Любов и връзки

Любовта може да не е съвършена, но трябва да бъде истинска

Любовта може да не е съвършена

Любов, с която се чувстваш добре…

Любовта няма точно определение, защото всяка дефиниция е ограничаваща, а това чувство няма граници. Освен това съвършенството също не съществува, дори в любовта. Въпреки това е много важно винаги да се стремите към най-добрата и удовлетворяваща любов – любовта, която ви кара да се чувствате добре.

В любовта трябва да сте верни на себе си и на чувствата си

Всъщност, за да се научите как да получавате удоволствие от истинската любов, първо трябва да поработите върху себе си, върху своя вътрешен свят. А това може да е доста трудно, защото за целта трябва да се отървете от всичките си заблуди.

Важно е да помните, че не сте половината от нищо или някой. Нямате нужда от някой, който да ви допълва. По същия начин не трябва да насърчавате други хора да искат вие да ги допълвате.

Да, вярно е, че тази идея противоречи на всички онези романтични идеи, които постоянно виждаме във филмите на Холивуд и Дисни.

То е важно да се предпазим от хипер-привързаност. С други думи, да не ставаме зависими от потребността от друг човек, който да задоволява нашите нужди.

Трябва да осъзнаете, че не можете да държите някой друг отговорен за компенсиране на вашите недостатъци или за решаване на проблеми.

Само тогава можете да разберете какво наистина можете да очаквате от истинската любов.

 

Истинската любов е в основата на вашето благополучие

Любовта се нарича нездравословна, ако отклонява човека. Това е любов, в която губим своята индивидуалност. И всичко това поради факта, че се потапяме напълно в чувствата, които ни завладяват. Но това не е идеалната любов.

Насажда се идеята, че това прекрасно чувство трябва да бъде невероятно мощно и че трябва напълно да промени живота ни.

Но истинската любов не означава, че в отношенията ви няма да има проблеми и разправии.

Истинската любов означава, че вие ​​и вашият партньор ще можете да разрешите възникналите конфликти заедно и дори да се примирите с факта, че някои от тях не могат да бъдат разрешени или променени и трябва да се правят компромиси.

Здравата привързаност и любов ви учат да бъдете едно цяло с партньора си и просто да сте щастливи.

Истинската любов се нуждае от място, където да живее спокойно

Истинската любов се нуждае от място, където да живее спокойно, да спи и да се скрие от опасности. Тя има нужда от теб, за да съществува. Тя също има нужда от теб, която обичеш себе си. Защото в противен случай няма как да обичаш никой друг.

Освен това тя има нужда и вашият партньор да се държи по подобен начин. Вие двамата сте важни.

Простите неща винаги имат значение

В крайна сметка осъзнаваш, че простите неща винаги имат значение: разговори в 3 часа сутринта, произволни усмивки, снимки, които те карат да се смееш на глас, кратки стихотворения, които те карат да плачеш. Книги, за които никой друг не знае и които стават ваши любими. Цветя, които сплиташ в косата си и кафе, което пиеш сама.

Всичко това са наистина важни неща, чиято простота предизвиква силни емоции.

Истинската любов се създава всеки ден

Истинската любов се създава всеки ден без правила или графици. Вашата половинка не трябва да знае всичко за вас. Важно е само да уважава личното ви пространство и да познава миналото и настоящето ви.

Вашата истинска любов няма да ви предаде, нарани или отхвърли

Тя няма нужда да се сбогува с вас, защото няма да ходи никъде. Дава ви чувство за сигурност и ви предпазва от страх. Освен това тя ви дава увереност в себе си и не се съмнява във вас.

Истинската любов се основава на уважение

Всеки ден преоткривате всички силни и слаби страни на партньора си. Оценявате всичките му качества и се разтваряте в постоянството на любовта си към него. Знаете, че имате място, където ще бъдете в безопасност и комфорт, дори ако целият свят се разпадне. Той е това място. И това ви дава увереност.

Истинската любов не означава изграждане на перфектен екип, а силен и решителен съюз

Любовта не може да бъде съвършена. Но трябва да е истинска. Такава любов дава и не иска нищо в замяна. Тя кара душата ти да се усмихва.

Това е любовта, която никога няма да се отвърне от теб!

985

Similar Posts