На пътешествие с Ани

На пътешествие с Ани: Съвети за къмпинг

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Здравейте, приятели!

Ще разкрия още малко за себе си, като ви споделя, че освен, че обичам разходките в планината, обичам много да нощувам на въздух и по-конкретно на палатка.

Смея да твърдя, че имам доста голям опит в къмпингуването, и за това ще споделя с вас, кои са най-важните неща, които трябва да носите със себе си.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

На първо място е палатката, разбира се – къде без нея. Не мисля, че ще е проблем да се нощува по друг начин, но не е особено приятно, когато сутрешната роса, се „стовари“ върху вас.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Връхни дрехи, одеяла и завивки – връхните дрехи, са нещо без, което не бива да тръгвате на излет. Има ситуации, които те не са необходими, но за всеки случай, ги сложете в багажа си-не се знае, кога ще бъдат нужни. Одеялата и завивките, също не е лошо да са в повече, дори и да не бъдат използвани всички, за да се завиете през нощта, винаги можете да им намерите приложение, като ги поставите на дъното на палатката.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг (1)

Вода – случвало ми се е, да забравим питейната вода, повярвайте не е особено приятно. Обикновено, къмпингуващите, правят своя лагер, край река или язовир, но някак си, не е много удобно, да нямате къде да си измиете ръцете или от къде да си налеете една чаша вода, например.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Лекарства – ако имате вид алергия, никога не тръгвайте на поход, без своите лекарства. А и не само без тях, аз лично съм като „ходеща аптечка“, защото никога не се знае, кой, какво може да го заболи. Един блистер от даден вид обезболяващи, няма да навреди на никого, а напротив, само може да е от полза. Вземете със себе си и репелент, който да приложите върху себе си, за да избегнете неприятните комари, кърлежи и други насекоми.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Храна – по принцип, не мисля, че някой ще тръгне без храна, на такова място, но все пак да я споменем.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Хладилна чанта – това е едно от най-големите удобства. Хубаво е когато сте сигурни, че храната ви няма да се развали и напитките ви са студени.

Ако нямате хладилна чанта, можете сами да си направите импровизирана такава. Вземете една стиропорна кутия, замразете бутилки с минерална вода от 0.5л ( задръжте ги в камерата поне 24 часа, преди излета), и ги поставете на дъното на кутията. След като напълните кутията с нещата, които трябва да стоят на хладно, можете да сложите, още няколко замръзнали бутилки с вода, отгоре. Така хем ще имате студена вода, по-късно през деня, хем ще сте сигурни за своите запаси.

Осветление – вече почти на всякъде се продават различни соларни предмети, които могат да ви помогнат с осветлението през нощта –  от фенер до соларна система с няколко лампи и т. н.

 

Чаши, чинийки и прибори за хранене – повечето хора предпочитат пластмасовите консумативи.

на пътешествие с ани-съвети за къмпинг

Торби за боклук- тази тема е много обширна и всички казват „ние си събираме отпадъците“. Е да, ама не. Случвало се е, и то не веднъж, когато отидем на мястото, което сме решили да къмпингуваме, да сложим ръкавиците и да започнем да събирам отпадъците на хората, преди нас. Така че, сами си направете изводите дали всички си събират и изхвърлят отпадъците, на определените места.

Това са основните неща, които трябва да се намират във вашият багаж. Аз лично нося и други неща, като къмпинг душ, в повечето случай носим със себе си стъклена и метална посуда. От екологична гледна точка, но и не само. Моите излети са малко по -дълги. Обикновено продължават от 2 до 5 нощувки. Когато излетът продължи толкова, в багажа трябва да има и много други неща.

155

Similar Posts