Астрология Езотерика

Лятно слънцестоене: Как да сбъднем желание

Лятно слънцестоене - как да сбъднем желание

Лятното слънцестоене е най-енергийният ден в годината. Събрахме за вас най-ефективните ритуали и съвети, които ще ви помогнат да извлечете от него максимална полза и да промените живота си към по-добро.

Тази година лятното слънцестоене ще започне на 21 юни в 04:32 часа. Слънцето ще влезе в знака Рак.

Слънцето представлява нашето его и самочувствие. В хороскопа на всеки човек това е символ на „аз“-а. Този ден е идеален за провеждане на различни практики, за отправяне на желания на съзнателно ниво. Има голяма вероятност те да се сбъднат.

 

Как да произнасяте молбите си към Вселената?

Лятното слънцестоене се случва в средата на естественото лято и най-дългият ден в годината, когато Слънцето достига най-високата си позиция. Този ден е бил от голямо значение за славяните и келтските народи, които са били подчинени на природните цикли. От древни времена слънцестоенето се е смятало за времето, когато енергиите на всички елементи – огън, земя, въздух и вода – се събират в едно. На този ден природата има особена магическа сила.

 

За да се настроите към енергията на този ден, облечете дрехи в слънчеви нюанси – жълто, оранжево, червено или розово. Специално внимание трябва да се обърне на бижутата.

 

В астрологията Слънцето символизира златото. Затова на този ден определено трябва да носите бижута от този благороден метал. Например пръстени, обеци или гривна със „слънчеви“ камъни – гранат, рубин и кехлибар. Розовият кварц е идеален за самотни жени. Този камък ще ви помогне да намерите мъжа на живота си през следващите шест месеца.

 

Преди да сложите бижута, трябва да извършите прост ритуал – заредете бижутата с енергията на слънцето. Въпреки факта, че лятното слънцестоене започва на 21 юни, пикът на слънчевата енергия ще бъде на следващия ден. Затова е по-добре да „презаредите“ избраните талисмани в нощта на 22 юни.

 

Вечерта поставете бижутата на място, което ще бъде огрявано от слънчевите лъчи при изгрев. Когато се събудите, първо благодарете на Слънцето за живота и всичко, което ви носи радост, а след това го помолете за подкрепа чрез талисман. След това можете да си сложите бижуто, заредено с положителна енергия.

 

Как да защитим дома си от негативна енергия?

След като сте се настроили и подготвили за слънцестоенето, трябва да направите същото и със стаята, в която живеете или прекарвате по-голямата част от времето си. Опитът на нашите предци отново ще помогне в това, защото от древни времена се знае, че само енергията на огъня може да почисти аурата, да ни отърве от зли очи. Затова лятното слънцестоене е чудесно време за извършване на ритуал за прочистване на негативната енергия и защита на дома ви.

 

Практиката за почистване на жилищното пространство трябва да се извършва с помощта на „слънчеви“ свещи – жълти, червени или златисти на цвят. Първо, със запалена свещ, трябва да обиколите апартамента по посока на часовниковата стрелка, като започнете от входната врата. След като направите кръг, благодарете на огъня, че ще изчисти тази стая. След това трябва да започнете обиколка обратно на часовниковата стрелка, произнасяйки най-съкровените си желания. Можете да поискате защита за вашия дом. Всички желания трябва да са само положителни. Изричането на фразата: „Искам да няма кавги“ е погрешно. Заменете го с: „Искам да е спокойно у дома. Да има пари и любов в къщата“.

 

Пелинът ще ви помогне да изчистите стаята от отрицателна енергия. Други подходящи билки са жълт кантарион, анасон и орлови нокти. Достатъчно е да ги увиете в червена кърпа и да ги поставите на някое уединено място в къщата.

Какви ястия да сготвим в деня на лятното слънцестоене?

И така, апартаментът вече е приведен в ред. Какво е обичайно да се готви на този ден? Всичко е много просто. В този важен ден всички ястия с кръгла форма са добре дошли. Идеални варианти са палачинки и пай с червени или жълти ябълки.

 

Има поверие, че ако почерпите любимия човек или някого, когото харесвате, с такова ястие в деня на слънцестоенето, това ще бъде от огромна полза за връзката.

Тези, които не искат да прекарат този хубав летен ден край печката, могат да се ограничат с бъркани яйца. Портокалите също са чудесни за закуска.

 

Тъй като слънцето има сферична форма и в астрологията се изобразява като кръг с точка в центъра, по-добре е този ден да се яде на кръгла маса. Ако това не е възможно, можете да подредите съдовете така, че да се образува кръг.

 

Природа и любов

От незапомнени времена лятното слънцестоене се смятало за истински празник и олицетворявало плодородието, изобилието, щедростта, щастието и пълнотата на живота. Тези, които са го празнували, вярвали, че духовете и на четирите елемента се радват и забавляват с хората на този ден, затова се стараеха да прекарат целия ден сред природата. Вечерта непременно е трябвало да се запали огън, тъй като огънят символизира жизнеността и самия живот.

 

Ако имате възможност да прекарате време на открито този ден, не пропускайте възможността. На този празник е обичайно да отидете сред природата, по-близо до водата. Ако е възможно, тогава в близост до водния басейн запалете огън от сухи клони и листа. И след това го прескочите ще изчистите аурата си. Изключение правят бременните жени. Те не бива да прескачат през огъня, твърдят експерти

Ритуално къпане, венци от цветя, както и танци около огъня – всички тези елементи, без които Слънцестоенето е немислимо

Билките по това време набират много енергия, така че можете да изплетете венец от тях. Особено добре е, ако успеете да вплетете в него папрат, мента, лайка, мащерка или пелин. По време на плетенето трябва да формулирате желанията по толкова положителен начин, сякаш вече са се сбъднали. В настоящия момент, без частицата „не“ и минало време.

След това носете известно време венеца, а след това го пуснете в течаща вода или го запазете до следващото слънцестоене. Вместо венец може да съберете само диви цветя в жълти, червени и оранжеви нюанси и да ги поставите у дома.

 

Когато става въпрос за любовни афери, лятното слънцестоене е идеалният момент да повярвате малко на магията. Не, не е нужно да варите никакви отвари, обикновената вода ще ни бъде достатъчна. Има поверие, че ако мъж полее вода върху момиче в този ден, скоро те ще се съберат. Ето защо, за двойки, които са във връзка, могат да вземат заедно душ на свещи или вана.

 

Също така, периодът от 21 до 23 юни 2023 е идеален за създаване или допълване на карта с желания. Когато избирате изображения, които отговарят на вашите мечти, трябва да мислите само за доброто. Скептицизмът и негативните мисли трябва да бъдат прогонени. Фантазирайте за собствено удоволствие.

Внимавайте, защото всички негативни послания към други хора ще се върнат с двойна сила. Също така, не приемайте подаръци от непознати хора в този ден. Дори бонбони. И в никакъв случай не взимайте предмети, намерени на улицата.

 

И накрая, още един интересен съвет – той се отнася до така наречената „нодуларна магия“:

 

За нея имате нужда от ярка панделка и 10 мъниста, можете да използвате всеки цвят. Схемата за създаване на бижута е проста: възел-мънисто-възел. Нанизвайки всяко мънисто, трябва да си пожелаете нещо (за всяко мънисто – вашето желание или едно – за цяло бижу).

 

Тази панделка не може да се носи като гривна. Тя трябва да е права. Можете да го закачите на вратата, на леглото или да я поставите в портфейла си. Тя не трябва да докосва тялото.

 

Всички тези магически ритуали, прескачане на огън и плетене на венци не трябва да ви объркват. Основната същност на слънцестоенето е, че хората се научават да се наслаждават на живота, да го обичат и да му се наслаждават.

Това ще им помогне да отворят сърцето си и да почувстват щастието.

3446

Similar Posts