Езотерика

Кои лични вещи и предмети не трябва да се дават назаем дори на най-близките хора

Кои лични вещи и предмети не трябва да се дават назаем

За да избегнете проблеми и неприятни последици, не трябва да споделяте някои неща с приятели, с роднини и дори с любими хора. Всеки елемент има собствено енергийно поле и сила, което може да повлияе неблагоприятно на здравето.

 

Какво да не даваме назаем?

Сол

Има поверие, според което не бива да се дава сол на заем дори на най-близките хора. Много различни суеверия са свързани с него. Мистици екстрасенси твърдят, че тази кулинарна добавка притежава особена енергийна сила. Всичко е заради нейните кристали, които запомнят енергията на човек и могат да повлияят на неговото здраве, благополучие, финанси, любов и успех. Ето защо солта често се използва като най-важен компонент в различни ритуали.

Ако се е случило така, че някой ви е поискал сол, можете да я дадете, но трябва да поискате символична такса. Сол не се дава и от ръка на ръка. Трябва да я поставите на масата, откъдето другият да я вземе.

 

Съдове и други кухненски прибори

Често, когато чакат повече гости, домакините молят съседите за прибори, тъй като нямат достатъчно. Но езотериците не препоръчват да правите това. Веднъж поставени на масата, те се зареждат с чужда енергия, а след като се върнат обратно при собственика, могат да причинят много неприятности – кавги, болести и финансови затруднения. Тези, които дават съдовете за временно ползване, трябва да са наясно, че с тях раздават част от късмета и щастието си.

 

Обувки

Обувките на човек могат да „приемат“ енергията на собственика и да оставят отпечатък на съдбата. Давайки обувките си на някого за ползване, човек като че ли позволява на непознат да нахлуе в аурата му. Освен това, той предава и част от късмета си. Ако обуете обувките си, след като някой вече ги е носил, ще се повлияете от неговото биополе. Това от своя страна може да причини голяма вреда на здравето.

 

Амулети и талисмани

Предмети, които служат като талисмани, не трябва да се дават на никого, дори на най-скъпия и близък човек. Те могат да повлияят на външен човек по съвсем различен начин. Амулетите абсорбират енергията на собственика и го предпазват от негативни и вредни влияния. Но попаднали в ръцете на непознат, те могат да преминат в режим на защита и да изпълняват съвсем различна функция.

Камъните и металите са силни проводници, които могат не само да помогнат, но и да навредят. Ето защо трябва да бъдете изключително внимателни с такива предмети и най-важното – не ги давайте на никого!

2620

Similar Posts