Лайфстайл Силата на вярата

Молитви за Великден за щастие, благополучие и здраве на близките

Молитви за Великден за щастие

Великден е един от най-значимите празници в православието. Искрените молитви, отправени към Господ на този ден, имат специална сила, която може да предпази от всякакви несгоди и да донесе щастие в живота.

 

На празника Великден молитвите, идващи от сърцето, могат да направят чудеса

Важното е да са искрени и не съдържат дори капка гняв, личен интерес или завист. Експертите препоръчват да се обърнете към Висшите сили с уважение, да благодарите за участието им в живота ви и скромно да поискате щастие за себе си и вашите близки.

 

Великденска молитва за щастие

Всеки може да се моли за своето щастие. За това не е необходимо да казвате сложни молитви. Просто бъдете искрени и поискайте помощ от сърце.

 

„Господ е милостив, благослови за щастлив живот, но ме пази от грехове. Води ме по правия път и не ме оставяй да се спъна по пътя на правдата. Помогни ми, Господи, да вървя по своя път. Амин“.

 

Молитва за просперитет

Можете да я казвате молитва навсякъде: по пътя, пред домашната икона, на разходка или в църквата пред светите ликове.

 

„Господи Всемогъщи, чуй искрена молитва от (име). Изпрати ми своята благословия и изпълни живота ми с щастие и просперитет. Води ме по пътя на правдата, дай ми силата да се справя с трудностите и да отхвърля коварствата на дявола. Покажи ми, Господи, правилния път и запази душата ми чиста. Амин“.

 

Молитва за близките на Великден

В деня на големия празник не трябва да забравяме за близките. Молитвата, отправена към Висшите сили, ще ги предпази от всякакви неприятности.

 

„Наш милостив Господи, чуй моята искрена молитва. Защити моите близки (имена) от скърби и неприятности. Изпрати им добро здраве и ги спаси от злото. Погрижи се за тези, които са скъпи на сърцето ми, не ги изоставяй в момент на трудност. Амин“.

 

На празник всяка молитва придобива сила. Небето е отворено и слуша молби, изпълнява съкровени желания и помага на вярващите да отхвърлят всяко зло.

Искреността и желанието да следвате пътя на светлината ще помогнат да внесете щастие в живота си.

548

Similar Posts