Езотерика

Коприва срещу зло: Как да я използваме за да се пречистим и да върнем любовта

Коприва срещу зло

Може би малцина знаят, че освен лечебни свойства, копривата притежава и вълшебна сила да предпазва от зло.

Има много легенди за това и една от тях разказва как млада жена върнала семейното щастие, като обула мъжа си с копривени обувки и по този начин го излекувала от пиянството и мъжката немощ. Приказката на Андерсън „Дивите лебеди“ също се основава на народно поверие. Ако си спомняте, момичето успяло да спаси братята си от злото магьосничество, изплитайки им ризи от коприва!

Да, наистина има много препратки и рецепти за използването на копривата в борбата със злото, за пречистване от негативизма, укрепване на здравето, за придобиване на физическа и духовна сила.

Как копривата предпазва от зло?

Копривата е въплъщение на стихията на Огъня. Тя има голяма магическа сила, която се проявява активно в ритуалите за пречистване, защита, гадаене и изцеление, любов и страст. Копривата е в състояние да засили човешката енергия и да ни дари с качества като смелост и увереност, да пречисти енергийното ни поле.

Силата на копривата е използвана в древността

Според древните легенди копривата е първото средство за прогонване на злите духове. Окачвали са я в ъглите, помитали са подовете в къщата с метли от коприва, за да прогонят злите духове, за да прогонят болестите от тялото. От коприва се тъчели килими, които се поставяли на входа на жилището, за да предпазват от хора, замислили зло. Копривата премахва любовни магии и проклятия, тя е силен любовен еликсир и средство за укрепване на любовта, както и основна съставка в амулети и ритуали.

Как се използва копривата в магическите ритуали?

В магическата практика , както преди много години, така и сега, копривата е приложима за едни и същи цели – пречистване, защита, любов и страст, укрепване и възстановяване на здравето на тялото и душата, придобиване на мъжественост, смелост, воля, сила на духа.

Коприва за почистване на къщата от негативна енергия

Запалване на коприва. Може да използвате китка от коприва – вземете тава или съд, за да не падне горящата пепел на пода. Ако имате нарязана коприва, можете да поставите билката върху тлеещ въглен.

Преди да изгорите копривата, запалете червена или църковна свещ. Кажете: „С благодатта и благословията на Богинята на Земята се обръщам към теб, Коприво, и те моля да ме чуеш, да ми помогнеш, да приемеш този дар на светлината. Нека има мир между нас.“

Запалвайки копривата, трябва да произнесете следните думи: „Коприво, очисти мен, близките ми и къщата ми от всяко зло, от болести, от зли очи!“

Не спирайте да повтаряте тези думи, докато опушвате всички ъгли на стаите, любимите хора отгоре надолу обратно на часовниковата стрелка, като обърнете специално внимание на енергийните плексуси.

Когато опушвате къщата, започнете от най-отдалечената стая и проправяйте път към входа, като обикаляте всяка стая в посока, обратна на часовниковата стрелка. Обърнете специално внимание на прозорците и вратите. Ако има двор, опушете и него, като започнете от портата и завършите с нея.

Коприва за придаване на смелост и духовна сила

Целта на този ритуал с коприва е укрепване, развитие на смелост, самочувствие и сила на духа. На първо място, това се отнася за мъжката половина на човечеството, но понякога такава

Нужни са ви листа от коприва, смлян черен пипер (едро смлян) и тамян в равни пропорции. Въглени за тамяна и съд.

Запалете восъчна свещ, след това въглена от свещта, сложете върху него съставките. Кажете:

„Милостива богиньо на Земята, приеми този дар на светлината, освети този тамян със силата си, нека се събуди, укрепи и укрепи смелостта и силата на духа в (име). Амин!“

Опушете лицето по посока на часовниковата стрелка отдолу нагоре. Ако искате да направите ритуала за 1, 2 или 3 души, тогава можете да изброите имената. Този ритуал може да се извърши и за някой, който е далеч от вас физически – достатъчно е да опушите снимката му, представяйки си, че е пред вас.

Амулет с коприва „Любов и страст“

Време на извършване на ритуала: растяща или пълнолуние, вторник или петък.

Съставки:

Коприва (семена)

Малина (семена)

Червен пипер (семена)

Канела (на пръчици)

Червена роза (семена, взети от прецъфтял цвят).

Принципите на създаване и освещаване на амулета са подобни на горе описаните.

Ако искате да срещнете любовта, тогава направете амулета във формата на ромб или триъгълник – с върха нагоре. Увийте съставките в червен плат, завържете с червена дантела.

Освещаваме с тези думи:

„Милосърдна Богиня на Земята, ти си Майката на всички нас, ти познаваш всички и се грижиш за нас. Ти също ме познаваш, как искам да обичам и да бъда обичана, да желая и да бъда желана, моля те, освети този амулет, дай му силата да разпалва страст и любов, нека ме направи привлекателна, любяща и много обичана. Амин!“

Можете да носите амулета със себе си или да го направите „стационарен“  – поставете го под матрака на леглото или на друго място в спалнята.

Кога да събираме коприва за магически ритуали?

Копривата се бере през лятото. Най-мощно е възрастно, но не и старо растение, растящо далеч от слънчевите лъчи. Събира се и млада майска коприва. Берат се всички части на растението – листа и стъбла (в началото на лятото), семена (до края на лятото), корени (до началото на есента).

Смята се, че можете да берете коприва и да не се опарите, ако я погалите отдолу нагоре. Тогава жилещите власинки ще се приберат към стъблото и нито една няма да се забие в ръката. За магически цели е важно копривата да се бере с голи ръце и не да се реже, а да се къса.

В сърцето ви не трябва да има страх или гняв. Настройте се, че събирате коприва за магически цели. Преди да я откъснете, я помолете да ви подари магическата си сила. Не късайте всичко подред, това не е плевене. Обърнете внимание на стъблата, върху които попадат очите ви. Вслушвайте се в чувствата. Когато се появи умора или усещане за ситост, това ще означава, че на това място копривата вече ви е дала толкова, колкото е могла. Този момент е много важен. Вземете само толкова колко ви даде растението.

Сушенето на коприва е съвсем просто. Сушим в проветриво помещение, далеч от пряка слънчева светлина или в специални дехидратори (сушилни) при температура 40 -60 ° С. Най-добре е да се съхранява в платнена торбичка на сухо и тъмно място.

Що се отнася до срока на годност, копривата, надарена с магическа сила, се съхранява повече от 2-3 години.

850

Similar Posts