Психология

Причините за бедността: Какво не бива да правим, ако нямаме достатъчно пари

Причини за бедност

Ако човек няма достатъчно пари, живее скромно и не може да увеличи капитала си по никакъв начин, не бързайте да го съдите и да го етикирате като мързелив. Понякога причините за бедността са много по-дълбоки. Енергията, грешните мисли, разрушителните действия и редица други причини могат да попречат на човек да забогатее или поне да живее нормално. Нека да разберем какво не бива да правим, когато липсват достатъчно средства за съществуване.

 

Какви могат да са причините за постоянното безпаричие?

 

Лоша карма

Кармата може да бъде както доживотна, така и обща. Това означава, че ние не винаги сме отговорни за кармичните грехове, защото те не са извършени от нас. Ако провалите идват от грешките от миналото, тогава можете да се опитате да ги коригирате, като „закърпите дупки“ в кармата си.

Разбира се, жалко е, че трябва да плащате за грешки, които не сте направили, но тази ситуация също не е безнадеждна. Можете да се опитате да станете истински ангел-пазител за някой, който е още по-зле от вас. Да помагате с думи и дела, да споделяте поне малко материални богатства. Това ще помогне за балансиране на кармичните енергии и ще ви донесе паричен късмет.

 

Алчност

Колкото по-скъперник е човек, толкова повече харчи, гласи известна поговорка. Само на пръв поглед изглежда, че алчността е роднина на спестовността, а оттам и на увеличаването на богатството. Всъщност, алчността прави хората озлобени и егоистични.

Важно е да култивирате щедростта на чувствата и емоциите и в резултат на това способността да споделяте материални неща. Така ще получите повече, според закона за универсалния баланс.

 

Участие в омразни дела

Не можете да постигнете успех по път, който ви е чужд. Ако правите нещо, което не обичате, вие просто чакате часовете ви да свършат, желаейки да се откопчите най-сетне.

Но парите „залепват“ за ентусиазма, тоест идват само когато вършите работата, която ви харесва. Ето защо е добре да потърсите областта, към която изпитвате голям интерес и да се развивате в тази посока.

Освен това, заемайки позиция, която ви харесва, вие автоматично ще се справите с проблема с мързела и ще започнете да водите интересен, наситен с положителни емоции живот.

 

Измерване на успеха в пари

Всички бедни хора мечтаят да намерят много пари. Но това е заблуда. Тези средства ще бъдат „отнети“ от вас там, където не очаквате. Например, ще трябва да платите със здраве или със здравето на скъпи за вас хора.

Щастието и успехът не са само пари. Да, те осигуряват стандарт на живот, но има много нещастни богати хора. Когато започнете да мислите за успеха широко, да се радвате на малките и прости неща, тогава финансовото състояние лека-полека ще започне да се подобрява.

 

Не бива да се сравнявате с други хора

Човешкият мозък е склонен да научава света чрез сравнение. Затова се сравняваме с по-успешните и по-богатите. И, разбира се, сравнението не е в наша полза.

Но успешните хора никога не се сравняват с другите. Оказва се, че тяхното възприятие е по-чисто, необременено от класификации. Не е тайна, че ние сами привличаме положителността в живота си. Същото се случва и с парите. Този, който вярва, че е успял, постепенно става още по-богат.

 

Липса на цели

Всеки, който има малка представа какво иска, едва ли ще успее и ще стане богат. По пътя ни има много възможности, но ги подминаваме, защото или ни мързи, или не вярваме в себе си.

А други в този момент грабват всяка възможност да се доближат до мечтата си. Те обмислят детайлите и ясно виждат бъдещия си резултат. Така действа законът на привличането.

Но след като получите това, което искате, не бива да се спирате.

Всеки, който води празен живот, бързо се връща назад, попадайки в същия капан, от който е излязъл.

5526

Similar Posts