Новини и анализи

МВР потвърди – 28 сигнала, свързани с Мартин Божанов, министърът на вътрешните работи обяви детайли

Министърът на вътрешните работи, Калин Стоянов, съобщи днес, че общият брой сигнали в Министерството на вътрешните работи (МВР), свързани с името на Мартин Божанов-Нотариуса, достига 28. Това е повече от предишните официални статистики, които показваха 17 сигнала.

„Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите“, заяви Стоянов.

Според него, нито един от сигналите не е бил изтичал от Главната дирекция „Борба с организираната престъпност и корупция“ (ГДБОП) в посока на Мартин Божанов.

„ГДБОП е единствената структура, която под мое ръководство събра данни за образуване на досъдебно. Ако Рашков е провеждал срещи, с който и да е и е получавал информация или ако е имал данни, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „Вътрешна сигурност“, която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи“, поясни Стоянов.

Вътрешният министър отбеляза също, че няма информация относно местонахождението на Петьо Еврото, обявен за държавно издирване.

„Това, което знам със сигурност, е, че той е обявен за държавно издирване и нищо друго не мога да кажа по този въпрос“, заяви Стоянов.

След изявленията на министъра, остава въпросът за причастността на лица от магистратурата, като временно изпълняващия главен прокурор Борислав Сарафов.

„Във водената разработка и справка към ГДБОП не фигурира името на временно изпълняващия фунции главен прокурор Борислав Сарафов. Дали има и други имена на магистрати, просто няма как да коментирам на този етап“, добави министър Стоянов.

Според официалните изявления, резултатите от проверката национално ниво са готови, като всички материали са изпратени на Върховния касационен съд (ВКС).

33
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts