Във форма Здраве

Маргарита Григорова: Сакралната чакра Сватхищхана, която отговаря за удоволствието, емоциите и сексуалността

Маргарита Григорова

Няколко сантиметра под пъпа се разполага втория енергиен център, а именно – чакра Свадхищхана. Тя отговаря за удоволствието, емоциите и сексуалността.

Когато е балансирана и чиста сакралната чакра свети в красив оранжев цвят. Втора чакра е центърът на творчеството, на сексуалната енергия и на нашите желания. Свързва ни с вътрешния извор на вдъхновение и ни позволява да усетим красотата около нас. Ако Сватхищхана е хармонизирана, вие ще проявявате творчество във всеки аспект от живота си. Тя управлява центровете на удоволствие в тялото ни и способността ни да получаваме удоволствие от всички сфери на живота. Сакралната чакра се свързва и със сексуалността и сексуалната енергия, която може да бъде преобразувана в творческа. Втора чакра е емоционалният център на нашето тяло, който се свързва със способността ни за творчество, чувственост и емоционалност. Втората чакра е съкровено място, където процъфтява силата на съзиданието. Във втората чакра растат бебетата, раждат се творческите проекти, и безкрайно съзидателната Вселена се разлива във всеки от нас.

4️⃣ признака, че имаш нарушение във 2-ра чакра:

➡️ Имаш проблеми с възпроизводителните органи, далака, пикочната система, болка в долната част на гърба, проблеми с коленете, липса на гъвкавост или менструални проблеми.

➡️ Имаш сексуални проблеми като импотентност, преждевременна еякулация, фригидност, липса на оргазми

➡️ Притъпени сетива, загуба на апетит към храната, секса, живота.
Липса на желания, страст и вълнения.

➡️ Измъчва те чувство за вина, изпитваш страх към промяната или емоционален дисбаланс.

8️⃣ лесни начина от ежедневието ви, с които да я балансирате:

Маргарита Григорова

➡️ Осигурявайте си директен контакт с водата.. Ако обичате може да плувате, да прекарвате време в горещи минерални басейни или просто да си взимате вана вкъщи. Можете да се разхождате под дъжда или да се запишете на воден спорт като водна аеробика например.

➡️ Вторият енергиен център е центърът на творчеството, затова всеки вид творчество го балансира и отваря. Може да обичате да рисувате или да танцувате, може да обичате да творите нещо с ръцете си или с естетическите ви възгледи, но каквото и да е то, отделяйте си всеки ден поне половин час за него.

➡️ Сакралната чакра е най-вече сексуалния център и центъра на удоволствията. Затова най-силен положителен ефект върху него имат оргазмите и удоволствията. Какво ви доставя наслада? Да похапвате сладко или да идете на масаж? Да прекарвате страстни мигове с любимия човек? Със сигурност нещата са много и всеки ден можете да си подарявате по някое хубаво преживяване. Защото, когато носим удоволствие на себе си и на околните, правим света по-добър.

➡️ Хранете се с оранжеви и вододайни храни като портокали, праскови, диня и кайсии, моркови; храни с високо съдържание на Омега 3, като ленени семена, орехи и сусамово семе;

➡️Обличайте оранжеви дрехи.

➡️Ползвайте цитрусови етерични масла като див портокал, бергамот, здравец, грейпфрут или лимон
в дифузер или като директен масаж върху кожата.

➡️ Пийте чай от невен

➡️ Вината силно блокира сакралния център, затова е важно да я отработите и да се освободите от нея. Прочетете по-подробно за нея тук.

При мъжете, когато сакралният център работи здравословно, той е пасивен и получаващ, а при жените е активен и даряващ. Той, както и останалите чакри, работи различно при мъжете и жените.
Жизнената енергия на жената е именно в сакралния център. Това е маточната, женската енергия.
Женската енергия е двигателят на света, батерията и филтърът за мъжете и магнитът за всичките ни мечти, здраве и младост.
Жената умее да получава енергия от пространството, да я съхранява, да я увеличава и да насочва тази енергия. Където е вниманието и – там е енергията и. Но има и редица фактори (разрушителни чувства, сексуални контакти, родови травми и много други), които оставят траен отпечатък върху енергията и и се отразяват върху събитията в живота и. Всичко се запазва в сакралното женско пространство – матката и се увеличава многократно от любовта в сърцето. Когато жената има достатъчно и качествена енергия, тя привлича всичко, което е нужно за нея и семейството й и това се случва без усилие, а тя се чувства цялостна и щастлива.

Маргарита Григорова

🌸 Лесна енергийна практика, която можете да правите сутрин за да заредите маточното си пространство:

Пригответе си чай от жасмин, седнете на тихо, удобно и топло място. Дайте възможност на гръбнака да бъде изправен. Затворете очи, стегнете вагиналните си мускули и вдишайте аромата му.
Сега стегнете силно тазовите си мускули докато бавно вдишате, а след това ги отпуснете и издишайте със свука „ааа“ в цикъла на цяло звучно издишване. Направете поне 5 такива цикъла.

Жената има нужда от регулярна грижа и зареждане, защото тя е най-вълшебното творение на природата, затова не пропускай и ми пиши за специалния ми уебинар с най-мощните женски енергийни практики.

Последвайте страницата ми и ако възникнат въпроси или трудности, не се колебайте да ме потърсите за безплатна консултация още сега!

Можете да се свържете с Маргарита Григорова чрез нейната Фейсбук страница или на телефон 0893050020.

Още от рубриката:

Маргарита Григорова: КУНДАЛИНИ – как да събудим енергията, която отключва свръхестествени сили

Маргарита Григорова: Коя богиня си ти? Част 2

Маргарита Григорова: Коя богиня си ти? Част 1

Маргарита Григорова: Освобождаване от чувството за вина в 8 стъпки

Маргарита Григорова: Изкуството да управляваш енергията си – тайната на магьосниците

Маргарита Григорова: Как да се справим с гнева и обидата

Маргарита Григорова за Новолуние в Козирог: През тези 14 дни можете да ядете каквото поискате и няма да напълнеете

Здрави и щастливи с Маргарита Григорова: Седмични съвети 28 ноември-4 декември

Здрави и щастливи с Маргарита Григорова: Седмични съвети 5-11 декември

176

Similar Posts