Във форма Отслабване

Необичайно бягане – упражнение на д-р Попов за бързо отслабване

необичайно бягане за бързо отслабване

Упражненията могат да повдигнат настроението ви и да ви помогнат да отслабнете. Затова много хора се радват на джогинга. Как можете да усложните класическото бягане, така че да допринесе за максимална загуба на тегло? За това е достатъчно да се изпълни едно условие.

Как бързо да свалите излишните килограми?

Това е въпросът, който е интересен за почти всички хора. В стремежа си да свалят килограми, някои хора се подлагат на ужасни диети, други тренират до припадък в спортни зали и фитнеси, а други просто бягат.  Може ли джогингът да доведе до осезаеми резултати? – да, ако това не е обикновено бягане.

Бягане за ефективна загуба на тегло

Много често хората, опитвайки се да отслабнат, практикуват джогинг. Това е популярна форма на физическа активност, която не изисква никакви финансови средства или специални условия. Тичане по бягаща пътека във фитнеса, тичане по алеите на парка или на стадиона. Редовното бягане може да извършва многократно и по-интензивно, което ще увеличи неговата ефективност.

Как да засилите ефекта от редовното бягане?

Като за начало направете загрявка, бягане на място, като вдигате краката си на определена височина, колкото на пейка или стол.

Мислите, че това е елементарно? Опитайте се да бягате по този начин и веднага ще усетите разликата от обикновеното бягане до това упражнение. Ще се натоварите много повече, в следствие на което и ще се изпотите повече.

Петър Попов, московски лекар-рехабилитатор:

В този случай тичате не само с крака, но и с гръбнака, опитвайки се да запазите позицията си. Това не е просто бягане, в същото време контролирате баланса, тренирате координацията на движенията.

При този тип бягане, тялото ви започва да изпитва несигурност и опасност, защото осъзнавате, че има вариант да се спънете или подхлъзнете и след, което да паднете. Следователно във вас се формира общо благоприятно напрежение, което води до загуба на тегло. Не забравяйте, че от различни вълнения, често хората отслабват много по-ефективно, отколкото в резултат на добри диети.

Ако сте усвоили тази техника и се чувствате уверени, можете да преминете на следващото ниво. С други думи, натоварването ви отново ще се увеличи, но освен, че ще отслабнете, ще подобрите и вашето здраве. Това се дължи на факта, че вашите органи ще бъдат на правилното място и ще функционират много по-ефективно от преди. Дори походката ви ще се промени с времето – ще стане по-уверена, спокойна и грациозна.

Опитайте „високо бягане“, което не само ще ви помогне да свалите излишните килограми, но и ще донесе нови усещания на тялото. В крайна сметка човек, когато действията му са добре координирани, когато е динамичен и перфектно ориентиран в пространството и поддържа идеален баланс.

Постепенно усложнявайте упражненията си, като увеличавате височината на която бягате. По напрежение ще ви помогне да достигнете по-бързо до желаната от вас фигура.

Не забравяйте да бъдете внимателни. Преценете състоянието си, за да разберете дали сте готови за дадено упражнение. Ако например се чувствате замаяни или отпаднали, тогава е по-добре да се откажете от бягането на височина в този момент.

386

Similar Posts