Във форма Здраве

Просто упражнение за стягане на ръцете: Отнема не повече от 10 минути, не изисква никакво оборудване

Упражнение за стягане на ръцете

Възрастовите промени винаги идват неочаквано. Но няма нужда да се разстройвате от първите бръчки, сива коса и отпуснати мускули, защото най-важното е да не остареете душевно. Разбира се, сивата коса може да бъде боядисана, бръчките могат да бъдат изгладени. А отпуснатата кожа на ръцете – повдигната.

 

Упражнение за повдигане на ръце

Упражнение за стягане на ръцете

С напредване на възрастта мускулите и кожата стават отпуснати и нееластични, което прави ръцете да изглеждат отпуснати. Зрелите жени все повече се отказват от отворени рокли, сарафани и тениски, предпочитайки дрехи с ръкави.

За да върнете ръцете си към предишната им красота, редовно изпълнявайте упражнението „Диамант“. Това не е изтощителна тренировка, нито пък изисква спортно оборудване. Практиката ще ви отнеме не повече от 10 минути и можете да я правите навсякъде и по всяко време.

Упражнение за стягане на ръцете

Как се прави упражнението Диамант?

Застанете прави и поставете краката си на ширината на раменете. Стиснете върховете на пръстите на двете ръце, като ги държите пред себе си. Лактите трябва да бъдат повдигнати, за да усетите работата на мускулите си. Закръглете малко гърба си.

Издишайте напълно през устата си и след това вдишайте дълбоко през носа. Издишайте отново през устата и след това издърпайте стомаха под ребрата колкото е възможно повече. Задръжте дъха си.

Колкото е възможно по-силно, започнете да притискате пръстите си един към друг. Пребройте до пет и след това дишайте нормално.

След четиридесет секунди почивка повторете упражнението. Като цяло трябва да направите 4 повторения.

Правете това упражнение за тонизиране на ръцете всеки ден за забележими резултати. Съвсем скоро отворените тениски и елегантните рокли ще се завърнат в гардероба ви! Техниката има някои противопоказания – не изпълнявайте упражнението ако сте бременна, наскоро сте имали операция или страдате от обостряне на хронично заболяване.

 

И не забравяйте, че да, искаме да изглеждаме добре на всяка възраст, но нашата основна ценност не е в това. Научете се да обичате себе си и да приемате възрастовите промени. Можете да се наслаждавате на живота дори и с бръчки!

655

Similar Posts