Любов и връзки Психология

Любовта с женен мъж: Интервю с психолога Мая Димитрова

Любовта с женен мъж Интервю с психолога Мая Димитрова

Скъпи читатели, днес отново при нас е психолога Мая Димитрова, която е и партньор на Хепи-Уомън. С нея този път ще си говорим за любовта с женен мъж и вътрешните конфликти, търсейки решение за един толкова деликатен въпрос. И така, започваме директно по темата.

Любовта с женен мъж: Интервю с психолога Мая Димитрова

Г-жо Димитрова, обществото е наясно с моралните ценности и въпреки това се случва да изпаднем в ситуация да се влюбим в женен мъж и той да отговори със същото. Какво препоръчвате на всички тези жени, които се раздират от вътрешни конфликти и не знаят как да постъпят – от една страна искат този мъж в живота си, от друга наясно са, че това не е правилно и ще причинят мъка на семейството му?

Много ясно трябва да се вземе в предвид, че един мъж, който е женен търси това, което му липсва. И дали той в действителност има чувства или е манипулатор по природа и знае много добре, по какъв начин да говори и как да се държи. За да накара жената да се чувства така, както тя самата в този момент има нужда. И в замяна той да получи това, което желае.

Под липса разбираме много неща, но най-често срещаното е разнообразие. Нашата природа като човешки същества е водена именно от това. Защото е движеща сила към щастието ни.

Първо е добре жената да опознае себе си и да разбере какво я привлича в женен мъж. Защото, всъщност, тя не е привлечена от него, а от образът му, в който неговата съпруга е  не малка част.

Жената не се влюбва в него, а се влюбва в образа, създаден до голяма степен благодарение на съпругата му. Когато един мъж е женен несъзнателно в главата идва мисълта, че  този мъж олицетворява грижа. Да тръгнем от там какъв е грижовният мъж, което на подсъзнателно ниво асоциира със стабилност, опора, разбиране, уважение спрямо жената до себе си. Разбира се има различни разновидности на грижа спрямо потребността на жената.

Също има и друга причина жената да е привлечена от женен мъж. Тя самата несъзнателно се чувства защитена да не влиза във връзка, която може да се задълбочи до сериозно обвързване, което да последва брак, деца и цялото развитие, което може да се случи в отношенията между   мъж и жена. И отново стигаме до основата, която е страхът от обвързване.

Когато нещо е забранено и невъзможно е много сладко и привличащо.

Дадени жени притежават определен темперамент и те имат нужда да се изправят пред ситуации, от които от невъзможни да ги превръщат във възможни.

Факторите са много, спрямо желанието и гледната точка относно себе си и живота, който живее. Ниска самооценка, в която вярва и има грешна изградена програма, която я води като пример още от своето родителско семейство. Че тя не може да бъде приоритет номер едно на мъжа до себе си и привлича точно, това за да се докаже своята изградена грешна програма. Или е била свидетел на отношение на мъж спрямо съпругата си и своята любовница, която е по-желана и обсипвана с каквото пожелае.

За да се справи жената с вътрешните конфликти е добре да се обърне към психолог. Чрез психологическата подкрепа под формата на консултации ще достигне до хармония и намаляване драстично на объркаността, вината, напрежението и всички негативни емоции, които са последствие от връзка с женен мъж. Работи се върху разбирането, от къде идва това допускане и се коригира мисловната програма, която може след време отново да привлече същата ситуация. Стига жената да пожелае промяна към по-добър живот.

Скоро в Хепи-Уомън публикувахме материал точно по темата за любовта с женен мъж – Обичате го безумно, но той е женен. Когато чувствата са много силни и не става въпрос просто за някаква прищявка, как, според Вас, жената да вземе правилното за нея решение – дали да продължи и задълбочи връзката и да откъсне мъжа от семейството му или да се оттегли, въпреки, че това ще й коства много.

Какво означава мъжа да бъде откъснат от семейството. Щом се е стигнало до тук там нещата отдавна са откъснати. Ако в едно семейство родителите не се разбират, не проявяват любов и стоят заедно само заради децата си. Те не могат да бъдат пример, как да си щастлив и пълноценен човек даряващ любов. Ако децата израстват в семейство на не любов, а задължение се превръщат в изключително объркан и изгубен човек. Изгубен от към емоция, изгубен от към проявяване на любов. Запечатват се програми, които ги карат да живеят в несъответствие със своите потребности и усещания.

Как да постъпи една жена изпитваща това състояние…всяка жена дълбоко в себе си таи и знае отговорът. В моята книга за самопомощ „ Нежна сила“, има много техники, които помагат на жената да се слее със себе си за да опознае една скрита част от себе си, която е някъде потисната и забравена. Когато стигне до същността си интуицията й ще се засили и тя ще чуе всеки отговор. Ще знае кое е правилно за нея самата.

Благодаря Ви, това беше психологът Мая Димитрова, специално за читателите на Хепи-Уомън. Всички, които искат да се сдобият с книгата – дневник на Мая Димитрова “Нежна сила”,  могат да се свържат с нея на контактите, посочени в партньорския й профил.

"Нежна сила"- книга-дневник на психолога Мая Димитрова ще ви помогне да привлечете щастието

Интервю на Лора Костова

6927

Similar Posts