Любопитно

Колан за целомъдрие: Къде все още се използва това страховито изобретение, с което някога ревнивите мъже изтезавали своите жени

колан за целомъдрие

Колан за целомъдрие. Девствен пояс. Колан на лоялността. Наричат го по различни начини, но си означава едно и също – страховито и жестоко приспособление, което пречи на благоверната да изневери на своя съпруг.

Точно с това изобретение, подобно на инструмент за мъчение, са свързани огромен брой легенди, ужасни истории, анекдоти.

То идва при нас не от Средновековието, където е било много разпространено, а от Древна Гърция. В някогашна Елада собствениците на роби са обличали с него робините си, за да не забременяват. Защото, ясно е, бременна робиня е лош работник…

Както вече казахме, девствените колани се появяват много назад във времето. Използвани са най-често в Средновековието, от рицарите на кръстоносните походи. Когато съпругът замине за няколко месеца или дори година, той поставял на съпругата си колан за лоялност. Така спял по-спокойно, когато бил далеч от дома… Бил сигурен, че никой не пипа неговото. Но на каква цена?

Първите колани се появяват в Италия, гр. Бергамо. Оприличават се като метална конструкция, с вградена ключалка. Когато рицарите и лордовете заминавали за дълъг период, оковавали съпругите си в тези колани.

Коланът съдържал само една малка дупка, през която собственичката му да извършва своите физиологични нужни. Но това не е всичко.

За да се избегне изневяра, малката дупчица била подсилена с бодлива тел. Ужасно, нали?

Сам по себе си този колан за лоялност е бил истинско изтезание. Оставял след себе си много рани и белези. Самото му носене било крайно болезнено и неприятно. Освен физическата болка, която причинявал той, в следствие на неговото носене се появявали и куп болести и инфекции, поради липса на лична хигиена. Неприятната миризма, която се носела около дамите с такъв колан, също не била за пренебрегване.

Този колан е бил използван не само от мъжете към жените си. Някои по-строги майки, също са използвали неговите услуги. Оковавали са своите дъщери още в ранна детска възраст. Ключът за колана се пазел в дома на девойката, а след това се предавал на нейният бъдещ съпруг.

Но както се казва „няма забрана, която да не може да бъде заобиколена“. Хитри и алчни производители на коланите, намерили начин да спечелят допълнително. Произвеждали по два ключа, които продавали отделно, на доста скъпа цена. Обикновено след като съпругът заминел, производителят продавал вторият ключ на съпругата или на нейния любовник.

Най-добрите производители на коланите били италианците. От там идва и другото наименование „венециански решетки“.  Носели ги дори и хора от най-висшето общество. В Парижкия музей на Средновековието е поставен колана за лоялност на Катрин де Медичи, съпруга на френския крал Хенри II.

Може и да не вярвате, но коланите за целомъдрие се използват дори и днес

Трудно е да се повярва, но този тип колан се използва дори и в наши дни.

В някои страни – от служителките в салоните за масаж. По този начин, те показват ясно на клиента, че при тях не се предлагат интимни услуги. Друга причина за използване на колана за лоялност е масажистките да избегнат евентуално изнасилване от страна на клиентите.

В Индонезия, жените живеещи в районите в неравностойно положение, сами се заключват в тях. Когато са започнали расовите бунтове срещу китайците, много китайки живеещи в тези райони, си поставили коланите сами, за да могат да се предпазят от изнасилвания и издевателства.

В днешни дни, коланите за лоялност са най-често срещани в индийския щат Раджастан.

Там коланите са изработени от злато, диаманти и материали, защото се счита, че така жените се чувстват по-комфортно. Но, както всяка от нас може да предположи – това едва ли е така!

В европейските държави също съществуват фабрики за производство на колани за целомъдрие. Разбира се, те са модернизирани. Всяка година една фабрика произвежда между 150 и  200 колана, които се поръчват от много ревнивите мъже.

Отделно се произвеждат количества, които са предназначени за ceкc игри. Е, това някак си звучи по приемливо, нали?

1315

Similar Posts