Астрология Във форма Здраве

Магнитни бури ноември 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури декември 2022

Магнитните бури на Земята започват, когато плазмени съсиреци, изхвърлени от Слънцето, „ударят“ магнитосферата на планетата. Човешкото тяло може да реагира на магнитни смущения с главоболие, безсъние, загуба на сила, депресия, скокове на налягането и проблеми със сърдечно-съдовата система. По време на слънчевите изригвания често се наблюдава влошаване на хроничните заболявания и здравословното състояние като цяло.

Четири периода на силни магнитни бури се очакват на Земята през ноември тази година, като силата на магнитните бури ще варира предимно от слаба до умерена.

Магнитни бури през ноември 2022

Кога се очакват магнитни бури през ноември 2022?

Първата магнитна буря през ноември ще продължи 6 дни – от 1 до 6 ноември . Основно нейната сила ще бъде 4 бала, но на 2 и 5 ноември силата й ще достигне 5 бала.

Втората магнитна буря ще продължи 3 дни – от 10 до 12 ноември . Първоначално нейната сила ще бъде 5 точки, но ще намалява всеки ден и в крайна сметка ще достигне 3 бала.

Третата магнитна буря ще ще продължи само 2 дни – 18 и 19 ноември . Силата му ще бъде 3 бала, така че бурята едва ли ще повлияе и на най-зависимите от времето хора.

Последната през ноември – 4-та магнитна буря ще бъде най-продължителната. Тя ще продължи точно една седмица (7 дни) от 24 до 30 ноември включително. Нейната сила ще варира от 3 до 4 бала.

График на магнитни бури ноември 2022 по ден и час  – опасни и неблагоприятни дни

Неблагоприятни дни ноември 2022

И така, нека видим кои са Най-опасните дни през ноември 2022.

График на магнитни бури ноември 2022

магнитни бури ноември 2022

Медиците съветват зависимите от времето хора просто да водят здравословен начин на живот – което означава добър сън, леко хранене, по-малко мазнини в диетата и повече зеленчуци и плодове. Всичко това, ако са млади.

Възрастните хора също трябва внимателно да следят налягането си. При главоболие трябва да вземете анестетик.

Лекарите също така препоръчват на зависимите от времето хора по това време да се откажат от вредната храна, тютюна и алкохола.

Как магнитните бури се отразяват на човешкото тяло

Как магнитните бури се отразяват на човешкото тяло?

Най-честите симптоми на магнитни бури са:

  • Влошаване на настроението
  • Главоболие
  • Нарушения на съня
  • Депресия
  • Скокове в кръвното налягане – в резултат на геомагнитното излъчване се губи връзката между мозъка и сърдечно-съдовата система. Поради това стените на съдовете или рязко се стесняват, или се разширяват без видима причина. Скоковете на налягането влияят неблагоприятно на здравето на зависимите от времето хора.
  • Някои хора имат болки в ставите, обострени хронични заболявания. Хората стават невнимателни, конфликтни, неспокойни
  • Магнитните бури влияят негативно и на кръвоносната система. Под въздействието на геомагнитното излъчване кръвният поток се забавя, кръвта става по-вискозна, поради което вътрешните органи започват да изпитват кислороден глад. Мозъкът реагира особено остро на липсата на кислород
  • Наблюдават се и нарушения в работата на сърдечно-съдовата система, хормоналният фон се променя. В неблагоприятни дни дори здрави хора усещат промени в настроението, а някои могат да изпитат необосновани пристъпи на агресия. За да не се отразят магнитните бури на вашето здраве, трябва да знаете графика им през ноември 2022 и да се подготвите за тях предварително.

Магнитни бури ноември 2022

Как да се подготвим за магнитни бури през ноември 2022?

Преди настъпването на магнитна буря избягвайте преумората, стремете се да прекарвате повече време на чист въздух. Нека менюто ви включва леки храни, не приемайте алкохол. Опитайте се да се наспите добре, а след събуждане е препоръчителна лека гимнастика.

Някой хора се влияят много от магнитните бури, докато други – не. Рискова група са тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, вегето-съдова дистония, както и хората с излишни килограми.

За да избегнете главоболието, което най-често спохожда зависимите от времето хора по време на магнитни бури, експертите препоръчват в неблагоприятните дни да правите йога, да бягате сутрин или просто да се разхождате.

22641

Similar Posts