Езотерика

На всекиму според заслуженото: За какво и как ни наказва Вселената и как можем да я омилостивим

как ни наказва Вселената

Висшите сили работят с нас не само чрез творческото пространство, но и чрез ясно видимата материална реалност.

Всяка наша стъпка, дума, мисъл е под тоталния контрол на невидимите сили. И ако направим нещо нередно, веднага биваме наказани за това.

Както и ако направим нещо добро. Може би понякога реакцията на висшите сили не е толкова забележима. Точно и за това ще си поговорим сега  – как  да забележим положителната реакция и отговорите на „небето“.

Но за да се научим да забелязваме положителните отговори на висшите сили, нека първо разберем как изглеждат техните отрицателни ефекти.

За какво наказва Вселената?

Съществува едно такова явление като дългове или плащания за извършено зло.

В езотеричните кръгове това понятие се нарича още „наказание“, „кармичен дълг“, карма, което означава, че резултатът, събитието, ситуацията в живота на човека е наказание за извършени дела.

И тук логично възникват въпросите:

Защо съм наказан така?

Защо това се случва в живота ми?

И други подобни въпроси, все в подобен контекст, произтичащи от неразбиране или от нежелание да се разпознае реалността и реалните процеси.

Може би за мнозинството фразата „разпознаване на реалността“ ще предизвика отхвърляне или вътрешен протест, тъй като мнението на човек не винаги съвпада с мнението или събитието, което се случва в живота му (и особено с размера на наказанието, което се прилага спрямо него) .

Но нашата цел не е да спорим дали сте съгласни с това или не. Не е въпрос на съгласие или протест.

Въпросът е в самата ситуация, в която се намира човекът. И зависи какво и как ще направи, какви стъпки ще предприеме, дали ще успее да се измъкне от нея.

На всекиму според заслуженото

Предлагаме ви поне за времето на четене на тази статия да приемете вътрешно, че всичко, което ни се случва, зависи от това, което правим.

Всички наши действия и бездействия засягат модела на събитията, случващи се около нас, и в резултат на това изграждаме собствения си живот.

Причина и следствие в реалния живот

В този конкретен момент няма да говорим за Закона за причината и следствието, тъй като една статия очевидно няма да е достатъчна за това. Но в същото време ще говорим за някои магически техники, които могат да ви помогнат да се измъкнете, да излезете от тази ситуация.

Езотериците предлагат няколко поведенчески схеми, с помощта на които в различни ситуации можем да си помогнем.

Но не бива това да се възприема погрешно –  не можете да избегнете наказание или възмездие, не, по този въпрос Законът е неумолим!

Но да модифицираме, трансформираме или да отработим това, което трябва – ето това вече е в нашите ръце!

Вселената наказва, когато в даден момент от време, в някаква ситуация, сме нарушили баланса на силите.

Вселената бърза го възстанови, тъй като балансът и хармонията са ключови компоненти за нея, а възстановяването е за сметка на този, който е извършил самото зло.

За какво още ни наказва Вселената?

Че не следваме съдбата си.

Че не се стремим към създаването на хармонична връзка с партньора си  – в този случай можем да бъдем напълно лишени от любов.

Че не използваме талантите си пълноценно – тогава обикновено ни се случват проблеми в работата.

И така нататък, и така нататък в същия дух.

Всичко това са причинно-следствени ограничения, предназначени да ни накарат да направим правилните усилия в живота си. Едва тогава ще можем да се отдадем на правилните дела и да постигнем хармоничното си съществуване.

Но сега да се задълбочаваме в размишления за случващото се. Когато човек е в ъгъла на обстоятелствата, логиката често не работи.

Кармичният ни дълг

Човек може да има три нива или три качества на кармичен дълг – физическо, енергийно и информационно.

Именно нивото, на което се намира неговият дълг, зависи от това как и с какво човек ще плати за своите действия.

Нива на кармичен дълг и нива на компенсация

Ще опишем характеристиките и на трите нива, за да можем да ги свържем по-лесно с нашите минали или настоящи проблеми.

Кармичен дълг ниво 1 – физически или материален дълг

Основните форми на неговото изразяване са материални проблеми. Например, липса на пари, повреда на вещи или механизми, нараняване. По принцип такива проблеми, за решението на които трябва да се положат реални физически усилия.

Кармичен дълг ниво 2 – енергично или емоционално

В този случаи имате ситуации във вашия живот, които ви оказват силно емоционално въздействие и предизвикват чувства като гняв, раздразнение и недоволство.

Такива емоции, които ви подтикват да направите нещо относно случващото се. Но, всъщност, нищо не може да се направи.

Кармичен дълг ниво 3 – информационно

При този кармичен дълг усещате информационен глад, някаква самота на душата, липса на нещо, което не е запълнено и не може да бъде запълнено. Нито четенето на книги, нито търсенето на нова информация – нищо не дава желания резултат.

Ако не сте сигурни какъв проблем сте попаднали, можете да следвате предложените техники за три нива. Ситуацията няма да се влоши, но ще си направите по-добри изводи.

Методи за компенсация на кармични дългове или смекчаване на наказанието

Материална или действителна компенсация

Ако тръгнете да търсите причината за материалните си проблеми, то ще забележите, че на първо място тя се крие в грешното или неправилно боравене с вашите средства. Сега, разбира се, е късно да говорим за това, но не е късно да направим нещо.

Какво можем да направим?

Дарения

Не е нужно да дарявате големи суми. Важно е сумата да е в хармония с вашия вътрешен образ.

Трябва да дарявате от сърце, иначе няма да можете да постигнете споразумение с Вселената.

Това трябва да се прави в продължение на 7 дни.

От около третия ден, ако направите всичко правилно, положителните промени във вашето материално благосъстояние ще започнат.

Ще се появят предложения или идеи за работа или печелене на пари. Във всеки случай ще има много благоприятни възможности.

Емоции

Ако емоциите доминират в елементите на вашето състояние, тогава една от опциите, която дава желания ефект, ще бъде слушане на музика или гледане на филми, което предизвикват абсолютно същата емоция. Трябва да правите това поне седмица.

Това, както в случая с благотворителността, ще започне да дава плодове.

Борба със самотата

За да се борите със самотата, имате нужда от хора. Много противоречиво, но въпреки това ще даде резултати.

Трябва да прекарвате една седмица, поне един час, в кафене, ресторант, където хората са щастливи. Но в същото време трябва да останете сами, само да гледате и слушате.

Ето три прости трика, които могат да внесат дисбаланс в живота ви и добре износените коловози.

Също така, тези дейности ще осигурят контраст, възможност да видите отвън вашите грешки, неправилно поведение и частично да компенсирате енергията.

Вероятно ще попитате за частично, а не пълно – защото за пълна компенсация е необходимо да се попълни енергията и онези разходи, възникнали в системата на Вселената.

С описаните стъпки не можете да ги компенсирате напълно. Само животът и само онези събития, които възникват в хода на вашите действия, могат да ви помогнат в това.

Ако искате лоялност от Вселената, покажете я сами. И тогава можете да разчитате на взаимност.

8097

Similar Posts