Новини и анализи

Отговорът ще ви изненада: Колко пари наистина са необходими, за да сме щастливи

Колко пари са необходими за да сме щастливи

Замисляли ли сте се колко пари са ви необходими, за да се чувствате напълно удовлетворени от живота? Американски учен проведе цяло проучване по тази тема и установи дали има връзка между нивото на доходите и чувството за благополучие и в какви количества се изразява щастието.

 

Ново проучване на психолога и доктор Матю Килингсуърт показа, че с нарастването на доходите субективното благосъстояние на хората се увеличава. С други думи, печеленето на повече пари е свързано с ежедневно подобрено благосъстояние и цялостно удовлетворение от живота.

 

Има обаче и друго мнение. Професорът по психология в Йейл Лори Сантос вярва, че работа, която носи много пари, не е задължително да ви направи по-щастливи. Сантос е убеден, че въпреки че проучването на Килингсуърт показва, че високият доход влияе върху субективното щастие, мащабът на този ефект е малък. Лори вярва, че воденето на дневник на благодарността и редовните упражнения имат много по-голямо въздействие и са достъпни за всички.

 

Освен това, има проучвания, които показват различна връзка между доходите и щастието: първоначално по-жизнерадостните хора с положителна перспектива за бъдещето са по-склонни да работят по-добре и следователно да получават по-висока заплата.

170
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts