Психология

Правилата на седемте О: Спазвайте ги, за да сте щастливи

Привличане на щастие

Понякога проблемите в живота са по наша вина. Неправилно поставените приоритети и негативните емоции програмират за провали, затова е толкова важно да промените курса и да промените мисленето си навреме.

 

Има седем правила, които ще ви помогнат да се справите с много проблеми и да се отървете от блоковете в ума.

Експертите препоръчват да работите върху вашето възприятие и да изтриете от живота всичко, което пречи на развитието и привличането на щастие.

 

Стойностни преценки

Много от нас са свикнали да оценяват хората или ситуациите едностранчиво, без да се опитват да разберат истинските причини за поведението или случващото се от различни ъгли. Преди да дадете оценка, важно е да разберете причината и да разчитате не само на собствените си предположения, но и на факти. Експертите препоръчват да не се бърза със заключенията, за да не се пропусне възможността за анализ. Така че ще бъде по-лесно да разберете причините за случващото се, както и да научите урок въз основа на грешките на други хора.

 

Осъждане

Често съдим въз основа на собствения си опит или поради нежеланието си да оценим ситуацията, като се задълбочим в нея. Повърхностните знания и нежеланието да се потопите в същността на проблема често водят до задънена улица, принуждавайки се да осъждате, без да знаете истинските причини за поведението на хората. В тази ситуация е важно да разчитате на фактите, както и да се доверите на интуицията си, за да вземете правилните решения.

 

Негодувание

Много от нас приемат присърце обидите или клюките, неспособни да се защитят от негативността отвън. В този случай е важно да запомните, че отрицателните емоции не помагат за развитието, а само влошават комплексите и допринасят за развитието на агресия. Емоциите, причинени от негодувание, също могат да влошат физическото здраве, поради което е толкова важно да култивирате самочувствие и самоуважение.

 

Очаквания

Друга причина, която ви кара да действате неправилно. Големите очаквания могат да разрушат както кариерата, така и любовната връзка. Вашите собствени очаквания може да се различават от това, което се случва в реалния живот. Важно е да запомните, че фантазията и реалността нямат нищо общо, което означава, че трябва да говорите за намеренията си и да се научите на диалог, така че очакванията да са оправдани, а не пресилени.

 

Извинения

Несигурността се нарича синоним на оправдание, което означава, че трябва да се бори с нея. Самочувствието, самоувереността и способността да отстоявате себе си ще ви спасят от много проблеми. Извиненията ни лишават от защита и ни правят уязвими за клеветници и манипулатори.

 

Не-прозрение на истината

Строенето на пясъчни замъци и не-прозрението на истината често провокира очарование от някого или нещо. Пресилен образ на човек, работа, място на пребиваване може да очарова с перспективи, красиви гледки, но не може да се съди само по картината. Важно е да помним за рационалността и да оценяваме всичко, в което сме готови да се влюбим от различни ъгли.

 

Ограничения

Много постижения остават в миналото, ако умът е програмиран за провал. Всеки от нас е способен да развие и да привлече всички предимства, но мнозина пропускат своя шанс. Страхът да направите крачка напред често отнема нови перспективи, които отварят пътя към щастлив живот.

12750

Similar Posts