Новини и анализи

Космическият кораб на НАСА изпрати нови снимки на Юпитер на Земята, които може да са последните

Космическият кораб на НАСА изпрати нови снимки на Юпитер

Космическият кораб на НАСА извърши 48-ото си близко прелитане покрай Юпитер и изпрати на Земята нова порция снимки на планетата. Но НАСА съобщи, че поради технически проблеми с камерата на устройството, той е успял да направи само 44 от планираните 214 изображения, пише Forbes.

НАСА заяви, че миналият проблем, който е попречил на Juno да изпрати изображение на Земята навреме, се дължи на прегряване на основната камера на апарата – JunoCam. Температурата на устройството се повишила твърде много и това продължило 36 минути. Но сега ситуацията се влоши.

Космическият кораб на НАСА изпрати нови снимки на Юпитер

Снимка: NASA

JunoCam не работи известно време поради значително прегряване, което е продължило цели 23 часа. Този път учените дълго време не можаха да получат нови изображения на Юпитер. Ако миналия път се наложи намесата на инженерите на НАСА, които с помощта на изпратени команди възстановиха работоспособността на Juno, този път проблемът се реши от само себе си.

В доклада на НАСА се казва, че камерата след значително прегряване се е върнала към нормална температура и е продължила работата си. След това всички получени изображения на Юпитер бяха изпратени на Земята, но се оказа, че вместо 214 изображения на южното полукълбо на планетата, устройството е направило само 44.

62

Вижте още:

Similar Posts