Мода Стил

Макси блузи 2022: Изберете своя стил

Макси блузи 2022

Модните макси блузи този сезон са внимателно подбрани като стилове, щампи, материи. Нека разберем кои блузи за пухкави дами са модерни през 2022 и как да изберем модел, който е идеален за определен тип тяло.

Макси блузи с волани и дантела

Много хора смятат, че воланите са твърде обемни детайли и е строго забранено да се носят от пищни дами, но стилистите и дизайнерите доказват обратното. Модните тенденции 2022 представят кокетни макси блузи с красиви декорации. Непременно обърнете внимание на страхотните макси блузи от Maxifashion.bg!

Ако фигурата ви е тип круша, основната проблемна зона са широките бедра. За да балансирате силуета, може да заложите на блузи с волани в областта на раменете – горната част на силуета ще се разшири визуално, а прилепналият стил ще подчертае тънката талия, характерна за крушовидна фигура.

Апликациите от гипюр са в тенденция това лято и могат да бъдат избрани така, че да съответстват на цвета на тъканта на блузата или да се открояват чрез контраст. Вертикална вложка върху блуза от тъмни, спокойни цветове визуално ще издължи силуета и ще направи фигурата по-тънка.

Ако фигурата ви е тип правоъгълник, ще бъде подходящо да изберете макси блузи с широка вложка на колана, която да съответства на основния цвят на модела. Такава имитация на корсетен колан ще оформи липсващата талия и визуално ще коригира пропорциите на силуета.

Още една характеристика на модните макси блузи 2022 са модерните яки на панделки, които бяха въведени в модата от Коко Шанел.

Особено модерни са блузите с панделки, които са продължение на яката, но модните дизайнери предлагат и друг вариант – тясна лента с контрастен нюанс, която се прекарва под яката и се завързва.

Яката, обърната нагоре, също помага за визуалното издължаване на фигурата. Този ефект е особено забележим, ако планката с копчета продължава върху самата яка.

Модните дамски блузи за пухкави дами често са украсени и с набор в зоната на деколтето. Яката може да не се закопчава или дори да не е свързана отпред – така се образува малко триъгълно деколте, което прави фигурата да изглежда по-стройна.

Прозрачни макси блузи

Пищните дами могат да си позволят полупрозрачен топ като вечерна рокля. Под него можете да носите безшевно бельо, долна риза с презрамки или корсет – тези опции ще изглеждат много примамливо.

Друг вариант е да се заложи на макси блузи с непрозрачни вложки на стратегически важни места – джобове на гърдите или имитация на широк колан.

Прозрачните модни блузи, допълнени жилетки са идеалният начин да скриете излишните килограми, като същевременно осигурявате лекота и мистериозност на визията.

Макси блузи със свободна кройка

Изберете леки тъкани, които ще маскират абсолютно всички недостатъци на фигурата – не само горната част, но и задните части и ханша.

Удължените модели позволяват на дамите да се чувстват уверени дори в тесни панталони. Не бива да избирате блуза с три размера по-голяма, защото тогава маншетите, джобовете, яката, планките с копчета и самите копчета ще изглеждат неестествено големи.

Като цяло блузата трябва да изглежда стилна и хармонична и да е вашият размер.

Асиметрични блузи с открити рамене

На мода е асиметрията, която, разбира се, е много подходяща за по-пълнички дами. Асиметричната кройка отвлича вниманието от недостатъците на фигурата и изглажда пропорциите. Най-простият вариант е наклонен подгъв.

Важна роля играе не само леката асиметрия, но и формата на деколтето. Триъгълното деколте прави фигурата по-изящна, а силуета – по-елегантен, както и ви позволява да представите благоприятно своя великолепен бюст.

Опциите от тъмен плат с изрезки на раменете ще направят горната част на фигурата по-компактна. На мода са и блузите с удължени разрези по раменете – в комбинация с вертикална планка от копчета, те изпъват силуета.

Както виждате, дизайнерите са се погрижили дамите с по-пищна фигура да се чувстват прекрасно и през лято 2022!

6

Similar Posts