Любов и връзки

Любовница на женен мъж: Раните и болките, които не заслужаваме

Любовница на женен мъж

Някои вярват, че всички мъже и жени изневеряват, че верни вече почти не са останали. И както във всяко нещо, в това също има частица истина. Изневярата някак си се превърна в нещо обичайно.

 

Най-честият вариант е връзка между женен мъж и свободна жена

Психологията на връзката на такава двойка е изключително проста, твърдят експертите. Те и двамата зависят един от друг, изпитват непреодолима нужда от подобна болезнена романтика. Въпреки че самите никога не биха си го признали…

 

Защо женен мъж има нужда от връзка със свободна жена

В брака нещата не винаги вървят гладко. И тогава нещастният съпруг започва да гледа настрани. Да потърси подхода жена, с който да се наслади отново на избледнялата у дома романтика.

Малка част от изневеряващите мъже избират омъжена жена, основно изборът пада върху неомъжените дами. Защото с нея проблемите са по-малко, а и е къде-къде по-лесно е да се състави графикът на срещите.

 

Причините за започване на любовна афера са сходни за всички неверни мъже

 

Липса на внимание

Особено тези представители на силния пол, които преди брака са били доста търсени и атрактивни сред нежния пол, които са се чувствали желани, те най-много страдат от това.

И ако в началото такъв мъж е получил необходимото внимание от съпругата си, то с течение на времето той вече не гледа на нея си с любящи очи, романтиката и страстта са се изпарили напълно. В желанието си да преодолее емоциите си, той започва да се оглежда за връзка встрани.

 

Липса на уважение в брака

Когато и двамата съпрузи не се уважават един друг, позволяват си взаимни обиди и дори физическо насилие, тогава такъв брак няма да продължи дълго. Децата могат да служат като единствен възпиращ фактор, но не винаги.

Много рядко двойките се съгласяват да живеят един с друг и да се гледат като котка и куче до края на дните си.

 

Липса на качествена интимност

Добрият интимен живот може да направи чудеса.  Ако той е налице, съпругът е съгласен да прости много на жена си – и лошото готвене, и разхвърляната къща, дори и лошия характер. Стига в леглото една жена е в състояние да „вземе акъла“ на своя любим, той ще забрави за всичките й недостатъци.

Но дамите, които не смятат за необходимо да се постараят за своя мъж, рискуват да се превърнат в част от любовен триъгълник. И то най-потърпевшата част от него.

 

Самоутвърждаване

Това е още една сериозна причина за изневярата на женения мъж. Той сякаш иска да докаже на целия свят, че е търсен и все още жените го харесват. Че става.

 

Възрастова криза

Това е характерно за хората над 35 години. Човек започва да преосмисля живота си и изведнъж осъзнава, че в миналото е поел по грешен път. Някой заключават, че е било необходимо по една или друга причина да се случи точно така. Но се оказват недоволни от избраното място на работа или са преразгледали възгледите си за партньор в живота.

 

Отмъщение

Ако жена е изневерявала на съпруга си в миналото, той може да си намери любовница, просто за да й го върне.

В този случай мъжът се ръководи по-скоро от желание да дразни жена си, отколкото от някакви дълбоки чувства към любовницата си. Често мъжът дори изобщо не изпитва никакви чувства към нея.

 

Искрени  чувства

Понякога животът се развива по такъв начин, че хората могат да се оженят и да живеят заедно дори много години, но без любов един към друг. Например, мимолетна връзка в младостта, неочаквана бременност, при която мъжът, като истински джентълмен, се жени за момичето, за да не остави детето „без баща“. Той може да не изпитва дълбоки чувства към майката на детето си, а това след години натежава и води до избухване на любов към друга жена.

 

Защо свободната жена има нужда от връзка с женен мъж?

Доста са причините, поради които неомъжените дами се решават да започнат връзка с женен мъж.

 

Ниско самочувствие

Жените, които не са сигурни в себе си, вярват, че не са достойни за пълно щастие. Ето защо, в името на малки дози любов и поне мъничко внимание, те са готови на поддържаща роля в този житейски сценарий. Дълбоко в себе си са убедени, че са неспособни на повече.

Съжаление

Бидейки нежни и чувствителни създания, жените се придържат с душа към мъжете, които всячески се опитват да предизвикват у тях чувство на съжаление.

Например, мъжът може да се оплаче от съпругата си тиранин, която постоянно го унижава и винаги е недоволна от него. Любовницата в този случай ще изпита желание да обгради горкия човек с обич и любов, за да облекчи страданието му.

 

Пари

Повечето успешни и богати мъже не са свободни, но това изобщо не спира „златотърсачките“.

Жаждата за скъпи подаръци и добра материална осигуреност е много по-силна от желанието да създадеш семейство с обикновен млад мъж и тепърва да изграждате съвместно финансово благополучие.

Има и друго – самите богати мъже изобщо не са против да „купуват любовта“ на младите красавици в името на приятното забавление. Сред особено заможните мъже дори е престижно да си имат млади любовници. Понякога го правят само за да запазят статута си в компанията на съмишленици, за не да бъдат „черна овца“.

 

Неподготвеност за брак

Ако една жена се свърже с ерген, който е ориентиран към брак, тогава рано или късно те ще трябва да се оженят, а това е нещо, което младата дама не иска. Следователно ,за едно момиче е по-лесно да получи любов, внимание и интимност от мъж, който вече е женен и няма да натовари крехките й рамене с отговорност за сериозна връзка.

Освен това, след като стане съпруга, момичето няма да може да отделя толкова много време на себе си, защото трябва да готви, да пере, да глади ризи и да поддържа реда в къщата.

Някои жени буквално се свиват при мисълта за брак, защото това ще ги превърне в слугини в собствената им къща.

 

Любов

След като изброихме често срещаните мотиви за общуване с  женен мъж , не може да пропуснем и един по-рядък, но също възможен – чистата любов, която жената може изпитва към чуждия съпруг.

Разбира се, редките и страстни срещи, тайните връзки и сладкия вкус на забранения плод подхранват тази порочна връзка. Но едно наистина любящо момиче е възможно наистина мечтае да бъде на мястото на съпругата на своя избраник повече от всичко друго. Тогава връзката с този мъж носи болка и страдание на жената, прави я нещастна.

А сега нека да видим как се изгражда подобна връзка и каква е нейната психология.

 

Психологията на отношенията между женен мъж и свободна жена

 

Тази връзка не може да се нарече здравословна. Мъжът се опитва с помощта на любовницата си да компенсира нещо, което му липсва в брака. А самотно момиче се съгласява на редки срещи заради психологическата си травма.

Изключително рядък е случай, когато една уверена в себе си жена съзнателно става жертва на такава любов. Да, доста е  удобно – физическа близост и нищо повече. Обикновено в такова нещо се впускат образовани жени с кариера, които просто нямат време за пълноценна романтика.

Но ако любовницата има чувства и храни надежди един ден да създаде семейство със своя любовник, значи е попаднала в капан.

Собствените й проблеми й пречат да изгради отношения със свободен мъж и се задоволява с второстепенни роли. Покорно си затваря очите за очевидните лъжи на партньора си.

Най-често говорим за зависима връзка. Когато не можете сами да се отървете от чувствата, по-добре е да потърсите психологическа помощ, съветват психолозите.

 

Отношенията в любовния триъгълник са напрегнати

С течение на времето, отношенията в рамките на любовния триъгълник престават да бъдат удобни за един от неговите участници.

Факт е, че само малък процент от любовниците са доволни от позицията си, тъй като почти всяка дама мечтае за женско щастие и дом с любимия си мъж. Единственият въпрос е кога на любовницата ще й писне да търпи. Въпрос на време е.

В 90% от случаите мъжете не напускат жените си, настанили се перфектно на два стола едновременно. Дори когато съпругите разберат за изневерите на мъжете си, прелюбодейците правят всичко, за да запазят брака си.

Всички жени разбират, че връзката с женен човек е задънена улица и загуба на ценно време.

Но, както знаете, не можем да заповядваме на сърцето си и затова красивата половина на човечеството търпи неудобства и унижение, за да може поне от време на време да бъде с любимия си.

Психолозите казват, че ако в продължение на 1,5-2 години мъжът все не е говорил със съпругата си за развод, тогава той никога няма да го направи.

Връзката между женен любовник и неженена жена трудно може да се нарече здрава, така че колкото по-рано прекъснете тези болезнени отношения, толкова по-добре ще бъде за вас.

 

Опции за развитие на отношения между женен мъж и свободна жена

Връзката, възникнала от мимолетен флирт и взаимна симпатия, може да се развие в три посоки:

 

Кратка, но страстна романтика

Такива връзки са предпочитани от хора, които изпитват конфликт в брака, но не търсят развод, а искат само да „изпуснат парата“.

 

Дългосрочна връзка с редки, но ярки срещи

Обикновено на такава изневяра се решават хора на средна възраст, които искат да внесат нов смисъл в живота.

Роман, който се превръща в сериозна и пълноценна връзка

Тази стъпка обикновено се предприемат от млади съпрузи под 35 години, които не са имали време за деца, заеми, недвижими имоти и други неща, но вече са се разочаровали от съпругата си и искат да я заменят с друга жена.

Независимо кой сценарий е най-близо до вашите отношения, не хранете илюзии и сериозни планове за вашия обвързан избраник, съветват психолозите.

 

Как да се държи жената във връзката си с женен мъж

 

Първото нещо, което трябва да направите, е да признаете пред себе си безсмислеността на тази връзка. Ако се замислите, ще осъзнаете, че този мъж ви е донесъл повече страдание, отколкото радост. Дори и това да не е така, то само засега – всичко тепърва предстои.

След това трябва да говорите с любовника си и да разберете какво очаква той от връзката с вас, какви са плановете му за бъдещето, включва ли  то и самите вас?

Ако мъжът продължава да ви убеждава, че скоро всичко ще бъде наред, не се поддавайте.

Мъжете, които имат отлични убедителни дарби, могат да промиват мозъците на своите любовници в продължение на много години и след това, в удобен момент, да ги изоставят като ненужна вещ.

Ако само дори мисълта за раздяла ви ужасява, тогава се научете да се държите правилно с любимия си, така че той не само да не промени отношението си към вас, но и сериозно да се замисли за бъдещето, тоест, да свърже живота си с вас.

 

Как да постигнете това?

 

Не се заяждайте с него

За тези цели той си има жена. По-често съпрузите търсят безопасно убежище в прегръдките на друга жена, за да си отдъхнат от постоянните претенции на ядосаната съпруга.

Ако започнете да се държите като нея, скоро може да се окажете изоставени.

 

Не обсъждайте жена му

Дори и той сам да ви се оплаква от нея, да каже как го е хванала натясно и че няма живот с нея, в никакъв случай не започвайте да я оплювате.

Много често съпрузите могат да говорят лоши неща за жените си, но в действителност да са много привързани към тях.

Не забравяйте, че любовниците имат нужда от другата жена, най-вече за да разнообразят сивото ежедневие.

 

Станете негова опора

Мъжът трябва да види, че винаги може да дойде при вас и да получи подкрепата, от която се нуждае. Той трябва да е спокоен и да се чувства комфортно във вашата компания. Позволете му възприема всяка възможност да ви види като благословия на съдбата.

Покажете, че във вашия дом той винаги е добре дошъл, вие сте готови да го изслушате и да дадете добри съвети, да го подкрепите и развеселите в трудни моменти.

 

Не говорете за връзката си с женения мъж

Не забравяйте, че ситуацията може да се обърне срещу вас, че ще има слухове и съществува голяма вероятност съпругата на вашия избраник да разбере за всичко. Не очаквайте, че след това мъжът ще бъде изцяло ваш. Най-вероятно връзката ви ще приключи и мъжът дори сам ще бъде инициатор на това.

 

Не представяйте любимия човек на приятелите си и семейството си

Това се случва, когато човек е свободен и няма какво да крие. Но веднага щом запознаете човек с приятелите и дори родителите си, мъжът разбира, че искат да му „закачат“ друга сериозна връзка, която той всъщност вече си има със законната съпруга.

 

Пригответе се за нова връзка

Дори и да изпитвате чувства към мъж, дълбоко в себе си трябва да осъзнаете, че той едва ли някога ще напусне семейството си заради вас. Затова трябва да вземете живота си в свои ръце и винаги да сте отворени за нови познанства.

Кой знае, може би ще срещнете човек, който не само ще бъде свободен, но все пак ще може да ви направи най-щастливата жена на света.

А като сте във връзка, която вече е обречена на провал, вие доброволно се лишавате от женско щастие.

 

Помислете какво ще правите, когато любимият ви напусне

Колкото и горчиво да звучи, някой ден ще трябва да си тръгнете (освен ако, разбира се, мъжът не е от онези 10% от изневеряващите, които са готови да напуснат семейството си заради любовницата си).

И за да не затънете в блатото на разочарованието, трябва да помислите за план за действие.

Може би сте искали да се преместите в друг град или дори държава? Да смените работата си или да направите нещо, за което мечтаете от дълго време? Ако в любовния ви живот настъпи повратна точка, трябва да си починете от лошите мисли и да започнете на чисто.

 

Усъвършенствайте се постоянно

Не живейте заради любовника си. Бъдете самодостатъчен и интересен човек, поддържайте привлекателен външен вид, четете, учете, посещавайте социални събития. Такива жени не остават дълго сами.

 

Как да се разделим с женен любовник?

Може да сте обзети от необуздан страх от бъдещето и неизвестното. Не знаете как да живеете без този човек, осъзнавайки, че никога повече няма да можете да го докоснете.

По-добре е да преминете през това сега, отколкото да страдате цял живот.

Само като съберете цялата си воля, можете да вземете решение за драстични промени.

Бъдете сигурни, въпреки че животът ви ще изглежда безсмислен след раздялата, с течение на времето ще си благодарите за тази стъпка.

Така че, ако мислите сериозно да се разделите с женен мъж, направете го в 3 стъпки.

 

3 стъпки за раздяла с женен мъж

 

Етап 1:  Осъзнаване

Ако осъзнаете, че връзката ви с женения мъж не може да продължи повече, но отлагате решението, помислете какво ще се случи с вас след 5 години. Вашият любим има всичко: жена, деца, стабилна работа, хоби, къща, кола. А какво ще имате вие след 5 години? Само спомен за изминалите години без семейство и никаква увереност в бъдещето.

Може да ви е болезнено дори да си помислите за раздяла с този човек, но представете си колко по-леко ще се почувствате след година.

Болката е голяма, да, но чрез нея, без да подозирате, вие ще се освободите от оковите, в които сте се оковали.

Когато разберете, че тази връзка не може да продължи, трябва да споделите мислите си с любимия и тук вече започва следващият етап.

 

Етап 2: Разговор

Поговорете сериозно с мъжа, бъдете честни и постоянни. Попитайте как той възприема вас и тази връзка? Какви мисли има той за бъдещето с вас?

Счита ли, че е егоист, като ви губи времето? Вашата цел е да не слушате обещания, че „ако ще реша бизнес проблемите си, тогава ще говоря с жена си“ или „сега не мога да се разведа, не сме платили заема, но изчакай още шест месеца и определено ще бъдем заедно”.

Всичко това са известни извинения, че съпрузите хранят любовниците си в продължение на много години.

Изразете желанието си да започнете нов живот със или без него. Ако той не е готов за това, тогава смело го поставете пред факта, че се разделяте.

 

Етап 3: Изместване на фокуса от взаимоотношенията към живота ви

Ако ви е трудно да изоставите връзката с любимия човек дори за една секунда, не е нужно да я прекъсвате. Продължете да общувате с мъжа, но се уверете, че всеки ден все повече се откъсвате от него.

Например, не се обаждайте, за да си уредите среща, оставете срещите ви да стават по-редки. Не бързайте да отменяте плановете си, когато той ви се обади да се срещнете някъде след работа, просто откажете, ако има причина да го направите. Вместо да прекарате вечерта в чат с любовника си, отидете на театър с приятели, запишете се за курс за изучаване на чужд език или танци.

Постепенно напълнете живота си с нови хора, нови хобита. И с течение на времето ще осъзнаете, че човекът, по когото сте „вехнали“ толкова наскоро, е заемал незаслужено голямо място в ума и сърцето ви.

 

Какво съветват психолозите

Статутът на любовница на женен мъж може да остави отпечатък върху вас в продължение на много години и да навреди на репутацията на почтена дама. Женен мъж и свободна жена не са най-добрият любовен съюз, всички са наясно с това.

Да разлюбиш мъж не е лесно, защото емоционалната ти зависимост от него е силна.

Може би се чувствате щастливи и необходими на този човек, но със сигурност сте попадали в ситуация, когато любимият ви е бил принуден да прекъсне романтичната ви среща поради неочаквано обаждане от жена си.

Помислете си колко пъти той е отменял срещата ви, защото жена му е болна и трябва да се грижи за нея. Или сте се надявали да прекарате уикенда заедно, но любимият ви е решил да отиде със семейството си извън града.

Помислете, готови ли сте да издържите тази поддържаща роля и да не сте нищо повече от една алтернативна възможност?

 

Приемете, че ако мъжът не е казал на жена си, че е срещнал и се е влюбил в друга, тогава съпругата му е много по-скъпа и по-важна за него от вас.

Можете да се утешите и да се подхранвате с надежди за щастливо бъдеще с този мъж, но да се изправите пред истината: той има семейство, а вие нямате.

Той има къде да се върне, а вие не.

Всъщност вие сте сами в проблема си, годините текат неумолимо, а развитие няма.

Бъдете честни с партньора си и със себе си. Не сте изправени пред задачата да докажете своята независимост и сила пред мъжа, за вас е важно  само да намерите спокойствие. Убедете мъжа, че прекратявате връзката си, не защото е виновен по някакъв начин пред вас, а защото така ще бъде по-добре и за двама ви.

Представете си себе си като 70-годишна баба, прекарала целия си живот в статута на любовница.

Помислете как ще се почувствате, когато видите децата и внуците си щастливи около бившия ви любовник, а вашата съдба е самота и копнеж за отминало време, което сте подарили на недостоен човек.

 

Слушайте сърцето си и направете каквото решите, но не забравяйте последствията. Не допускайте един ден да съжалявате горко за пропиления си живот.

3239

Similar Posts