Астрология Здраве

Продължителна магнитна буря юни 2022: Най-опасни ще са 14, 16 и 18 юни

Магнитна буря 14 юни 2022

Магнитни бури юни 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

 

Очаква ни силна магнитна буря, която ще продължи до 18-то число на месец юни, като през този период силата на магнитните потоци ще достигне 4 бала. Най-опасни ще са 14, 16 и 18 юни.

До края на месеца ще има и друга силна магнитна буря – на 23 юни, ще продължи три дни. Но ще бъде не по-малко опасна и мощна – през първите два дни силата на магнитните потоци ще достигне 5 точки от 8 възможни.

 

Силна магнитна буря на 14 юни 2022

Според прогнозите на експертите, началото на първата и доста силна магнитна буря пада на 14 юни. На 16 и 18 юни най-вероятно силата на магнитните полета на Земята и Слънцето ще достигне до четири нива по осемстепенна скала.

В останалите дни, по време на магнитни бури, силата едва ще достига максимум три точки, което се счита за доста слаб индикатор, но пък ще се почувства от всички зависими от времето хора.

Експертите отбелязват също, че във времевите интервали от 19 юни до 22 юни, както и от 27 юни до края на месеца, силата на геомагнитните потоци няма да се повиши над две точки. Доста успокоителна новина!

Кога ударите на магнитната буря ще утихнат?

Очаква се намаляване на активността на магнитната буря във времевия интервал между текущата и предстоящата буря. Този период ще бъде от 19 до 22 юни. Силата на магнитните потоци в този случай ще бъде само 2 точки максимум. Също така ударите ще отслабнат в края на юни, от 27 до 30-и.

Какво да очакваме от настоящата магнитна буря?

За датите от 9 до 18 юни се предвиждат разнородни по интензитет, но постоянни геомагнитни смущения на ниво 3-4 бала, с вероятно нарастване в пиковите дни. Смущенията на магнитосферата стартират на 9 юни вечерта и приключват на 18 юни вечерта.

Това означава, че в рамките на тези 9 дни, зависимите от времето хора трябва да се справят с неразположенията и да се грижат още по-усърдно за здравето си. Не се очакват прекъсвания за геошокове, освен това, геомагнитните смущения постоянно ще променят силата си. Геомагнитната буря ще се разцепи така, че на 9, 10, 12, 14, 15 и 17 юни смущенията ще са на ниво умерени 3 бала , а на 11, 13, 16 и 18 юни ще се засилят до 4 бала.

Проблемът се крие в тази хетерогенност на слънчевата буря, както и в нейната продължителност. Девет дни подред е много време. Ето защо, препоръчително е в дните, които са спокойни от метеорологичните зависимости, да премахнете всички негативни фактори, които влияят неблагоприятно на вашето здраве.

Характерът на първата лятна магнитна буря за 2022

Характерът на тази първа лятна магнитна буря ще бъде непостоянен. Интензивността на геоударите ще се сменя всеки ден, променяйки се от 3 точки на 4 и обратно. Средата на юни остава неблагоприятна за дълго време.

Най-голям дискомфорт изпитват хора със заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, нестабилно кръвно налягане, с отклонения във функционирането на нервната система, страдащи от астма, затлъстяване и ставни заболявания.

 

Имайте предвид, че сега учените оценяват ситуацията на Слънцето нееднозначно. Това се дължи на неравномерността на слънчевите изригвания, както и на изпъкналости или тъмни плътни облаци, които се появиха на повърхността на звездата и бяха открити от учените наскоро. Движението им е непредсказуемо и активността може фатално да повлияе на поредица от магнитни бури. Ако изпъкналостите започнат да се движат, тогава Земята ще удари вълна от космически бури, така че зависимите от времето хора трябва винаги да бъдат нащрек и да държат медикаментите си под ръка.

14285

Similar Posts