Астрология

Коя карта ТАРО отговаря на вашата ЗОДИЯ и какво означава

Коя карта ТАРО отговаря на вашата ЗОДИЯ

Има връзка между Таро и астрологията. По-специално, всеки знак от Зодиака съответства на определена карта Таро. Как това може да ви бъде полезно в живота и да ви помогне да разберете себе си?  

 

Таро, подобно на астрологията, се използва от векове като инструмент за себеоткриване, духовно напътствие и визия за бъдещето. И въпреки че Таро и астрологията са различни, те имат много общи неща. Още през 18 век таролозите и езотериците започват да забелязват и установяват тази връзка. Те търсели пресечни точки между астрологията, Таро, Кабала, руните и други древни оракули.

 

Въпреки противоречията, всички те са единодушни в едно: както в Таро, така и в астрологията доминира разделението на елементи. В астрологията всички знаци на Зодиака принадлежат към четирите елемента: земя, въздух, огън и вода. В Таро костюмите съответстват на едни и същи елементи: Пентакли – Земя, Мечове – Въздух, Жезли – Огън и Чаши – Вода.

 

Херметичният орден на Златната зора – най-старата окултна организация – сравнява знаците на Зодиака с числените стойности на Арканите. Именно този подход е най-разпространеният днес.

 

Знаейки коя карта Таро управлява вашия зодиакален знак, ще ви помогне да разберете по-дълбоко себе си, както и предизвикателствата, с които може да се сблъскате в този живот, и духовните уроци, които трябва да научите.

Овен (21 март – 20 април): Император (IV Аркан)

Огнен знак, управляван от Марс, Овен съответства на Арканите на Императора. Императорът е водачът. Човек, който използва своята харизма, чар и сила на убеждаване, за да накара другите да направят това, което той иска. Хората, родени под знака на Овен, са ориентирани към действие, обичат да поемат контрола и да доминират в ситуацията.

Телец (21 април – 21 май): Йерофант (V Аркан)

Това ще изненада много Телци, защото повечето от тях са критични към религията или дори атеисти, но именно нежеланието им да вярват сляпо и постоянното им търсене на истината ги свързва силно с Йерофанта – „повелителя на свещените тайни“. Телците са стълбовете на обществото, упорити, надеждни и заслужаващи доверие. Телецът знае истината, цялата истина.

 

Близнаци (21 май – 21 юни): Влюбени (VI Аркан)

Знакът Близнаци е бинарен по природа и се управлява от Меркурий, богът на комуникацията. В Таро Близнаците са представени от Арканите на влюбените. Тази карта е базирана на историята за Адам и Ева, които обикновено се изобразяват стоящи до Дървото на живота и Дървото на мъдростта. Карта таро Влюбени символизира общуването и общността, подчертавайки нуждата на Близнаците от връзки.

 

Рак (21 юни – 22 юли): Колесница (7-ми Аркан)

Ракът съответства на Аркана на Колесницата. Колесничарят на картата е човек на действието. И като всички видове рак, той носи броня, защото има невероятно желание за сигурност. Освен това Колесница често е изобразявана с луната върху бронята си и всичко това е тайно и скрито. Колесницата е карта на вътрешна решителност и утвърждение чрез ума и интуицията.

 

Лъв (23 юли – 23 август): Сила (VIII Аркан)

Огненият знак на Лъва съответства на Аркана на силата, което се вижда дори визуално: на картата е изобразена девойка, която опитомява лъв. Това е карта на силата, когато човек знае, че има лъвска воля – физическа и духовна – и може уверено и смело да се изправи срещу всички предизвикателства.

Дева (24 август – 22 септември): Отшелник (IX Аркан)

Картата Таро, съответстваща на знака на зодия Дева, на пръв поглед не е толкова ясна и точна, колкото Лъв или Близнаци: тя съответства на Отшелника – самотен старец, който върви в тъмнината с фенер. Именно тази Аркана обаче показва колко досаден може да бъде външният свят за Девата, която е много по-чувствителна, отколкото си мисли. Тази карта насърчава да цените вътрешното си аз. Вътрешната мъдрост на Отшелника ще разкрие смисъла на живота на Девата.

 

Везни (23 септември – 23 октомври): Справедливост (XI Аркан)

Справедливостта е свързана със зодиакалния знак Везни и това също е очевидно: в лявата й ръка самите везни са в лявата й ръка, а мечът в дясната й ръка, подобно на самия знак на Везни, принадлежи към елемента Въздух. Везните са известни с чувството си за справедливост. Карта таро Справедливост учи Везните как да се справят с несправедливостите на света и да живеят в хармония с техните решения.

 

Скорпион (23 октомври – 22 ноември): Смърт (XIII Аркан)

За щастие тази карта изразява нещо друго: тя показва обновяването и промяната на живота. Скелетът е нещо, което е важно за нас и остава с нас винаги. Карта таро Смърт призовава да пуснем хората и нещата, които вече не ни служат, за да продължим напред: както Скорпионът сваля кожата си, за да се прероди.

Стрелец (23 ноември – 22 декември): Умереност (XIV Аркан)

Стрелецът е наполовина човек, наполовина кон, с малък или никакъв контрол върху своите импулси. Разбира се, карта таро Умереност е най-доброто представяне на този морално сложен знак. Картата за въздържание е символ на борбата на Стрелеца с вкуса на свободата, след като са почувствали, че Стрелците могат да яздят по-далеч, отколкото са възнамерявали. Картата призовава Стрелците да запазият стабилността, въпреки всички превратности на живота, да са умерени в идеите и действията си.

 

Козирог (22 декември – 20 януари): Дявол (XV Аркан)

Козирог – верен, малко наивен и много упорит, изглежда, не прилича на Дявол. Но вече визуално има прилика: и знакът на зодиака, и дяволът на картата са половин коза. И двете същества – и Козирогът, и Дяволът – представляват сили, стремящи се към успех, но сдържани от земни очаквания. И двете са подложени на всякакви изкушения. Дори Дяволът иска Козирогът да знае кое е добро за него и кое е лошо. Но Козирогът трябва да научи това от опит.

 

Водолей (21 януари – 19 февруари): Звезда (XVII Аркан)

Често бъркан за воден знак поради името си, Водолей всъщност е въздушен знак, вятърът, който движи вълните. Картата таро, съответстваща на Водолей, е Звезда. Подобно на Водолея, богинята, изобразена в тази карта, притежава вода (емоции) и я излива там, където може да бъде от полза. Това е изключително важно за Водолеите. Подобно на Звездата, Водолеят е оптимист и мечтател.

 

Риби (19 февруари – 20 март): Луна (XVIII Аркан)

Зодия Риби съответства на карта таро Луна. Подобно на Риби, картата Луна е свързана с мечти, идеализъм и несъзнавано. Луната също представлява връзка с нашата сянка, дава ни възможност да видим невидимото, да се потопим в дълбините на нашето „аз“. Картата Луна напомня на Рибите, че трябва да се вслушват в енергията на физическото си тяло, което е много чувствително към житейските обстоятелства и сигнализира за правилната реакция.

1001

Similar Posts