Любов и връзки

Когато интимността изчезне на заден план: Шанс все още има…

Как да се сближите като двойка

Тихо ли е във вашата спалня? Откога е така? Отдавна ли?

Ами ако има начин вие ​​и вашият партньор можете да станете още по-близки един с друг, без дори да правите любов? Сигурно веднага ще си помислите: „Чакайте малко! Какво би могло бъде по-интимно от физическата близост? Нима именно интимността не свързва двама влюбени по-силно от всичко на света?!“

Правенето на любов и интимността не са едно и също нещо

Истината е, че правенето на любов и интимността не са едно и също нещо. И едно от тях е наистина ключов и решаващ момент от създаването на дълготрайна и успешна връзка.

 

Либидото се променя с течение на годините. В началото на връзката се възбуждате дори само при мисълта за партньора. Но … минават няколко месеца, години и интимното желание се „стабилизира“.

Това изобщо не означава, че се отдалечавате един от друг. То е нормален естествен процес, през който преминават всички двойки.

 

След горещата първа фаза на връзката идва следващата – по-спокойна. Това е точно етапът, когато изобщо не е необходимо да влизате във физическа близост, за да почувствате интимност и тясна връзка. Все още се забавлявате и наслаждавате един на друг, въпреки че може да сте със смешна и нелепа пижама в спалнята. Вашият партньор не ви намира по-малко близък или привлекателен от това.

 

Когато лежите на дивана с партньора си и разговаряте за всичко на света – когато си спомняте нещо, обсъждате важни неща, мечтаете, смеете се – в такива моменти се създават връзки, които формират щастлив брак. И това се случва ежедневно.

 

В този случай физическата интимност се случва с честота, която удовлетворява и двамата партньори. Никой не спори, че физическата близост е много важна за една успешна връзка, но тя сама по себе си не може да бъде нейна основа.

Интимността в общ план е ключът към истинското щастие между двама души.

 

„Мързеливо“ либидо или какво наистина свързва хората?

Фактът, че физическата близост в една връзка става все по-малко с течение на времето, изобщо не означава, че либидото е заглъхнало завинаги и „любовта си е отишла“. Да, може вече да не правите любов всеки ден или на всяка среща, но това по никакъв начин не засяга интимността и чувствата ви.

 

Напротив, след приятен и искрен разговор разбирате, че все още оставате привлекателни и желани за вашата сродна душа. И именно това създава силна и дълбока емоционална връзка. Либидото ви е наред, не се притеснявайте!

Просто отваряте нов етап във връзката – установявате, че сте преизпълнени с любов и възхищение към партньора си, дори и без физическа близост.

 

Двойките, които са буквално обсебени от страстта и не обръщат внимание на останалите, са изложени на голям риск. Защото, когато не достига емоционална интимност – искрено възхищение, уважение, нежност, целувки, обич, прегръдки, е доста наивно да се разчита на дълготрайна връзка.

 

Много хора наистина търсят истинска интимност, която се простира отвъд спалнята. Тези, които са в успешни и щастливи връзки, много добре разбират за какво иде реч.

 

Доволни ли сте?

Двойките, на които им липсва емоционална интимност, отначало могат да бъдат доволни от всичко и дори да се радват. Докато един ден … Някой от двамата или пък и двамата едновременно изведнъж с изненада откриват, че … всъщност, нищо не ги свързва.

За да не ви се случи това, наблюдавайте динамиката на развитието на отношенията. Обърнете внимание на дните, в които нямате физическа близост – продължавате ли да общувате като партньори или почти не се забелязвате?

 

Внимателно анализирайте чувствата си след изтичането на периода на медения месец. Как са се променили?

Просто не се заблуждавайте и не се страхувайте да се изправите пред истината. Колко сте доволни от връзката по скалата от 1 до 10?

 

А сега идентифицирайте другите неща – комуникация, подкрепа, време, прекарано заедно, обич… Има ли някое от тях, което ви липсва?

 

И чак след като сте отговорили на тези въпроси може изберете подходящото време за задушевен разговор с партньора си. В никакъв случай не го започвайте, когато сте под стрес или още по-лошо – по време на кавга.

Разговорът ще бъде конструктивен само ако и двамата сте в настроение за това. Тогава можете да обсъдите всичко и да вземете решение как можете да задоволите нуждите си – един на друг.

 

Ако вече не прекарвате много време в спалнята и няма истинска интимност, това причинява сериозно неудовлетворение във връзката. А щом сте емоционално напълно откъснати един от друг, скачането в леглото само влошава нещата. Особено за тези, които търсят истинска интимност. Да, точно така се получава и това трябва да се има предвид.

 

Връзката може да бъде спасена

Добрата новина е, че връзките могат да бъдат спасени и върнати в правилния път. Вярно е, че няма да успеете, ако седите със скръстени ръце. Трябва да действате и ето няколко съвета, които ще ви помогнат да възстановите всичко като в самото начало на вашия съвместен живот.

 

14 неща, които ще ви помогнат да се сближите като двойка

 

Разходете се из нощния град ръка за ръка.

Направете си един на друг 10-минутен масаж преди лягане.

Седнете в парка на малка постелка, така че да трябва да се сгушите един до друг.

 

Изпратете закачливо съобщение на партньора си, че подготвяте изненада и не обяснявайте каква. Или просто напишете колко го обичате и цените.

Без значение колко сте уморени след работа – не изпадайте веднага в изтощение на възглавниците и не заспивайте. Говорете си поне 20 минути преди лягане.

Спомнете си първата си среща или първия път, когато сте имали интимна връзка.

 

Пригответе вечеря, като танцувате на фона на музиката в кухнята.

Прекарайте четири минути непрекъснато, гледайки се в очите, без да казвате нито дума. След това обсъдете как се чувствате.

Тренирайте като двойка – „двойки, които се потят заедно, остават заедно“.

 

Спомнете си какво ви накара да почувствате „пърхането на пеперуди в стомаха“ в началото на връзката и се опитайте да повторите това преживяване.

Всяка вечер, независимо как е минал денят, благодарете на партньора си за добрите неща, които е направил за вас. Дори да е нещо мъничко. В същото време не забравяйте да посочите конкретно за какво казвате искрено „благодаря“.

Например, за измити чинии, донесена храна за вечеря, изпратено съобщение с думи на любов, сутрешна целувка преди тръгване за работа и т.н.

 

Кажете на партньора си какво ви възбужда и харесва. Удивително е колко много можете да направите един за друг само като се прегърнете или поставите ръка на бедрото му!

 

Спомняйте си по-често хубавите моменти от миналото и постоянно планирайте бъдещето, което очаквате заедно. Интимността е невъзможна без нежност и грижа.

 

Не забравяйте да общувате

Комуникацията, разбира се, е в основата на истинската интимност. В крайна сметка вашият партньор не е телепат и не може да чете мисли. Така че, за да му предадете това, което искате, от което се нуждаете, трябва да използвате само думи. Точно както да му давате да разбере, че е обичан и скъп.

 

И също така е много важно да се научите не само да слушате, но и да чувате. Само в този случай комуникацията ще бъде истинска и двупосочна.

Помните ли последния път, когато разговаряхте помежду си, като оставихте телефоните си настрана и се гледахте в очите? Доста често говорим небрежно, докато преглеждаме телефона си, гледаме любимата си телевизионна програма или вършим нещо друго.

 

Много е просто: ако има интимност извън спалнята, значи тя ще бъде в спалнята!

Така че не пестете от нежност и грижа.

И не забравяйте, че винаги можете да поправите нещата. Започнете днес!

440

Similar Posts