Любов и връзки

Нещата, които прави един мъж, дошъл в живота ти да се възползва от теб

Знаци че се възползва от теб

Срещнали сте мъж и той дава всички признаци, че ви обича, уважава и цени…. Това е прекрасно! Но искрен ли е? Много мъже, в стремежа си да се възползват от определена жена, са способни да разиграват истински театър. И им се получава. За съжаление.

Устремени на всяка цена да получат това, което искат, те си слагат маски и присъстват в живота ни единствено за да се възползват от нас, жените…

Вероятно си мислите, че разпознаването им е трудно, особено, ако сте влюбени и не виждате по-надалеч от носа си. Но, не, всъщност това е много лесно.

И разберем ли горчивата истина, първият порив ни води към негативни чувства. А не бива. Защото, за да се отнасят с нас по този начин, има причина. Не е лицеприятна, но трябва да я признаем. Правят го само защото ние сме им позволили да се отнасят по този начин!

 

Срещаме такива мъже защото резонираме на определени честоти, които ги привличат. И дори понякога съвсем ​​несъзнателно търсим именно такива, защото те, например, до болка приличат на баща ни или друг важен мъж от нашето детство…

Как можем да променим това и можем ли изобщо? Да, категорични са психолозите. По какъв начин? С култивиране на любов към себе си, изграждане на лични граници и „работа с вътрешното ни дете“.

Личните граници определяме сами, без да се съобразяваме с ничие друго мнение. Без да слушаме мама, татко или когото и да било друг. Само ние си знаем кое е най-доброто за нас.

Чудесно е, ако допълнително работим и върху вътрешното ни дете, тоест, да реагираме като възрастни и сами да сме опора за себе си. А всичко лошо, преживяно в детството, трябва да си остане там и да не му позволяваме да надниква в настоящето ни и да го разбива на парченца. За това, обаче, се изисква и радикална прошка. Трябва да простим на всеки замесен – на родителите си, на приятелите, на самите себе си.

Знаците, които показват, че този мъж е дошъл във вашия свят само за да ви използва

Нещата, които прави един мъж, който е дошъл в живота ти, само за да се възползва от теб са видими и не могат дълго време да бъдат прикрити. Просто трябва да се замислим малко над поведението му и всичко ще си излезе наяве.

 

Нежност на степен нула

По-точно е само в онези моменти, когато самият той има нужда от това. Тоест, ако иска да получи нещо от вас, включително някоя вечер в леглото, тогава определено ще покаже нежността си. Но във всички останали моменти той ще бъде доста студен и ще се държи отчуждено. Е, да, има и мъже, които по природа рядко проявяват чувства и емоции. Не говорим за тях. Това е, така да се каже, просто тип личност. Но пък имате ли нужда от такъв човек в живота си? Не е ли равносилно това да сте си абсолютно сами? Единственото, което е различно е това, че трябва постоянно да се съобразявате с него. И нищо повече. Той няма да ви даде това, от което се нуждаете. Ако сте привлекли такъв човек в живота си, това означава, че все още имате нужда да преминете определени уроци по житейски си пък.

 

Разстоянието между двама души може да бъде цяла пропаст

Винаги ще бъдете на една ръка разстояние от него, без да получавате топлина, без да ви отвръща с искреност. Искате да надникнете в душата му? Не, няма да ви допусне там.  Най-много да ви разкаже нещо незначително за своето минало и настояще. Между другото, последният вариант най-често се забелязва в мъжете, тип жиголо.

 

Не сте достойна да ви запознае с важните за него хора

Не очаквайте от такъв мъж да ви запознае с родителите си или роднините си. Максимум с някои приятели и след това винаги и само с тези, които не са твърде важни. Ако, когато заговорите за семейството му, той автоматично се скрива в черупката си. Правили ли това, бъдете сигурни, че наистина само ви използва. Но трябва да потърсим потвърждение и в други знаци, разбира се.

 

Постоянни препирни

Това е последният признак, който трябва да накара сигналната ви лампичка да светне в червено. Ясно е, че той ви използва. Другият вариант е да има психични проблеми.

Такъв мъж е в състояние да намери грешки във всичко в живота ви, ще използва всяка една незначителна причина да ви критикува или просто ще задейства механизма, който го разкрива като герой, а за вас е отредена ролята на жертва.

Такъв мъж може умишлено да създава ситуации, в които да остава обиден, а вие да го молите за прошка, при все, че не се чувствате виновни.

Да, това е още един сигнал за „пробуждане“, който показва, че мъжът не изпитва истински чувства към вас. Или че може би има проблеми с личността, че е просто един манипулатор и е край вас, единствено за да източва енергията ви, досущ като вампир.

Но определено не и да ви обича.

 

4388

Similar Posts