Градина Модерна архитектура и интериор

Модерни решения за остъкляване на тераси

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

Остъкляването на тераси днес е на върха на популярността, тъй като отваря нови възможности  да разширите използваемата площ на дома си. Остъкленото пространство е комфортно и удобно.

Прахът, вятърът, дъждът, студът и топлината вече няма да бъдат пречка за пълното използване на зоната по предназначение. Нека разгледаме някои модерни решения – най-предпочитаните варианти за остъкляване на тераси.  

 

Съвременните технологии позволяват използването на различни материали при остъкляване на тераси. Те до голяма степен осигуряват качество, естетически вид на дизайна. Всяка опция за остъкляване има своите силни, слаби страни и отличителни свойства. Преди да изберете конкретна опция, първо трябва да се запознаете с характеристиките на всяка от тях. Специалистите от фирма ДИ-ЕЙ 11 ще ви помогнат да намерите решение, съобразено с нуждите на клиента.

 

Една от най-популярните опции за остъкляване е използването на PVC профил. Това решение има относително достъпна цена и висока производителност. Опцията е чудесна, ако трябва да остъклите тераса за зимата, за да разширите използваемата площ на стаята.

 

Друг популярен вариант са изцяло стъклените конструкции. Тяхната отличителна черта е осигуряването на максимално отворено пространство и високо ниво на осветеност. Има и дизайни, използващи алуминиеви профили.

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

Видове остъкляване на тераси

 

Студено остъкляване

Осигурява защита от прах, вятър и валежи.

 

Топъл стъклопакет

Опцията за остъкляване осигурява максимално запазване на топлината. С правилната изолация на стените, пода и тавана в стаята можете да оборудвате пълноценна стая, в която ще има комфортни условия по всяко време на годината.

 

Полутопъл стъклопакет

Това е по-топъл вариант в сравнение със студеното остъкляване.

Остъкляването се извършва с различни материали и технологии. Като пълнеж се използва стъкло с повишени експлоатационни свойства и ниво на безопасност.

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

Пластмасов профил за остъкляване на тераси, веранди и балкони

PVC конструкциите днес са на върха на популярността. Те имат редица отличителни свойства и предимства:

Лекота на използване

Достъпна цена

Дълъг експлоатационен живот

Естетическа привлекателност

Лекота на поддръжката

Високо ниво на сигурност

Високо ниво на плътност при затворени прозорци

Универсалност и други

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

PVC дограмата е практично решение. Тя ви позволяват да създавате топло остъкляване, разширявайки полезната площ на дома. По този начин върху остъклената площ можете да проектирате пълноценна стая с комфортни условия, превръщайки оградената зона в неразделна част от стаята.

PVC профилът ви позволява да  остъклите верандата на къщата от трупи, балкони или тераси в различни дизайни. Крилата на такива системи могат да имат плъзгащ се, люлеещ се дизайн.

Ако искате да монтирате стъклен парапет за тераса евтино, да остъклите балкон или веранда, свържете се със специалистите от https://naves.bg/ и заедно ще намерите решение според прогнозния бюджет, без да компромис с качеството.

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

Безрамково остъкляване

Отличителна черта на остъкляването без рамки е липсата на вертикални профили. За задържане на стъклото се използват само хоризонтални елементи. Така безрамковото остъкляване на тераси създава панорамен ефект, осигуряващ максимална видимост зад стъклото.

В момента остъкляването без рамки е много търсено, тъй като изглежда красиво, оригинално и интересно, като същевременно осигурява максимална видимост и драстично променя цялостното възприятие на обекта. Също така, може да се остъкли тераса по този начин, но топлоизолацията не е предвидена в този дизайн. За да създадете комфортен микроклимат на терасата през зимата, най-доброто решение би било PVC стъклена балконска врата с топлоизолация.

 

Панорамното остъкляване е отлично решение за декориране на стаи без отопление. Методът се използва и за офиси, административни сгради. Има много дизайнерски опции за остъкляване. Специалистите ще изберат идеалния вариант за конкретен обект, като вземат предвид желанията и бюджета на клиента.

Съществуват много възможности за декориране на тераса според дизайна. Като полупрозрачен пълнеж се използва закалено стъкло с определена дебелина:

Стъкло 8 мм

Стъкло 10 мм

Стъкло 12 мм

 

Закаленото стъкло е издръжлив вид материал, който е устойчив на механични и термични натоварвания. За да придадат високи експлоатационни свойства, стъклените листове се подлагат на специална обработка, по време на която се нагряват до високи температури и след това рязко се охлаждат.

При производството на такива конструкции се използва минимален брой свързващи части, така че такова остъкляване е въплъщение на архитектурна елегантност и безтегловност. През топлия сезон вратите могат да се отварят, а през зимата или при лошо време могат да се затварят, осигурявайки защита на интериора от атмосферни влияния.

 

Високата популярност на остъкляването без рамки се дължи отчасти на способността да се превърнат в реалност различни архитектурни идеи. Има много опции за конфигурация, изборът е ограничен само от полета на фантазията. Тази технология позволява реализирането на много форми и решения.

Остъкляване на тераси

Снимка: фирма ДИ-ЕЙ 11

Стъклопакет с алуминиев профил

С помощта на алуминиев профил можете да остъклите тераса с плъзгащи се врати без праг, да направите зимна градина, оранжерия и много други. Отличителни свойства на конструкциите са високо ниво на надеждност и лекота на монтажа.

Значително предимство на конструкциите с алуминиев профил е дългият експлоатационен живот. По отношение на издръжливостта те превъзхождат другите материали. При условие на правилна грижа, структурите не се деформират и не губят първоначалните си свойства.

 

Алуминиевите системи ви позволяват да създадете студена и топла версия на остъкляването. Най-честият избор са плъзгащите се системи. Този дизайн осигурява спестяване на полезно пространство, удобство и комфорт на използване.

Алуминият има отлични експлоатационни свойства. Материалът е издръжлив на влага, не ръждясва, не гние и е огнеупорен. С използването на алуминиеви профили е възможно да се извърши остъкляване на големи тераси, което е трудно да се направи с някои други видове материали.

7591

Similar Posts