Лайфстайл

Освобождаването от карантина на Никол Кидман предизвика много разногласия

освобождаването от карантина на Никол Кидман

Освобождаването от карантина на холивудската звезда Никол Кидман предизвиква критики от законодателите в Хонконг, тъй като градът затяга ограниченията за влизане за международни пътници, заради контрол върху разпространението на коронавируса.

 

Според съобщения Кидман, която миналата седмица отлетя за Хонконг от засегнатия от коронавирус Сидни, е освободена от едноседмична карантина и е забелязана в града тази седмица на снимките на нов сериал на Amazon Prime Video, озаглавен „Експати“.

 

Освобождаването от карантина за Кидман предизвика критики от страна на законодателите на града, тъй като те затягат ограниченията за влизане за международни пътници в стратегията си за постигане на  „нулево ниво на Covid“. Правителството обаче заяви в изявление, че е разрешило освобождаването „с цел извършване на определена професионална работа“.

В него се казва още, че работата е „благоприятна за поддържане на необходимия имидж и развитие на икономиката на Хонконг“.

 

Някои депутати от Хонконг разкритикуваха решението.

Изключението за Кидман създава прецедент за други знаменитости в бъдеще се притесняват депутатите.

 

Властите споделят още, че Кидман е длъжна да спазва правилата, свързани с вируса в Хонконг и е длъжна да представи своя ежедневен маршрут и да пътува само с личен автомобил, за да избегне всякакви контакти.

 

Реакциите на жителите са смесени.

342

Similar Posts