Астрология Във форма Здраве

Магнитни бури септември 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури септември 2022

Магнитни бури октомври 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Кога да очакваме магнитни бури през септември 2022? Първият месец на есента обещава да бъде бурен заради различни астрологични и природни процеси. Затова не се препоръчва започване на нови дела и важни дългосрочни проекти. По-добре е този месец да завършите вече започнатото, да преосмислите миналия си опит и да приведете живота си в хармонично състояние. Това важи особено за неблагоприятните дни и дни с магнитни бури през септември 2022.

Магнитни бури септември 2022

Магнитни бури септември

Известно е, че магнитните бури, които периодично обхващат нашата планета, могат да засегнат целия живот на Земята. През септември ще има три и то силни. По това време трябва да се избягва стресът, да се прекарва повече време сред природата, да се обграждаме с близки роднини или приятни хора, които не предизвикват враждебност или отрицателни емоции.

Прогноза за геомагнитна активност за септември 2022

Първата магнитна буря ще бъде доста силна и продължителна, ще достигне до 5-6 бала по десетобалната система. Той ще започне на 3 септември и ще продължи цяла седмица – до 10 септември 2022 г.

Втората магнитна буря, също относително продължителна, се очаква от 13 до 17 септември 2022. Но тя ще бъде малко по-слаб от предишния – силата му ще бъде само 3-4 пункта, въпреки че това е достатъчно, за да започнат различни негативни процеси.

Третата магнитна буря ще бъде кратка, само един ден – 30 септември. Но нейната сила – 4 бала – ще бъде достатъчна, за да бъде класифициран този ден като неблагоприятен, засягащ зле здравето на много хора и процесите, протичащи на Земята.

График на магнитни бури септември 2022 по ден и час

График на магнитни бури септември 2022 по ден и час

График на магнитни бури септември 2022

Опасни дни през септември 2022?

Очакват се три неблагоприятни и опасни дни през септември 2022. Според астрологичните прогнози и събитията, които се случват във Вселената, се характеризират с нестабилност, дисбаланс и неочаквани промени в текущите процеси.

В тези опасни дни интуицията на хората ще бъде значително изострена, ще им бъде трудно да контролират емоциите си и да се справят с изблиците на гняв. Но в същото време ще изострят способността си да разберат значението на собствения си опит и много ще станат по-възприемчиви към него.

Магнитни бури септември 2022 – последици за здравето

Магнитните бури и промените в метеорологичните условия винаги са тежест за човешкото тяло. Хората, чието благосъстояние забележимо се влошава, се считат за чувствителни към времето. Най-често метеопатията се проявява при пациенти, възрастни хора, претърпели наранявания, малки деца, бременни жени, както и хора, които изпитват повишен стрес (физически и емоционален). Метеозависимостта е една от причините за главоболие. Има и други симптоми – болки в костите и ставите, безсъние, раздразнителност, умора, скокове на кръвното налягане.

Магнитни бури септември 2022 – как да намалим вредното им влияние?

За да намалите влиянието на магнитните смущения и капризите на времето, да покажете предпазливост и грижа по отношение на собственото си тяло, запознайте се предварително графика на магнитните бури. Така ще можете да предвидите възможни здравословни проблеми и да се лекувате по-внимателно в дните на магнитосферни смущения.

 

Магнитни бури септември 2022 – как да намалим вредното им влияние

 

Какво да правим при метеочувствителност – 5 съвета

Разумно решение би било тренировка за кръвоносните съдове – например басейн или сауна (в последното бъдете внимателни, започнете да посещавате сауната от няколко минути, като постепенно привиквате тялото към стреса).

Закалете се с въздух

Най-добре е да излизате навън всеки ден, дори и при лошо време. Прекарваме много време на закрито и затова е трудно тялото да се адаптира към температурните промени. Препоръчителни са разходки и проветряване на помещенията.

Процедури с вода

Нерязък контрастен душ (редуване на топла и по-хладна вода), контрастни вани за ръце или крака.

Спорт

Спортовете за издръжливост (ходене, включително скандинавско ходене, плуване, танци) също намаляват чувствителността към климатичните условия и осигуряват добро здраве. Възрастните хора могат да изберат да правят това, което могат, като например да ходят всеки ден.

Сън

Особено важно е да спите достатъчно (поне 8 часа на ден) и да си лягате рано (не по-късно от 22 часа). Кратките дремки могат да ви помогнат да отпуснете тялото си и да намалите стреса, който иначе може да ви направи по-чувствителни към промените във времето.

 

Магнитното поле на Земята непрекъснато се променя. В часовете на магнитни смущения, слънчеви изригвания трябва да бъдете внимателни, особено ако сте чувствителни и метеорологично зависими хора. Погрижете се за себе си и близките си!

Най-опасните дни през септември 2022

Най-опасните дни през септември 2022 са:

3 септември 2022  – денят, в който Марс навлиза във фазата на сянка преди ретроградното си движение. В този ден човек трябва да бъде особено внимателен към всичко, което се случва наоколо, и да има време да забележи предупредителните знаци на съдбата навреме.

9 септември 2022  – началото на ретроградното движение на Меркурий, когато енергията на хората ще бъде отслабена.

11 септември 2022 – сближаване на две планети, които не се комбинират помежду си – Сатурн, който отговаря за традициите и Уран, който покровителства свободата и радикалните идеи. Това може да предизвика различни противоречия, дисхармония в отношенията, природни бедствия.

39896

Similar Posts