Във форма Здраве

Митове и истини за смутитата: Наистина ли са толкова полезни и кога да ги пием

митове и истини за смутитата

Напоследък често се популяризират диети и хранителни системи. Диети, в които има много смутита и пресни сокове. Наистина ли са толкова полезни?

  1. Смутито замества ли храненето?

Това в по -голямата си част е измислица. Да, по отношение на съдържанието на калории, смутитата наистина могат да се считат за пълноценно хранене. Но тъй като не дъвчете храната си, няма сигнал към мозъка ви, че сте сити. Следователно можете да консумирате достатъчно калории, но много бързо ще искате да ядете отново.

  1. По-здравословно ли е смутито от чаша прясно изцеден сок?

Това е вярно. Основният плюс на смутитата, за разлика от сока, е, че те задържат фибри от зеленчуци и плодове. Соковете, след изцеждане се лишават от фибрите, превръщайки се в обикновен бърз въглехидрат.

  1. По-здравословни ли са смутитата от плодовете?

Ако искате да се възползвате от всякакъв вид плодове, тогава е по -добре да ги ядете цели, вместо да ги смилате. Но ако добавите зеленина към смутито, ползите се увеличават значително. И точно под тази форма зелените плодове и зеленчуци ще се усвоят много по-добре.

  1. Нискокалорична напитка ли е смутито?

Не всяко смути е с ниско съдържание на калории. Всъщност много смутита включват продукти като авокадо, банан, мед. Разбира се, те са полезни, но в същото време са много калорични. Тези смутита не могат да се нарекат диетични смутита в пълния смисъл на думата.

  1. Закуската е най -доброто време за смути?

Това е грешно. Повечето плодове на празен стомах могат да причинят повишена киселинност. Най -доброто време за пиенето на смути е обяд или следобяд.

169

Similar Posts