Във форма Здраве

Кой чай намалява бръчките и кой – кръвното налягане

Кой чай намалява бръчките

Полезните свойства на чая трудно могат да бъдат надценени. Той има положителен ефект при заболявания на сърдечно-съдовата система, разширява кръвоносните съдове, намалява спазмите, допринася за нормалното кръвообращение и нормализира кръвното налягане.

При хипертония съдържащите се в напитката танини намаляват налягането, премахват главоболието и шума в ушите. Танините на чая – катехините, свързват нежеланите за организма метаболитни продукти в червата, което заедно с действието на пектините спомага за поддържане на тургора на тъканите, което, разбира се, предотвратява преждевременното стареене.

Известно е, че тонизиращият ефект на сварения чай се дължи на съдържащите се в него алкалоиди – кофеин и теобромин. Чаят се нарича еликсир на живота, поради уникалното съдържание на витамини, той съдържа витамини А, В1, В2, пантотенова киселина, витамини Р, РР, К, С.

 

Различните видове чай влияят на човешкото тяло по различни начини

Зеленият чай , богат на антиоксиданти, намалява възпалението в тялото, предотвратява образуването на тумори и предпазва клетките от увреждане.

Специален ензим в чая ройбос забавя появата на бръчки.

Чаят улун има благоприятен ефект върху гладкостта на кожата, здравите кости и зъби. Освен това намалява възрастовите петна.

Чаят матча е отговорен за здравия тен и блясъка на кожата.

Бета-каротинът, витамин С и антиоксидантите в чая от хибискус се борят с възпалението и понижават кръвното налягане.

Черният чай премахва токсините от тялото, укрепва стените на кръвоносните съдове и тонизира организма.

138

Similar Posts