Силата на вярата Тестове

Религиозен тест: Коя молитва ще ви защити най-добре и как да направите така, че молитвите да бъдат чути по-скоро

коя молитва ще ви защити най-добре

В даден момент от живота си,  всички се обръщаме към висшите сили за помощ. Но не всеки знае как точно да поиска помощ свише. Именно това ще покаже този тест.

Как да определим коя молитва ще ни защити най-добре?

Обръщайки се към Господ, обикновено искаме защита в трудни моменти. За всеки вярващ молитвата „Отче наш“ се счита за универсална.

С искрена молба или топла благодарност можете да се обърнете и към иконите със собствени думи, стига те да идват от сърцето.

Молитвите към Богородица, Христос и ангела-пазител също се считат за основни и към тях можем да прибегнем във всеки един случай – от търсене на утеха, до най-решаване на най-трудния жизнен тест.

Но, ако се обърнем към подходящ небесен покровител, молбата ще бъде изпълнена много по-бързо. Защото нашите скърби или, обратно, тайните стремежи са свързани с най-разнообразните сфери на земния живот.

Няколко прости въпроса ще ни помогнат да разберем собствения си вътрешен свят и да определим към кого да отправим молитвите си. За целта отговорете с „да“ или „не“ виже кои отговори са повече.

Въпроси за теста:

Колко често ходите на църква?

Изпитвате ли страх и безпокойство, докато се молите?

Благодарите ли на Бог за вашите успехи и постижения?

Молите ли се вечер и сутрин?

Постите ли?

Имате ли икони в дома си?

Спомняте ли си в ежедневието, че е необходимо да действате съвестно и да живеете праведно, опитвайки се да се доближите до добродетелта?

Искрените отговори на тези прости въпроси ще ви кажат в какви отношения сте не само с Бог, но и със собствената си душа.

Проверка на теста

Ако да преобладават положителни отговори

Ако да преобладават положителни отговори, вие определено сте духовен човек. Вярвате в Бог и в душата си имате достатъчно от това, което ви свързва с Рая.

Не забравяйте да следвате пътя си и да благодарите на Създателя за помощта. А за да сбъднете по-често желанията си, свържете се с Николай Чудотворец . Този светец ще ви каже правилния път в тъмнината, ще ви покаже правилните изходи при всякакви проблеми и задънени улици и няма да ви остави без ходатайство в моменти на болест или тъга.

Ако да преобладават отрицателни отговори

Ако преобладаващите отговори са отрицателни, вероятно сте вярващ, но не се обръщате често към Небето. Най-вероятно посещавате храма от време на време, молите се в трудни ситуации, но можете да забравите за вярата и да се дистанцирате от Бог, когато всичко е наред с вас – тоест точно когато Бог е с вас.

Не забравяйте да благодарите на вашия ангел-пазител , защото по времето, когато не четете молитви към други светци, той е този, който ви защитава с крилете си от неприятности.

А в много опасни или болезнени моменти отправяйте молитви към Божията майка.

Носете чиста вяра в сърцето си и не забравяйте да помагате на хората около вас. Когато се молите за изцеление или взаимна любов, не забравяйте, че механичното четене на молитва не е достатъчно – важно е да вярвате в силата на собствените си думи, както и да ги подкрепите с добри дела.

926

Similar Posts