Лайфстайл

Рапърът Спенс пред Лора Костова: За участията, любовта, ревността и „още нещо“

Рапърът Спенс пред Лора Костова

Здравей, Спенс, толкова се радвам, че се съгласи на този разговор! За мен е голяма чест, наистина! Кажи ни първо къде се готвиш да пееш през това лято?

Здравей, Лора! Това ми е любимият въпрос – за бъдещите творчески планове. /смее се/ Имам доста участия, ще ходим до Войд на 26, утре, ще взривим Капана. Иначе лятото ще има участия и в Аркутино, Варна, Търново – Лясковец, по-точно един манастир нагоре … Там всяка година, без миналата /заради епидемията/, се провежда един рапърски фестивал Goloka fest. Целият уикенд, в една гора до манастира. Хората идват да се забавляват, опъват палатки, малко „хипария“ е, но има си нужда човек да разтовари по този начин!

Честно казано, така някак си „следепидемично“ не съм разочарован. Има развитие с музиката, но аз не съм оптимист като цяло, защото си мисля, че само лятото ще се случват вече оттук-нататък нещата, а зимата ще е „вълна след вълна“.

Е, сега това не беше много оптимистично да го казваш! Ще отчаем хората!

Аз не го казвам, защото съм отчаян, а го казвам, защото съм реалист! Втора зима имаше вълна, ще има и третата. По-добре да сме наясно, отколкото пак да останем разочаровани. Аз съм на този принцип. Знам, че тука повечето от читателите са жени и наистина не искам да им разваляме настроението!

Няма да им го разваляме, в никакъв случай! Точно сега идват интересните въпроси. Липсваха ли ти феновете, докато бяхме в локдаун?

Е, да, липсваха ми. Но чак пък и в такива крайности като някои други изпълнители, не съм изпадал! Да правя някакви онлайн участия, концерти, макар че ми предлагаха някакви хора, не съм правил. Даже си мисля, че на самите изпълнители, които направиха подобни неща им липсват не толкова феновете, а просто изявата. Докато аз вече години наред съм в един и същ ритъм и дали има или няма участия, аз винаги ще обръщам внимание на тези, които искат да им обръщам внимание!

Дори имах един период, в който от толкова много участия имах огромна нужда да остана сам и да се забия някъде в планината горе. Към участията се отнасям професионално, дори повече от професионално. Имало е случаи, в които мои приятели са ме питали как издържам, но в крайна сметка това е професионализма – ти си там, защото тези хора са дошли заради тебе.

Ако трябва сега да говоря в личен план, със сегашната ми приятелка не, но с бившата ми жена съм имал много драми по участия. Взимам я със себе си и тя ми прави скандал – защо тази вечер обърна внимание на всички, а на мене не ми обърна внимание! И аз й казвам: “Аз съм тук, за да обърна внимание точно на тях! На теб ти обръщам внимание 24/7“.

И също: “Когато ти ме вземеш със себе си на работа да ти вися 8 часа на врата нон стоп, тогава ще си говорим пак!“.

Спенс, много си готин, наистина! Как успяваш винаги да развеселяваш, това е уникално умение. Веднага „влизаш в тон“, умееш да накараш хората да се чувстват комфортно в твое присъствие. Как го правиш?

Е, то нали знаеш: „Каквото почукало – такова се обадило!“. Както съм така общителен мога и много бързо да обърна страницата. Който приема моето културно отношение за слабост, доста греши. Понякога има хора, които злоупотребяват и дори започват да „наглеят“, опитват се да „ми се качат на главата“. Тогава много бързо мога да покажа другата си страна. Човек очаква когато се държи културно, да му отвърнат със същото. Но тук вече е въпрос на възпитание.

В днешно време, без да искам да обиждам подрастващите – културата малко ни липсва. Не знам защо е така, но е факт. Дали защото днес родителите работят на две-три работи и нямат време да им обръщат внимание, колкото едно време се обръщаше на нас, дали от средата, интернета – нямам идея, но определено от днешните подрастващи има още какво да се желае. Сега е много модно да си тарикат. Обаче дребен тарикат. Да прецакаш другите с нещо дребно, за да се почувстваш една идея повече от тях! Което на мен, лично, винаги ми е било много смешно.

Напротив, тук съм на „еврейския принцип“ – колкото са по-добре приятелите около теб, толкова е по-голяма вероятността и ти да си добре!

Приятелите трябва да се поддържат един друг. Например, ако ще купувам плочки, аз ще отида при някои мой авер, който продава такива, а не при чужд човек. А виждам, че някои разсъждават обратно – ако имаш приятел, който продава плочки, ще гледаш да му ги вземеш без пари! А на непознатия ще дадеш колкото ти каже.

Тук сме на едно мнение. Даже аз ще допълня с една сентенция, която чух от моя близка и много ми допадна. Тя гласи, че пари се въртят между приятели.

Да, но българинът често разсъждава точно обратно. Като ти е приятел, той трябва да ти прави всичко без пари.

Изглеждаш страшно общителен, такъв ли си наистина или е просто нещо като заучено поведение, тъй като си рап звезда?

Всеки човек си има някаква граница на търпимост. В крайна сметка, когато съм излязъл с близки и не съм на работа, не обичам да ме притесняват – дай снимка, дай това, дай онова. Не бива да се прекалява с това. Аз имам достатъчно участия, където се посвещавам именно на феновете и тези неща. Когато искам да бъда сам с приятелите си или семейството е друго. Мисля, че имам право на това, както всички останали хора. Просто трябва да се проявява такт. Не бива да се мисли, че след като съм популярна личност, съм постоянно на разположение. Дори сега ще ти кажа, че разни хора, които съм приел като приятели във Фейсбук, си позволяват да ми звънят по нощите по Месинджър, за да си говорим! Сега, аз не че не съм контактен и отворен. Напротив, мога да говоря на всякакви теми, но човек трябва да има малко уважение и усет към нещата и да не си позволява такива неща.

Например, когато дойдат чужди рап звезди у нас, аз никога не си позволявам да им „висна на врата“. Защото знам, че не е приятно. Колкото и да искат да са приветливи, в един момент на всички им писва, защото се прекалява и злоупотребява!

Вярно е, всичко е въпрос на възпитание. Но нека сега малко да „залитнем“ и на любовна тематика, защото нашата аудитория е женска и знаеш, жените сме си такива! Интересуваме се от любов.

Ама чакай сега, от старата или от новата? Любов имам предвид. /смее се/

Че то има ли разлика? Я кажи какво имаш предвид?

Без да искам да обидя подрастващите момичета, но повечето от тях са влюбени в парите. В благосъстоянието. Тоест, ако мислят, че някой може да им осигури охолен живот, те ще бъдат щастливи.

Ако една жена не е задоволена в своите най-важни емоции, никакви пари не могат да я направят щастлива. И всичко е въпрос на време да си намери следващия, който ще си мисли, че може да й задоволи емоциите, но пак няма да успее. Парите не са фактор.

Като мъж как оценяваш дамите? Кое най-много те привлича в нежния пол?

Е, в началото е визуалното привличане. Но с годините аз съм установил за себе си, че това не е най-важното условие да бъдеш щастлив с една жена. Напротив, вътрешната красота с времето се оказва много по-важна.

И още – една жена би трябвало да направи мъжа спокоен, а не да го изнервя волно или неволно, да капризничи и да се опитва да постигне каквото иска като ти прави фасони. Или да ревнува и да го дразни.

Както и да го „наказва“ с липса на ceкc. Аз съм такъв човек, че никога няма „да се вържа“ на това нещо.

Като не дава, ще си го намеря на друго място! Нищо, че съм одъртял. /смее се/

Е, хайде сега! Нещо не мога да те видя „одъртял“ аз!

Шегувам се. Но сега ме подсети да ти кажа един виц, точно подходящ за темата. Знаеш ли каква е разликата между „фенка“ и „почитателка“?

Не.

Еми едното е другото с хепи енд!

Е, успя пак да ме разсмееш! Изкушавал ли си се да имаш „другото с хепи енд“?

Разбира се!

Ама как си признаваш само!

Ама виж сега, когато някой дойде и ти се хвърли на врата, какво да правиш? Много по-лесно е просто да се случат нещата. Иначе ще трябва да почнеш да я разубеждаваш. И повече време ще загубиш! /смее се/

А какво мислиш за ревността? Ти самият ревнив мъж ли си?

Не, изобщо. И ще ти кажа защо. Аз съм на принципа, че ако аз не мога да дам на една жена това, което търси, тя ще си го намери на друго място. А ако аз наистина не мога да й го дам, защото тогава да й се сърдя?

Защо трябва да ревнувам и да изпадам в нелепи състояния. Ревността е най-лошото чувство, най-разяждащото! Защо бих си го причинил!

Трябва да се гледа по-философски на нещата. И когато не се получава между двама души, просто трябва всеки да си поеме пътя. А не след раздялата да има „Връщам ти го тъпкано!“.

Аз не се дразня и когато други мъже заглеждат и свалят жената до мен. Дори ми става приятно. Знаеш ли защо? Защото явно имам готина жена, но тя е избрала да бъде точно с мен, а не с друг!

Трудно ли ти е било през годините да откриеш правилния човек, който да бъде до теб?

Точно за такива като мен по принцип е много трудно да направят избор, защото жените са свикнали с медийния ти образ, а той понякога няма нищо общо с действителността. Ето, сега на шега се сещам, примерно, за Слави Трифонов. Без да искам да го обидя, но, според мен, той трудно би си намерил жена. /смее се/

Пожелавам му го от сърце, разбира се, но е факт, че всички познават само медийния му образ. Е, как да си намери човек, който да не се влияе от този образ тогава!

Така е, не бях се замисляла за това. Много обичам Слави и аз, така че също му пожелавам от сърце да срещне любовта, която заслужава!  Виж, това е добър завършек на нашето първо интервю, което изобщо няма да е последното!

Ето какво – пожелай си сега тук, пред читателите на Хепи-Уомън, нещо за лятото! След като свърши, наесен ще си говорим пак и ще видим дали се е сбъднало!

Ами какво да си пожелая за лятото? Най-вече искам слънчице и спокойствие, нищо друго!

Аз съм презадоволен от емоции. Напротив, аз обичам нещата да се случват спокойно, в личен план съм също много щастлив в момента. Друго не ми трябва! Жената до мен ме разбира отлично! Тя е дори прекалено тактична, за което я уважавам много и благодаря.

Прекрасно. Значи искаш просто спокойно и уютно лято. Пожелаваме ти го! И до скорошни срещи! Не си мисли, че ще се отървеш така лесно от мен! 

Това беше рап звездата Спенс, специално за приятелите на happy-woman.bg.

Интервю на Лора Костова

529

Similar Posts