Любов и връзки

Кога на един мъж НЕ ТРЯБВА да се дава ВТОРИ ШАНС

Кога на един мъж не трябва да се дава втори шанс

Независимо от желанието за обновяване на връзката, има принципи, които не могат да бъдат прекрачени. За какво никога не трябва да си затваряте очите?

Как разбирате, че вашият човек не трябва да получава втори шанс? От какво трябва да внимавате в поведението му, ако мислите да възобновите връзката си? Нека видим съветите на психолозите.

 

Когато чуем думата „насилие“, ние неволно си представяме крайни форми на неговото проявление, например физическо. В реалния живот обаче това понятие е много по-широко. Основната цел на всяко насилие е да принуди човек да действа или да изпита определени чувства против волята си. Съгласете се, по-„безобидното“ поведение също попада в това определение.

Как да разберете, че да се борите за връзката и да дадете втори шанс на партньора си е безполезно, а понякога дори опасно?

 

Обвинения и упреци

Споделяте успехите си в труден проект в работата, а в замяна получавате упреци и обезценяване. Вашият партньор не споделя радостта от вашите постижения, а измества фокуса върху вашите недостатъци и слабости.

Важно е да запомните, че подобно поведение може да бъде скрито: проявено в малки неща, придружено от отричане на случващото се. За да не свикнете с подобно отношение на партньора си, дайте си пространство да признаете собствените си чувства (негодуване, срам, страх) и да ги споделите с партньора си. В същото време не забравяйте, че понякога разговорите са безсилни и напускането на връзката става единственият начин да поддържате психическото си здраве.

 

Контрол

За да се срещнете с приятел, трябва ли да помолите партньора си за разрешение? Ако успеете да отидете на разходка, трябва ли да споделите вашата локация и кореспонденция? Всичко това е сигурен знак, че трябва да се борите не за връзките, а за себе си.

Контролът на движенията и комуникацията може да бъде придружен от тревоги и притеснения за вас. Не забравяйте, че това поведение не е загриженост за вас, а сигурен знак за нездравословна връзка.

Много е трудно да се съживи такава връзка: вашият партньор трябва искрено да признае проблема и желанието да го поправи, свържете се със специалист. Ако обаче забележите, че разговорите не работят и чувството ви за вина нараства и кръгът на общуване е затворен за партньора ви, това е причина да алармирате и да напуснете тази връзка възможно най-скоро.

 

 

 

Безразличие

Искате ли да обсъдите плановете си за почивка с партньора си или да споделите чувствата си след дълъг работен ден? Ако в отговор вашият мъж отхвърля „тривиалните проблеми“, не иска да се задълбочи в същността на въпроса и просто остава глух за вашите чувства – това е тревожен знак.

Напомнете си, че балансираната комуникация и вниманието на партньорите един към друг са в основата на една надеждна, здрава връзка. Фразите „Как мина денят ти?“ или „Как се чувстваш?“ не трябва да са просто банален начин за запълване на тишината. Ако осъзнаете, че безразличието е станало постоянен спътник във вашата двойка, може би е време да промените нещо.

 

Измама и неспазени обещания

Вашият партньор постоянно пренебрегва вашите искания и ги смята за загуба на време, нарушава споразумения – време е да помислите за жизнеспособността на вашия съюз. По отношение на измамата не е важен мащабът, а честотата.

Вчера той отново не купи храна за вечеря, въпреки че многократно го помолихте, а днес наруши обещанието си да не повишава тон към вас по време на откровен разговор. Едно нещо е очевидно: партньорът редовно не изпълнява обещанията си и това изобщо не е въпрос на умора след работа. Ако молбите ви останат само молби, тогава прекратяването на връзката може да е най-доброто решение.

 

Страх от самота

Когато давате втори шанс на една връзка, важно е да сте наясно за какво се борите. Погледнете в себе си и честно отговорете на въпроса: „Искам да продължа тази връзка, защото мисълта, че съм сама, ме плаши?“ Ако отговорът е „да“, дори въпреки постоянното присъствие на пасивна агресия, унижение или контрол, тогава такъв съюз е обречен. Напомнете си, че болката от раздялата е временна, докато оставането в нефункционираща връзка ще ви лиши от възможността да намерите себе си и своето щастие за дълго време.

 

 

Постоянни кавги

„Липсата на кавги в една връзка е знак за нейния неизбежен край!“ Колко често сте чували този израз? Шумните спорове с любимия са неразделна част от щастливата любовна история – това е картината, която изкуството ни рисува. Спомнете си само шумните караници и страстните целувки на Скарлет О’Хара и Рет Бътлър в „Отнесени от вихъра“.

В реалния живот всичко е по-прозаично. Ако кавгите във вашата двойка започнат да бъдат постоянни, това е лош знак. Противно на романтизацията във филмите, постоянните крясъци, сцените на ревност и силните емоции не са знак за чувствена връзка, а за неспособността на хората да контролират емоциите и да изразяват чувствата си с уважение към партньора си. Това може и трябва да бъде разрешено, но ако кавгите не станат по-редки и поверителният диалог не върви добре, тогава си струва да помислите за това.

 

Принуда

Колко често действате или изпитвате негативни емоции под влиянието на партньора си? Принудата често е трудна за разпознаване. Послушайте себе си – защо изпитвате страх, срам или безпокойство, винаги сте съгласни с мнението на партньора си или се страхувате да противоречите в ежедневните дела?

Чувството за вина може да доведе до опити за поддържане на „хармония“ в такива взаимоотношения, постоянно давайки втори шанс на някой, който не ви вижда като независим и свободен човек.

630

Similar Posts