Астрология

Меркурий в квадрат с Юпитер на 10 февруари 2024 – кармично значение

Меркурий в квадрат с Юпитер на 10 февруари 2024

Меркурий е в квадрат с Юпитер на 9 градуса Водолей и Телец. Меркурий е върху сабийския символ – знамето се е превърнало в орел, а Юпитер е разположен върху символа – украсена коледна елха.

 

В някои страни орелът е национален символ и наистина е на второ място след знамето. Този сабийски символ – знаме, превърнато в орел, ни кара да се замислим за всички чувства и вярвания, които изпитваме не само като граждани на държава или хора от обществото, но и индивидуално. И тези чувства и вярвания трябва да бъдат съживени, превърнати в реалност, в нещо живо и триизмерно, знамето е в орел, а не само в хипотетични вярвания.

 

Символът на Юпитер, украсената коледна елха, отразява тези вярвания. Коледна елха, искряща и вдъхновяваща. Това е какъвто искаме да бъде светът, какъвто мислим, че е и може би какъв се надяваме да бъде.

Но когато Меркурий и Юпитер са в квадрат, ние се борим да изразим и съгласуваме нашите вярвания с тези качества на човечеството, за да си позволим да се запитаме каква е истинската разлика между знанието и вярата. Вярата (Юпитер) шепне: „Не знам със сигурност, но ще повярвам“, но Меркурий в знака Водолей е абсолютно сигурен, че знае.

 

Това е мястото, където се крие напрежението в този квадрат. Меркурий в квадрат с Юпитер винаги се опитва да вземе тези големи идеи и вярвания на Юпитер и да ги превърне в нещо, което може да бъде артикулирано, комуникирано и разбрано.

 

Истинското величие не трябва да се доказва, а да се измерва. Квадратът на Юпитер обещава много на Планетата.

 

За съжаление, най-често се ограничава до тези обещания. В сферите, управлявани от Планетата, човек чувства своето величие, не само потенциално, но и реално, но околните като правило не виждат второто или го поставят под въпрос и по някаква причина първото не може да бъде демонстрирано.

 

Квадратът на Юпитер дава на Планетата разширение, но нещо, което не е това, което човек иска: или в грешна посока, или в стил, чужд за него.

 

Този квадрат (може да се нарече аспект на Луцифер) дава изкушението за гордост, повърхностност и твърде лесно получаване на не съвсем това, което човек би искал, и изобщо не това, от което се нуждае за еволюционно развитие.

 

В сферите на Планетата човек се характеризира с постоянен повърхностен интерес към „висшите материи“, философски обобщения и абстрактни религиозни подходи, но в този интерес той е склонен да спре точно там, където започва нещо наистина важно и интересно за него.

 

Меркурий в квадрат с Юпитер – кармично значение

Кармично този аспект означава изискване (в сферите на Планетата) да се научите да бъдете много внимателни към подаръците и отварящите се врати на съдбата, да разберете, че те предполагат по-нататъшна работа и в крайна сметка са предназначени за света, а не за самия човек.

 

Този аспект ни дава рядката способност да управлявате кармично правилно късмета си и, като се откажем от фалшиви възможности и изкушения, да получим безценния дар на помощта свише, обяснява Авессалом Подводний в книгата си „Аспекти“.

183

Similar Posts