в човешкото подсъзнание и да се появяват в сънищата. Ето защо, когато времето се промени, хората често виждат своите починали роднини насън.

 

Начин на живот

Ако сънуваме, че мъртъв човек ни преследва, това означава, че водим грешен начин на живот. Освен това, починалият може да се появи и в сънищата на тези, които си лягат късно и се събуждат рано. Поради нарушения график човек няма време да натрупа сила, така че починалият идва насън и се опитва да го предупреди, че трябва да води здравословен начин на живот, в противен случай предстоят сериозни здравословни проблеми.

 

Тежка загуба

Смъртта на любим човек предизвиква много преживявания, сложни емоции, тъга, скръб. Отричането на случващото се оставя голям отпечатък на подсъзнателно ниво. Човешката психика трябва да премине през всички етапи на преживяване смъртта на близкия си. Затова и той може често да го спохожда в сънищата.

 

Отражение на скритата част от личността

Човешките образи, идващи в съня, са отражение на скритата част от личността. Починалият, който се появява насън, дава съвети на човек и се опитва да му помогне при решаването на конкретен проблем.

Животът се променя

Много сънища, в които хората сънуват починали роднини, са пророчески. Мъртвите те идват да предупреждават за възможни промени, които скоро ще настъпят в живота на човек. Те могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. В този случай много ще зависи от чувствата и контекста на съня, който човекът изпитва.

 

Как да успокоим душата на починалия?

Починал  роднина може да дойде насън, когато душата му е заседнала между световете и не може да намери покой. През цялото това време тя е измъчвана от факта, че не може нито да се върне в света на живите, нито да влезе в друг свят.

В този случай е необходимо да се успокои душата и за това трябва да отидете в храма, за да се помолите за починалия и да поставите свещ за упокой. Освен това можете да дойдете на гробището и заставайки на гроба на починалия, да му разкажете за вашите преживявания и тревоги, както и да се сбогувате с него и да приемете смъртта му, след което да го пуснете.

Често починалият може да се появи в сънища, когато роднините са забравили да сложат някакъв много важен предмет в ковчега му. В сънищата той може да поиска да му го донесат. В този случай е необходимо да се намери това, което иск, и да се прехвърли заедно с друг починал, който ще бъде погребан в същото гробище.

345

Similar Posts