Любов и връзки

Мъже, които трябва да бъдат изгонени, преди напълно да съсипят живота ви

Мъже от които да бягате

В любовта са важни не само чувствата, страстта и привличането, но и предпазливостта. Има няколко типа мъже, с които психолозите не съветват да започвате връзка, тъй като е много вероятно да бъдат неуспешни.

Често дамите избират „неправилните“ мъже. По принцип причината е очевидна – просто искат всичко наведнъж. Но не бързайте, защото любовта не прощава прибързаността.

Типичният нарцисист

Нарцисизмът не е просто нещо, което да подминем с усмивка. Той е много опасен. Такива мъже са способни да донесат ужасно много проблеми на своята половинка. Нека разгледаме само основните.

 

Първо, нарцистичните мъже са склонни към лъжи и манипулации, което е просто недопустимо в любовта. Второ, прекалено гордите господа не могат да дадат любов на жена, защото са твърде фокусирани върху себе си. Още при първите симптоми на нарцисизъм трябва да избягате надалеч, защото в отношенията с такъв мъж не може да се очаква взаимност в пълния смисъл на думата.

 

Мързеливецът

Мързеливците не винаги са жигола, но няма да откажат да живеят за сметка на своята „любима“. И въпросът не е, че мъжът трябва да изхранва семейството си сам. Не. Всеки от партньорите трябва да работи за благото на семейството. Но едно е, ако мъжът временно не може да си намери работа, но за сметка на това помага в домакинска работа, а съвсем друго, ако не работи и живее за собствено удоволствие, удобно изтегнал се на врата на жена си.

 

Веднага щом един мъж започне да се показва като мързеливец, трябва директно да му кажете, че не сте се разбирали така. Всеки трябва да инвестира в споделения живот, да жертва свободно време и комфорт, а не само единият.

 

Глупавият мъж без чувство за хумор

Глупостта не е липса на образование. Глупостта е неспособността да се държиш по правилния начин в различни контексти и ситуации. Трябва да поговорите с мъжа за това. Той трябва да ви респектира и радва със знанията си, дори и те да са само в една област.

 

Мъжете с оскъден ум се отличават с липса на хобита, неразбираем хумор, който само те си усещат, ужасна реч, стереотипно мислене и тесногръдие. Ще ви е неудобно да се появявате публично с него: страхът, че той ще изрече някой бисер, което той със сигурност ще направи, ще ви накара и двамата да изглеждате като глупаци. Това рано или късно ще доведе до раздяла.

 

Типичният скъперник

Алчните мъже са най-лошите партньори в живота за себеуважаващите се дами. Тук не става въпрос за пари или по-скоро не само за тях. Мъжът може да пести пари ако има достойна цел пред себе си, но само ако тя е споделена и от жената до него.

Не забравяйте, че влюбеният мъж винаги е готов да даде личните си ресурси на половинката си. Ако той е егоист и мисли само за себе си, трябва да бъде разкаран възможно най-скоро. Най-вероятно ще се бори за вас, но не бива да се сте подвластни на нездрави емоции.

 

Ревнивецът и страхливецът

Страхът и ревността са приятели, които винаги вървят рамо до рамо. Ако той нон стоп се страхува, че ще го напуснете, например, заради някой мускулест мъжага, тогава наистина е по-добре да се разделите. Мъжът трябва да е достатъчно умен, за да разбере, че сте до него с причина.

 

Ако започне да ревнува или показва първите признаци на собственическо поведение, тогава е по-добре да не изкушавате съдбата, защото така или иначе ще се разделите – рано или късно това със сигурност ще се случи. Стягайте багажа му или бягайте сами и без да се обръщате назад, защото ревнивите и несигурни мъже често стават тирани. Те се страхуват да опетнят репутацията си и не вярват в себе си: това създава всички условия за желание за контрол на всяко ваше движение.

 

Жененият за мамчето

С други думи, маминото синче. Той се подчинява на майка си във всичко, постоянно се вслушва в нейното мнение, защото не иска да я обиди. Може да е влюбен във вас, но в този случай вие също ще трябва да се „ожените за мама“.

 

Проблемът е, че тя няма да ви даде възможност да й отнемете сина и ще трябва постоянно да влезете в конфронтация с нея, да се мъчите да разделите сферите на влияние, да предугаждате манипулациите й и да ги стопирате. С една дума – мъка. По-добре е да не се забърквате с такива мъже.

 

Списъкът с мъже, от които да бягате, включва също хленчещи, патологични лъжци, твърде груби мъже, мъже със зависимости, скучни мъже, непоправими женкари… Лесно ще намерите общ език с някои от тях, но животът под един покрив ще е ад.

 

Психолозите съветват винаги обективно да оценявате бъдещето на всяка една връзка.

Ценете себе си и времето си, не го губете за тези, които не са достойни за вас.

1330

Similar Posts