Астрология Здраве

Магнитни бури август 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури август 2022

Магнитни бури септември 2022

Август 2022 идва с поредица от магнитни бури. Чака ни поредица от тежки дни. Най-трудно ще бъде да издържат изблиците на слънчева активност зависимите от времето хора, възрастните и тези с хронични заболявания. Очаква се цяла поредица от бури с различна мощност, които могат да влошат благосъстоянието на чувствителните към времето.

Има няколко нива на магнитна активност, но дори леките магнитни бури могат да повлияят на работата на енергийната система, както и на цялостното здраве на хората и поведението на животните. Но статистиките сочат и друго – че лошото здраве по време на магнитни бури в половината от случаите е резултат просто от тревожните очаквания.

Първата магнитна буря ще започне в началото на август. На 2 и 3 август 2022 се очаква буря с мощност 3-4 бала. В същото време сложността на августовските магнитни бури се състои в това, че датите на магнитните бури и тяхното затихване буквално се редуват през целия месец.

Магнитни бури август 2022

Магнитни бури през август 2022

Прогноза за геомагнитна активност за август 2022

1-6 август – малка продължителна магнитна буря с мощност 3 бала, може да прерасне в силни геомагнитни колебания.

3 август – пиков прилив на магнитна буря от 4 бала.

9-12 август – втората продължителна малка магнитна буря с мощност 3 бала.

13-15 август – магнитният фон е стабилен, 2 точки.

17-20 август – магнитна буря с мощност 4-5 бала

21-24 август – благоприятни дни, магнитосферата е нормална, мощността на геомагнитните вълни е 1 бал.

25-31 август – продължителна магнитна буря с мощност 3 бала, може да прерасне в сериозна буря.

График на магнитни бури август 2022 по ден и час

 

График на магнитни бури август 2022

Магнитни бури август 2022-график по ден и час

Силата на магнитните бури

Магнитни бури

Магнитните бури имат няколко класификации – от спокойни до ураганни. Най-опасните са 6, 7, 8-точкови геоудари. За щастие подобни изблици на слънчева активност са изключително редки. Най-често се усещат 3-5 балови бури.

Кой е в най-голяма опасност в дните на магнитни бури?

Зависимите от времето хора, възрастните и страдащите от хронични заболявания се чувстват най-зле в дните на силни магнитни бури. Обострянето на симптомите започва 1-2 дни преди промяната на времето и може да продължи още 3-4 дни. Симптомите се проявяват под формата на главоболие, слабост, депресия, безсъние, раздразнителност, скокове на кръвното налягане и други неприятни последици.

Неблагоприятни дни през август 2022

Как да се спасим от неприятности в дните на магнитни бури?

За да се неутрализира отрицателното въздействие на магнитните бури върху тялото, лекарите препоръчват няколко дни преди началото на геомагнитните смущения да намалим тютюнопушенето и алкохола, мазните храни, да се разхождаме повече на чист въздух и да спим достатъчно. Билковите чайове, масажите, медитацията и гимнастиката могат да помогнат за справяне с последствията. Тези дни е по-добре да се придържаме към здравословна диета – да пием достатъчно чиста вода, да ядем риба, зеленчуци, постно месо, плодове и зърнени храни.

В най-неблагоприятните дни трябва да имате под ръка необходимите лекарства, да не се претоварвайте и да намалите физическата активност.

Медиците предупреждават, че дори младите хора, пълни със сила, могат да се почувстват зле по време на действието на магнитни бури. Особеността на човешкия организъм да реагира остро на природни и метеорологични условия е присъща не само на възрастните хора. Разпространено е погрешното схващане, че магнитните бури се усещат само от хора, чиито защитни механизми са износени и не работят добре. Но днес дори сравнително младите хора се довеждат до метеоневроза, отписвайки главоболие и увреждане поради липса на почивка и преумора. Хроничните заболявания са друг фактор за развитието на подобна зависимост, но много хора оправдават нежеланието си да бъдат прегледани при лекар с липса на време или пари, отбелязват специалистите.

 

Метеочувствителността е най-лесният и безвреден етап. Човек се чувства малко по-зле, което не се потвърждава от никакви изследвания и лабораторни изследвания. При втора степен на метеорологична зависимост кръвното налягане се променя, сърдечният ритъм се нарушава.

Най-тежката трета степен е метеопатията. Главоболие, световъртеж, „шум“ в ушите, усещане за свиване в горната част на главата – това са част от симптомите.

Жителите на големите градове могат да объркат умората със зависимостта от времето.

Астеноневротичният тип се характеризира с промяна в кръвното налягане, нарушения на съня, раздразнителност, човек от този тип  реагира бурно на всичко и е прекалено емоционално по време на магнитни бури.

Хората с вегетативно-съдова дистония и хипертония реагират на промените във времето със задух, звънене в ушите, ускорен пулс и сърдечна недостатъчност. Често екзацербациите завършват с пристъпи на паника и хипертонична криза.

Средно 7 от 10 души реагират негативно на промените във времето.  И сред тях има хора от всички възрасти: бебета, тийнейджъри и възрастни хора. Хората над 55 години са най-податливи, тъй като на тази възраст обикновено имат повече хронични заболявания от младите.

 

Как да се справим със симптомите при магнитни бури?

Невъзможно е напълно да се отървем от зависимостта от времето, но е напълно възможно да намалим проявите на симптомите. Лекарите препоръчват да сме на открито поне 30 минути всеки ден, редовно да правим упражнения и да закаляваме тялото, да почиваме повече и да водим премерен начин на живот.

От процедурите за зависими от времето хора са препоръчителни  масаж, ароматерапия и терапевтични душове.

Ако състоянието се влоши при промяна на времето, трябва да се свържете с местния терапевт, който ще предпише всички необходими тестове и ще избере лечение за облекчаване на симптомите. Ако има индикации, терапевтът ще се насочи към тесен специалист – кардиолог, невролог или друг лекар, тъй като обострянето на хронични заболявания при промяна на времето е изпълнено с доста сериозни последици.

Неблагоприятни дни август 2022

Неблагоприятни и благоприятни дни август 2022

Уязвимост, намалена активност, ниска производителност – всичко това са рискове, които могат да ни сполетят в неблагоприятни дни през август 2022. В благоприятни дни се наблюдава повишена активност, енергия, ефективност и късмет.

Неблагоприятни дни през август 2022: 1, 6, 9, 12, 13, 15, 16, 20, 22, 23, 26, 27 и 29.

Благоприятни дни през август 2022: 2-5, 7,  8, 10, 11, 14, 17-19, 21, 24, 25, 28 и 30.

Неблагоприятни дни август 2022

Най-опасният ден на август 2022

Астролозите смятат, че 19 август 2022 ще бъде най-опасният и неблагоприятен ден. Този ден попада в петте най-опасни дни за цялата 2022. Опасността се дължи на неблагоприятния съвпад на радиацията на Слънцето и Меркурий. Тези дни са вероятни житейски проблеми, неуспехи, агресивност или депресивно настроение, конфликти в семейството и на работното място.

45224

Similar Posts