Психология

Повтаряйте тези 5 положителни утвърждения всеки ден, за да извлечете най-доброто от живота си

Утвърждения за всеки ден

Кои са петте положителни утвърждения, които ще ни помогнат да живеем най-добре?

 „Аз съм невероятен човек“

Трябва да започнем с някои основни неща. Ние сме себе си и сме единствени по рода си, уникални и различни. Не е нужно да сме като другите, за да бъдем добри хора.

Доброто може да се намери вътре в нас; обикновено се предлага в много форми, но просто казано, има го. Можем да бъдем определени в зависимост от нашето минало, ранен опит, семейство или травма. Има обаче още един слой.

Можем дори да бъдем определени въз основа на нашите чувства, мисли, мотиви или поведение. Винаги имаме собствено мнение. Ние можем да бъдем своя собствена фантастична личност всеки ден и можем да правим това по малки начини, които ще повлияят на живота ни или на живота на други хора.

 „Избирам да бъда позитивен“

Да бъдем позитивни е наш собствен избор. Може би сме били отхвърлени. Скарали сме се ужасно с най-добрия си приятел. В детството сме имали лошо семейство. Или може би сме твърде стресирани.

Независимо какво ни се е случило, ние винаги имаме свой собствен избор. И трябва да изберем да сме позитивни.

Това обаче не означава, че трябва да се преструваме, че всяко негативно нещо не съществува. Трябва просто да признаем какво се случва в живота ни и как нашето минало вероятно ни е формирало и да изберем да гледаме положително на живота.

 „Мога да направя всичко, което си реша“

Нищо на света не може да ни спре, освен нашите ограничаващи мисли. Какво бихме искали да направим, какви са стремежите ни, поставихме ли си някаква конкретна цел? Трябва да помним, че никой на света не може да ни спре.

Пътят ни може да е пълен с препятствия, но винаги ще знаем как можем да ги преодолеем. Трябва само да гарантираме, че освен да визуализираме светло и красиво бъдеще, трябва да направим нещо.

Трябва да започнем днес и да направим едно конкретно малко нещо, което ще ни отведе в тази конкретна посока. Трябва да повторим това нещо утре и след това на следващия ден.

След това трябва да добавим някакво действие. Преди дори да осъзнаем, всяка малка промяна, която сме направили, ще доведе до нещо, което ще бъде много по-голямо.

 „Уважавам и подхранвам ценното си Аз“

Тук също става дума за започване с основни неща. Обръщаме ли се към себе си по приятелски, позитивен или топъл начин? Как точно звучи нашият вътрешен глас?

Трябва да се погледнем в огледалото си и да изпратим някои положителни послания: „Обичам те и те ценя“, „Ти си добър, ти си силен, продължавай“ или „Не мога да контролирам кой ме обича, но Аз отговарям за това да обичам себе си.”

Трябва да си прощаваме за всяка грешка от миналото. Трябва да пуснем миналото и тогава да продължим. След това трябва да изброим три неща, от които се нуждаем в живота си днес. И да вземем решение за първите стъпки, които ще предприемем и които ще ни отведат там.

 „Аз съм готов да успея“

За да успеем в каквото и да било, първо трябва да се подготвим. Каква е нашата визия? Трябва да притежаваме конкретна идея къде искаме да бъдем успешни. В противен случай ще бъде трудно да определим какво трябва да направим, което ще ни накара да се носим безцелно в различни посоки.

Трябва да даваме най-доброто от себе си във всичко, което правим. Никога не трябва да имаме извинения като „Ще се заема с проекта по-сериозно, когато имам време“, „Ще изчакам да получа малко вдъхновение“, „Ще го направя утре“ и т.н.

Трябва да помним, че извиненията са забавяне и пречка за успеха. И да идентифицираме нуждите си, за да осъществим мечтата си. Трябва да сме последователни и да положим всички необходими усилия.

Трябва да вярваме в себе си.

756

Similar Posts