Астрология Във форма Здраве

Магнитни бури януари 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури февруари 2023

Кога да очакваме магнитни бури през януари 2023? Поради високата активност на Слънцето някои хора усещат влошаване на благосъстоянието. Появяват се безпричинни главоболия, безсъние, загуба на сила и промени в настроението.  

 

Как магнитните бури влияят на здравето?

Слънчевите изригвания имат определен регулярен характер, което позволява да се прогнозира датата на възникване и мощността на геомагнитните бури с висока точност. Това позволява на зависимите от времето хора да подготвят всичко необходимо за този период предварително.

Много хора не усещат слънчевите смущения, но не всеки има такъв късмет. Статистиката казва, че около една трета от населението на света страда от метеорологична зависимост в различна степен. Освен че реагират на промените във времето, тези хора усещат и въздействието на магнитните бури. Слънчевите изригвания засягат най-вече хора с влошено здраве.

Как магнитните бури влияят на здравето

По време на появата на магнитни бури метеозависимите хора проявяват следните симптоми:

 

Рязка промяна в настроението, появяват се непредизвикана агресия и раздразнение

Появата на безсъние, в някои случаи може да ви направи сънливи с нормално здраве

Безпокойство и чувство за предстоящо бедствие

Вазоспазъм

Обостряне на хронични заболявания нарушаване на сърдечно-съдовата система

Апатия и намалена производителност повишава риска от инфаркти и инсулти

Симптомите варират при различните хора. При повишена слънчева активност могат да се появят и други смущения във функционирането на организма. В някои случаи магнитните бури помагат да се идентифицират негативните процеси, които са се случили тайно и не са засегнали човешкото здраве по никакъв начин. В такива случаи трябва да се свържете с лекар и да се подложите на пълен преглед на тялото.

 

Магнитни бури през януари 2023

 

Кога се очакват магнитни бури през януари 2023?

Подготовката за слънчево смущение ще ви помогне по-спокойно да понесете всички последствия. Съвременните технологии позволяват да се определи с висока точност дните, в които ще преминат магнитните бури през януари 2023 г. Според прогнозите на експертите, слънчевата активност през този месец ще бъде средна, така че не би трябвало да има сериозни здравословни проблеми. Това обаче не е причина напълно да игнорирате неблагоприятните дни. Внимателната подготовка ще улесни понасянето на всякакви неприятности.

Знаейки кога ще има магнитни бури през януари 2023 г., ще бъде по-лесно за хората, чувствителни към подобни събития, да се подготвят за неблагоприятен период. Експертите препоръчват предварително да се съберат необходимите лекарства и да се подготвят резервни методи за комуникация. Ако е необходимо, се препоръчва незабавно да се обадите на линейка, а да не чакате здравословните проблеми да преминат от само себе си.

График на магнитни бури януари 2023 по ден и час  – опасни и неблагоприятни дни

Неблагоприятни дни декември 2023

График на магнитни бури януари 2023 по ден и час 

Неблагоприятни дни декември 2023

Други неблагоприятни дни през януари 2023

В допълнение към слънчевите смущения, транзитът на Луната също влияе върху благосъстоянието на много хора. Научно е потвърдено, че много земни процеси са напълно зависими от позицията й. В различните фази на лунния цикъл работата на тялото е коренно различна.

Опасни дни януари 2023

Според астролозите, най-неблагоприятните дни през януари 2023 г. ще бъдат следните дати:

Опасни дни януари 2023-пълнолуние 7 януари

Пълнолуние (7 януари)

Този ден се смята от астролозите за един от най-неблагоприятните в лунния календар. Поради излишък от енергия, човек става прекалено агресивен, често извършва действия, за които по-късно ще съжалява.

На пълнолуние е крайно нежелателно да се предприемат действия, свързани с риск, да се занимават с травматични спортове и да се вземат трудни решения. С голяма вероятност човек няма да може да оцени адекватно последствията.

Опасни дни януари 2023-новолуние 21 януари 2023

Новолуние (21 януари)

Като пълна противоположност на пълнолунието, тази фаза се характеризира с изключително нисък енергиен потенциал. Поради липса на сили човек става апатичен, лесно манипулируем. Съществува и опасност за физическото здраве – отслабеното тяло се справя по-зле с болестите и реагира лошо на лечението.

Опасни дни януари 2023-Луна в I и III четвърт 15 и 28 януари

Луна в I и III четвърт (15 и 28 януари)

Такива етапи от лунния цикъл се считат за трудни за емоционално уязвими хора. В такива дни те са завладени от съмнение в себе си и нежелание да поемат рискове, дори в случаите, когато благоприятният изход е гарантиран. Поради това много добри възможности могат да бъдат пропуснати.

Опасни дни януари 2023-Сатанински лунни дни -1, 7, 16, 21 и 30 януари

Сатанински лунни дни (1, 7, 16, 21 и 30 януари)

Според изследванията на астролозите в такива моменти човек може да даде воля на негативните си качества. Под влиянието на Луната хората стават по-агресивни, способни да нараняват другите, податливи на манипулация, изкушения и алчност.

Според някои доклади, в сатанинския лунен ден се увеличават злополуките поради невнимание, както и самоубийствата и автомобилните катастрофи.

Магнитни бури януари 2023-Как да се предпазим

Как да се предпазим от влиянието на магнитните бури?

В такива дни хората са завладени от съмнение в себе си и нежелание да поемат рискове, дори в случаите, когато благоприятният изход е гарантиран. Поради това много добри възможности могат да бъдат пропуснати.

Не пийте алкохол

Алкохолните напитки предизвикват бързо отстраняване на водата от тялото. Поради обезводняването влиянието на магнитните бури се усеща много по-силно. Дори леките възмущения ще повлияят значително на вашето благополучие. Алкохолните напитки трябва да се избягват не по-късно от 3 дни преди началото на неблагоприятния период.

Премахнете от диетата храни, които силно натоварват черния дроб и сърдечно-съдовата система

Говорим за пушени, мазни и силно осолени храни.

Как да се предпазим от влиянието на магнитните бури

Избягвайте високи физически натоварвания

Спортните дейности и част от домакинската и градинарската работа като цяло имат благоприятен ефект върху благосъстоянието. Но не и в неблагоприятните дни на магнитни бури. Тялото ще се нуждае от всички сили, за да се справи с последствията и е изключително нежелателно да го натоварвате допълнително.

Избягвайте стреса

Стресът засяга благосъстоянието дори на здрави хора. Допълнителното натоварване на нервната система определено няма да улесни издържането на периода на магнитни бури.

Вслушвайте се в сигналите на тялото си

В неблагоприятни дни лекарствата, предписани за такива случаи, трябва да бъдат в наличност. При силно влошаване на благосъстоянието трябва да повикате линейка.

Да обобщим – през януари 2023 г. се очакват два периода на магнитни бури с различна интензивност. Според прогнозите, те няма да причинят сериозни здравословни проблеми, но и не трябва да се пренебрегват.   

31815

Similar Posts