Във форма Здраве

Пречистване на тялото с преварена вода: При болки и хронични заболявания, за възвръщане на добрия тонус

пречистване на тялото с преварена вода

Един от най-простите и достъпни начини за пречистване на тялото е да използвате преварена вода за тези цели. При наличие на хронични заболявания може да се появи лека болка.

Този пречистващ метод облекчава проблемите със ставите (артроза, артрит) и ви позволява да им дадете гъвкавост, възстановява функцията на жлъчния мехур и почиства черния дроб. Деликатен начин за постепенно премахване на пясък и камъни от бъбреците, както и за да се отървете от излишната мазнина и да върнете теглото си към нормалното.

Наличието на слаби болезнени усещания показва, че тялото ви реагира правилно на тези манипулации и започва да отстранява натрупаните вредни вещества от тялото: токсини и шлаки.

Всяка сутрин, 40 мин. преди закуска (на празен стомах) трябва да изпиете на много малки глътки една чаша преварена вода. Температурата на използваната вода трябва да е гореща, но да не причинява дискомфорт в устната кухина.

След 6 месеца редовни процедури можете постепенно да се отървете от болката в гръбначния стълб, ако има такава.

Общото почистване на тялото по предложения метод със сериозно отношение към него много прилича на манипулациите на йогите и се състои от поредица прости упражнения:

 1. Седнете на стол, изправете се, изправете гърба си и изпънете краката напред.
 2. Затворете очи и се опитайте да усетите усещанията в тялото си.
 3. На малки глътки бавно пийте предварително приготвената гореща преварена вода.
 4. Спуснете ръцете си, дланите надолу върху изпънатите крака и отново със затворени очи се съсредоточете върху тялото си и усетете усещанията му.
 5. Легнете с лице надолу върху постелка на пода, стомахът ви е притиснат към пода и като държите ръцете си надолу, с длани надолу, ги изведете до нивото на раменете.
 6. Дръжте главата си изправена, почивайте на брадичката си и насочете погледа си напред.
 7. Повдигнете главата си с плавно с бавно движение, извийте гърба си и завъртете врата си, вижте стъпалото на левия крак над дясното рамо. Докато повдигате главата си, опитайте се да почувствате тялото си, като се фокусирате върху щитовидната жлеза, след това върху гръбначния стълб на нивото на лопатките и завършете изследването на долната част на гърба. Плавно спуснете главата си до брадичката в изходна позиция, като същевременно фокусирате вниманието и усещанията си в части от тялото, но в обратен ред: кръста, гръбначния стълб и щитовидната жлеза.
 8. След това направете същото упражнение, като повдигнете главата си и се извиете наляво, за да видите дясната пета.
 9. Вдигайки глава и извивайки се, трябва да се уверите, че лактите ви постоянно, без прекъсване, почиват върху постелката.
  Повторете упражнението 3 пъти във всяка посока.
 10. Това упражнение ще помогне на водата, която пиете, да се движи безпроблемно през стомаха и червата. Плавните движения ще ви позволят леко да разтегнете гръбначния стълб.

След цялата процедура ще има усещане за лекота, еластичност в мускулите на цялото тяло. Едно просто упражнение ще ви даде усещане за стройност и младост.

383

Similar Posts