Езотерика Психология

ОТКРАДНАТО ЩАСТИЕ: Защо близките често КРАДАТ ЩАСТИЕТО ви и как да се предпазите

Защо близките често КРАДАТ ЩАСТИЕТО ви

Всеки човек поне веднъж в живота си се сблъсква с черна серия. По правило хората, попаднали в неприятна ситуация, започват да смятат, че е виновна неблагоприятна комбинация от обстоятелства. Само че, в повечето случаи причината за появата на това в живота се крие в съвсем друго нещо – във факта, че щастието е откраднато от близките ни. Нека да видим как се случва такава кражба и как можете да се предпазите от нея.

 

 

Как хората крадат щастието от другите?

Когато казват, че щастието може да бъде откраднато, изглежда, че всичко това е от сферата на фантазията и суеверията, защото щастието не е материален обект. Невъзможно е да го вземете, да го докоснете, да го поставите в джоба си. Възможно ли е да се открадне тогава? Оказва се, че да.

Хората могат да откраднат щастието по два начина:

 

Умишлено

Представете си самотна жена. Винаги сте мечтали да свържете живота си с красив, интелигентен и богат мъж. И най-после мечтата ви е на път да се сбъдне – открили сте мечтания мъж и вече излизате с него. Дотук добре, но има до вас човек, който завижда. Който също мечтае да намери семейно щастие и виждайки в лицето на вашия мъж достоен кандидат, го прелъстява. Ето пример за откраднато щастие.

Неумишлено

Всеки може да завиди на вашето щастие. Може би дори няма да ви пожелае нищо лошо, но мислите му ще бъдат свързани с факта, че той е бил по-достоен да намери това щастие, а не вие.

 

Защо точно близки хора най-често са крадци на щастие?

Най-често щастието се краде от близки хора. И това се случва по една проста причина: всички сме свикнали да споделяме радостите си. Споделяме с нашите близки за успехи, всякакви постижения. Като правило те демонстрират, че ни се радват, но в същото време доста често крият завист зад маска на радост. Те биха искали да са на наше място, но определени житейски обстоятелства им пречат.

 

Как да разпознаем кражбата на щастие?

Как да разберем, че щастието е откраднато и че причината за началото на черната серия в живота ни не е свързана с напълно случайно съвпадение? Много просто.

Има закон за запазване на енергията. Ако някъде намалява, значи някъде отива. Нищо не изчезва безследно и нищо не се появява от нищото. В живота има постоянен обмен на енергия.

 

Ако сте загубили щастието, оценете живота си, погледнете хората около вас. Вероятно всичко изведнъж е започнало да се обърква, а някой от вашето обкръжение е станал много по-успешен.

 

5 основни признака на човек, който може да открадне щастието ни

Погледнете хората около вас. Може би сред тях има такива, които могат да ви откраднат щастието.

Такива хора се характеризират с определени характеристики:

 

Всеки, който иска да ви открадне щастието и късмета, започва да ви копира. Например, близък приятел може да си купи същите обувки като вашите, да си направи подобна прическа.

Крадецът на щастието може да се обърне към вас с доста необичайни молби – примерно, да се повози с колата ви. Може би сте забелязали, че този човек също често пие от вашата чаша, периодично сяда на любимото ви място.

Крадецът често подарява подаръци. Прави го без повод – от сърце. Но в действителност подобни действия и неща, представени пред вас, могат да провокират негативни промени в защитата на вашето енергийно поле.

Човекът, който иска да живее живота ви, те ревнува. Завистта се проявява по следния начин: той се опитва да разбере за всичките ви тайни, тайни, навици, хобита. И се опитва всячески да влезе във вашето семейство, кръг от приятели и познати.

Човек, който ви завижда, често ви докосва. Той търси повод да ви прегърне, погали, да махне прашинка от дрехите ви. Може би подобни действия ви се струват натрапчиви и ви причиняват дискомфорт.

 

Как да се държим, за да не ни откраднат щастието?

На първо място, преструктурирайте комуникацията с други хора. Не разказвайте на непознати подробности от живота си. Дори когато общувате с приятели, бъдете възможно най-внимателни. Не им се хвалете колко добра е работата ви, не им разказвайте за идеалната връзка със сродната ви душа. Тоест скрий това, на което може да се завиди.

 

Помнете, че крадците на щастие винаги прекаляват в запитванията си. Преди да отговорите на всеки въпрос, задайте си въпроса: защо събеседникът се нуждае от информацията, за която се интересува. Ако отговорът е свързан с много лични подробности, тогава не се колебайте да кажете „не“. Тоест, трябва да се научите да отказвате. И то твърдо.

Съжалението е ваш враг

Бъдете внимателни с чувства като съжалението. Заради него можете да загубите щастието си.

Факт е, че крадците (тези хора, които лишават другите от късмет, радостни моменти) могат да общуват с вас и постоянно да изричат ​​своите проблеми. Със сълзите си присвояват късмета ви, сякаш го източват към себе си. Такива хора умишлено или инстинктивно търсят щастливи хора, отнемат от тях положителна енергия и им връщат отрицателна.

 

Когато се занимавате с крадци на щастие, опитайте се да не навлизате в същността на техните проблеми. В името на приличието можете да им дадете няколко прости съвета.

 

Навици, които ни правят нещастни

Психолозите съветват да общувате по-малко с тези хора, които приличат на крадци на щастие. Това обаче не е достатъчно, защото в някои случаи губим щастието заради собствените си лоши навици.

Ето някои от тях:

Концентрация върху потока на живота наоколо

Често гледате други хора, радвате се на успехите им и забравяте, че трябва да напишете собствената си история. По-рано в живота ви идват успехи, но вие се отклонявате от правилния път, за да обръщате прекомерно внимание на неща, които са ненужни за вас.

Чувство на омраза

Веднъж възникнала, омразата започва постепенно да разрушава живота ви. Забравяте кого и защо мразиш. Започвате да мразите себе си.

Ако сте преживели кражба на щастие преди, тогава може да сте развили силно убеждение, че целият свят е срещу вас. Обаче не е така. Разбира се, в живота има крадци, но има и такива, които не ви желаят провала. Такива хора предпочитат да постигнат всичко сами. Те планират живота си, поставят си ясни цели и вървят към тях, без да се опитват да копират някого. Опитайте се да общувате с тях.

 

Също така не забравяйте, че комуникацията трябва да създава комфорт. Ако това чувство го няма, спрете да контактувате с човека. В противен случай ще започнете да губите положителната си енергия и да се сдобивате с отрицателна.

844

Similar Posts