Любов и връзки

Мислите, че мъжете не ви харесват: Не е вярно, просто не забелязвате техните признаци на внимание

мислите че мъжете не ви харесват

Понякога проблемът на жената, сама определила себе си като „непривлекателна”, се крие не в неспособността й да се представи добре и не във физиката или чертите на характера й, а в банална небрежност.

По-наблюдателните й съпернички са винаги нащрек и лесно разчитат всякакви, дори фините признаци на мъжко внимание. А след това, разбира се,  насърчават мъжа да продължи, ако имат интерес към него.

И обратно – тези дами, които са по-ненаблюдателни и твърдо убедени, че не са атрактивни за силната половина от човечеството, предпочитат да страдат и да се самообвиняват, без да осъзнават, че самите те отблъскват потенциалните си партньори със своята студенина.

Причините, поради които си мислим, че не сме атрактивни за мъжете

Запомнете, дами, мъжката гордост е деликатно и уязвимо нещо, мъжете знаят за това и я защитават по всякакъв възможен начин.

И ако жената не проявява достатъчно внимание, те предпочитат да се оттеглят през „задния вход“, за да минимализират риска от потенциален провал. Как могат да предположат, че избраницата ще забележи чувствата им само след като коленичат пред нея с пръстен в ръка!

Така че, дами, не бъдете егоцентрични и разгледайте по-отблизо хората около вас: „мъжките сигнали“ не са толкова трудни за разпознаване, стига да знаете къде да търсите.

Да разгледаме някои основни знаци на мъжко внимание, които много дами просто не забелязват

Промяна в държанието

Първият знак, че мъжът ви е „отделил от тълпата“, е, че той не се държи с вас по същия начин с другите. За да забележите това, разбира се, трябва да обърнете внимание на обичайното му поведение. (Да, да, понякога е полезно да излезете от собствената си черупка и да се съсредоточите върху другите, нали това е и идеята на любовта – да сте с близък човек до себе си, а не сами.)

Разликите могат да бъдат от всякакво естество: темпото на речта на мъжа да се ускорява или забавя, да прибягва да демонстрация на умишлена веселост или, обратно – да изпада летаргия  или смущение.

Ако във ваше присъствие поведението му се промени, това означава, че когато сте наоколо, той получава мощно освобождаване на хормони и това е за нещо, което говори само по себе си.

Опитва се да ви впечатли

Опитите да се покажеш и от най-добрата страна, колкото и да е странно, могат да бъдат отнесени към категорията „мъжки знаци за внимание „. Обикновено външният вид на мъжа не е това, което той смята за необходимост да отделя много време (за разлика от нас, жените).

Ако във ваше присъствие той непрекъснато поглажда и оправя косата си, притеснява се дали върху сакото му не е кацнала прашинка, дали панталоните му са набръчкани и дали коланът му не е разкопчан, това означава, че той се опитва да оцени себе си от ваша гледна точка, твърдят психолозите.

Когато е до вас, той вече не се поклаща, както обикновено, а изправя раменете си и „гълта“ стомаха си? Е, какво ще кажете? Може би наистина сте го заинтересували! Така е.

Погледи и случайни докосвания, които няма как да бъдат сбъркани

Мъж, който не е безразличен към вас, буквално сменя посоката във вашата посока. Той често ви гледа и дори ако сте в екип, сред другите хора, той обръща тялото си към вас или прави крачка, за да бъде по-близо.

По-очевидните мъжки признаци на внимание са докосвания – понякога уж случайни, понякога под претекст на помощ или учтивост: когато ви отваря вратата, той „неволно“ ви докосва с рамо.

Когато приема нещо от ръцете ви, докосва пръстите ви, прави „ приятелски “потупвания по рамото като знак за одобрение и така нататък. И като цяло, той от време на време намалява разстоянието между вас толкова много, че вие двамата, неволно или неволно, се докосвате.

Говори с вас и за вас

В разговор, ако не сте сами, той ясно ви отличава. Например, задавайки въпрос на всички, той или гледа само към вас, или спира погледа си към вас. А завършвайки фразата си, става ясно, че очаква отговора от вас. Освен това се смее на шегите ви и когато кажете нещо, слуша внимателно, гледайки ви право в очите.

Непрекъснато се стреми да срещне погледа ви, да говори „не по работа“, да научи повече за вас. Той се интересува от доста лични неща: вашите интереси, страсти, хобита. В същото време той говори и за себе си и се радва, когато възгледите и вкусовете ви съвпадат.

И още нещо – винаги се опитва да бъде там, когато имате нужда от комфорт и подкрепа, предлага помощ, опитва се да бъде полезен. Той обича, когато се смеете и прави каквото може, за да заслужи усмивката ви.

Е, дами, наистина ли пропуснахте всичко това?! Следващият път бъдете по-внимателни и не оставайте безразлични, когато принцът иска да спечели вашето сърце.

32447

Similar Posts