Психология

От „сива мишка“ до красавица: Как да се промените до неузнаваемост само за седмица

Как да се промените до неузнаваемост

Чувствате ли се несигурни, незабележими и постоянно пренебрегвани от всички? Много жени имат подобни „симптоми“. Имат усещането, че хората няма да ги забележат, дори да се сблъскат с тях. А да не говорим за мъжете. Е, ако и вие сте сред тези „пациенти“, спешно трябва да се направи нещо по въпроса. Диагнозата „сива мишка“ няма да доведе до никъде. И не става въпрос само за външен вид – основна роля играят стоповете в главата ви. Пригответе се за крути мерки и радикални стъпки!

Първо, нека анализираме как се стигна до „сивата мишка“. Ако това се е случило след брака и е заради пълното потапяне в грижите за съпруга и детето, темата е отделна и още по-сложна. Затова нека поговорим за тези, на които им е по-лесно да променят живота си. И веднага бързаме да успокоим – не е необходимо да купуваме нищо скъпо. Основното нещо са психологическите промени! Ще ги направим точно за една седмица!

Ден 1

Застанете пред огледалото. Какво виждате? Нищо ярко и запомнящо се, никакви впечатляващи акценти, прическата – банална или още по-зле – небрежна… Ако е така, спешно трябва да се промените. Какво има в списъка ви за пазаруване в близко бъдеще? Вместо сиви или черни маратонки, наблегнете на нещо ярко розово, синьо, лилаво – като цяло, всякакви цветове са подходящи, с изключение на най-често срещаните опции. Това е акцентът в изображението. Обувките представят собственика си! Дори ако разполагате малко пари пак можете да намерите прилични опции.

Да погледнем по-нататък. Планирате ли да си купите офис панталон? Не избирайте черно и сиво, а бордо, синьо, светло кафяво или пясъчно. Същото важи и за полите и топовете. Обикновените блузи оставете в гардероба. Експериментирайте със стилове – вместо класическия „молив“ – поли с цепки и декоративни елементи.

Планирате да актуализирате бельото си? Вземете дантела и ярки цветове. Като цяло опитайте нещо, което не сте носили преди. Или експериментирайте с това, което вече имате, в атрактивни комбинации.

Няма време за обяснения, просто започнете да спортувате. Това добавя увереност. Поне джогинг или само загрявка. И веднага ще се появи енергията и усещането, че сте „на купон“.

Намерете си необичайно хоби. Започнете да пишете книга, шийте исторически костюми, изработвайте арт бижута, опитайте конна езда, извайвайте фигурки от глина, практикувайте бойни изкуства. Да, каквото и да е, само да е нещо ново. Веднага ще се преобразите в човек, който постоянно опитва нещо, а не стои в застой. Това се усеща много силно при общуване.

Ден 2

Помислете добре защо сте „сива мишка“. Някой със същите доходи като вас, изглежда шик и е душата на компанията. А вас не ви поглеждат. Да речем,  че живеете с религиозни или просто авторитарни родители, които по някаква причина ви спират. Ако можете да се оправите сами, преместете се. Може би в по-голям град. Там лесно можете да си намерите работа. Изберете къде, спестете пари за поне два месеца и го направете. Започнете подготовка по преместването. Родителите ви трябва да се примирят, че имате собствен живот и се развивате.

Ден 3

Започнете да танцувате. Полезно е, освен това добавя самочувствие. Не можете да си позволите да ходите на танцова школа заради финансите? Онлайн уроците са безплатни. Трябва да се адаптирате към съвременния свят.

Променете прическата си, ако е възможно. Посъветвайте се с фризьор, кажете, че искате радикално да се промените и да не изглеждате „сиви“. Смени цвета на косата. Това ще ви помогне да погледнете на себе си по нов начин.

Ден 4

Ако на работа се чувствате потиснати и ви тормозят, предприемете незабавни стъпки. Игнорирайте натрапниците. Ударете ги по слабите места. Ако някой е насъскван срещу вас, победете го гордостта си. Не се страхувайте от нищо. Отстоявайте своята независимост.

Ден 5

Ако не носите грим, купете си козметика. На първо място ви трябват: спирала, матово червило, фон дьо тен, евентуално пудра, сенки за вежди. Започнете с червило в неутрални цветове и спирала, постепенно ще свикнете да носите ярки цветове, които подчертават индивидуалността. Приличната козметика не е непременно скъпа.

Направете си спа вечер. Отидете на басейн, масаж. Ако нямате пари, легнете във ваната, направете си маска за косата и лицето. Билкова баня за ръце, парна баня за лице и подхранващ крем. Подарете си няколко часа вечерта, посветени на вашата красота.

Ден 6

Направете поне три неща, които никога преди не сте правили. Не забравяйте, че сте интересни по свой начин. Но тази интересна ваша версия трябва да бъде извадена на показ. Така че игнорирайте основните си страхове и давайте напред. Имайте смелостта да облечете по-разголен тоалет от обикновено.

Ден 7

Сравнете себе си със себе си преди 7 дни. Много ли се е променило? Сигурно харесвате новата си версия. Да, успяхте. И ще успеете и с всичко друго, което пожелаете! Желаем ви успех!

673

Similar Posts