Любов и връзки

На думи всеки може, важни са делата: 10 начина да му кажеш „Обичам те“, без да проговориш и дума

10 начина да кажеш Обичам те без да проговориш и дума

Да кажеш „обичам те“ е страхотно, но да покажеш любовта си е още по-добре. Да обърнем внимание на тези начини, чрез които можем да покажем на половинката си колко ни е скъп, без дори да проговорим и дума.

 Как да покажете на някого любовта си без думи

Понякога думите „обичам те“ просто не са достатъчни, за да предадат дълбочината на вълшебното чувство. Тогава можем да изразим любовта си към любимия човек по други начини и пак да му покажем колко много означава той за нас.

Помнете, че това което правите, винаги означава повече от това, което казвате.

Изповядването на безкрайната ви любов с произнесените с вълнение думички „обичам те“ е страхотно, когато … сме в училище.

Потвърждаването на любовта по зрял начин е точно това, от което се нуждае всяка любовна двойка.

За разлика от тийнейджърските години, любовните отношения между възрастните са по-интензивни, а утвърждаването на любовта е по-трудно, особено ако я имате от дълго време.

Много е лесно да придобиете навика просто да казвате: „Обичам те“. Но постоянното повтаряне на тези думи може да доведе до обратен ефект – до тяхното обезличаване.

Ако е факт, че сте започнали да се приемате един друг за даденост, нито едно, нито дори милиарди „Обичам те“, няма да поправят нещата, няма да събудят трепета, няма да върнат страстта…

Иска се нещо повече – искат се дела. Те винаги говорят по-добре от думите и тяхната стойност е много по-висока.

Приготвяйте храна на любимия си мъж, приготвяйте я с любов и нежност в сърцето

Всеки знае, че храната винаги е по-вкусна, когато е приготвена от любимия човек. Освен това, приготвянето на храна или лека закуска за някой специален за вас показва, че се грижите достатъчно за него, че отделяте време, за да го направите щастлив. Защото искате и защото така вие самите се чувствате щастливи.

Открийте някоя стара семейна рецепта и го изненадайте с вкус от детството. Майката на това вече пораснало момче с удоволствие ще съдейства. Може да я попитате, тя също ще се трогне. Ако ли пък не, тогава просто намажете кайма и наръсете кашкавал върху сандвича и не забравяйте да добавите тайната съставка: любов.

Вашият любим човек определено ще оцени този жест.

Глезенето не е лукс, глезенето е израз на любов

Ако забележите, че партньорът ви е уморен или стресиран след тежък работен ден, или знаете, че преминава през трудни моменти, поглезете го!  С ароматна вана или масаж на цялото тяло. Запалете свещи и пуснете успокояваща музика, за да му помогне да се отпусне и релаксира. За да покажете наистина, че ви е грижа за него. Това, че сте по-близо до него, със сигурност ще помогне. Енергията ви ще се слее и облекчението от стреса ще настъпи незабавно. А фактът, че вашият любим мъж ще се трогне от жеста, ще работи единствено във ваша полза. Нека не забравяме как работи подсъзнанието – глезенето ще му се услади и той ще бъде готов да направи всичко за вас само и само да си получи наркотика.

А ако това не е и самият ключ към най-прекрасните любовни отношения, какво друго би могло да е?!

Напишете му бележка – специална

Не е нужно да е дълго или сложно, но като оставите бележка за любимия човек, ще му уведомите, че мислите за него през целия ден. Например, преди да излезете от вратата, драснете кратка бележка –  само няколко изречения и я оставете на възглавницата до него. Когато се събуди, той ще знае, че сте мислили за него сутринта и че го обичате истински.

Такива малки наглед и нищо не костващи дребни жестове носят най-големите точки, те са просто безценни и незабравими.

Попитайте го как се справя

И изглеждайте наистина заинтересовани от това, което той ще ви каже. Ако знаете, че вашият любим човек се тревожи за нещо, говорете с него за това. Покажете активен интерес, искрена загриженост. Може да не получите отговорите на всички въпроси, но самият факт, че питате и слушате ще му покаже ясно, че наистина го обичате и затова ви е грижа как се чувства.

Прекарвайте време с неговите приятели

Не е задължително да ги харесвате, но ако наистина искате да покажете колко много обичате партньора си, не се издавайте. Разговаряйте, задавайте въпроси и се опитайте да намерите общ език с компанията му. Ако направите това, вашата любов ще го оцени и ще ви обожава още повече.

Отделете време за него

Може да сте много заети и партньорът ви да ви съчувства за натоварения ви график. Но това не означава, че трябва да не му отделите дори малко време. Правете го всеки ден –  обадете му се и му кажете колко ви липсва и колко съжалявате, че в момента е така напрегнато около вас, защото бихте желали да бъдете с него.

Или станете сутринта по-рано и прекарайте половин час заедно с чаша кафе, преди да излезете. През почивните дни, когато е по-спокойно, организирайте си романтичен пикник само за вас двамата.

Не забравяйте за прегръдките и целувките

Нищо не казва „обичам те“ по-добре от прегръдките и целувките. Физическата топлина и радостта от докосването, както и зрителният контакт, предават всичко, което искате да кажете, без дори да се налага да проговорите и дума.

Малките неща – те са най-важни

Улеснете живота на любимия човек, като правите малките неща.  Направете нещо, което знаете, че вашият мъж мрази да прави. Когато улесните живота на партньора си, той веднага ще осъзнае колко много ви е грижа за него.

Слушайте и учете

Когато наистина слушате партньора си, ще научите много. Например, може да сте в магазина за хранителни стоки, когато вашият любим човек ви каже колко много е обичал шоколадов или ментов сладолед като дете. Тази малка подсказка ще ви даде повод да го изненадате по-късно. Когато видите, че не се чувства добре, че е тъжен или разстроен, поднесете му любимия шоколадов или пък ментов сладолед и той не само ще разбере, че го чувате, но и ще се убеди, в това, колко много го обичате.

Оставете го да е такъв, какъвто е

Никой не влиза във връзка, за да се промени. Всеки човек има свои собствени странности и точно това е особеността на любовните отношения с някого. Вместо да се опитвате да го прекроите, да го превърнете в такъв, какъвто на вас може би повече би ви харесало, оставете го да е това, кое си е. Възползвайте се от силните му страни, от тези качества, които са ви накарали да се влюбите в него.

Помнете, това, че някой има различен мироглед от вашия, съвсем не означава, че няма на какво да ви научи.

Да позволиш на партньора си да е такъв, какъвто е – странен, дори може би малко скучен и всичко останало – е възможно най-великото любовно обяснение.

Когато става въпрос да покажете любовта си към някого, има хиляди начини да я изразите с думи.

Но когато го направите с дела, те ще са по-красноречиви от всичките думи на света.

24267

Similar Posts