Астрология

Ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември 2023 г.: Какво ни очаква по това време

Ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември 2023

От 23 август до 15 септември Меркурий е ретрограден в Дева, най-практичният и фундаментален знак на Зодиака.

 

Меркурий е предприемчива и енергична планета, управлява Близнаци и Дева. По време на ретроградния период на Меркурий ходът на всички процеси се забавя, по-често има препятствия. Но в същото време това, което се случва, се осъзнава по-дълбоко, информацията се усвоява по-добре.

 

Планетата Меркурий е кръстена на римския бог Меркурий (гръцко име Хермес), бързоног небесен куриер, посредник между боговете и хората. Също така, той е известен като бог на пътуването и търговията, комуникацията и красноречието, сръчността и хитростта. Един от най-известните неразделни атрибути на бог Меркурий са сандалите с крила – с тях той може да се движи където пожелае със скоростта на мисълта. Мотото на Меркурий е „Интересувам се!“

 

Меркурий е планетата, която прави пълна революция около Слънцето по-бързо от всички останали. В същото време никога не се отдалечава от него на голямо разстояние и за това планетата преминава в ретроградна фаза три пъти годишно за три седмици. По това време има проблеми с документи, отмяна на полети, закъснения и други технически неприятни истории. Някои хора изпитват страх от пропуснати възможности.

 

Дева е знакът на елемента Земя, Меркурий е планетата на Въздуха и Земята. Влиянието на транзита на Меркурий в Дева допринася за запазването на собствеността и увеличаването на ресурсите, благодарение на бърза, отговорна работа. Във всички области, където има обмен или продажба, търговски сделки и парични сетълменти, се постигат добри резултати. По време на ретроградния период на Меркурий обаче по-успешни са старите проекти, продажбите на употребявана техника или апартаменти на вторичния пазар на жилища и сътрудничеството с дългогодишни партньори. Ефективността е висока във всички случаи, когато не е необходима скорост.

 

Някои от сложностите, свързани с ретроградния Меркурий, продължават много по-дълго от трите седмици на ретроградността на планетата. Ретроградният цикъл на Меркурий започва на 4 август и завършва на 30 септември, новият цикъл на планетата спрямо Слънцето е на 6 септември.

През този период трябва да обърнете внимание на ежедневните проблеми, да помислите за здравето си, да преразгледате отношението си към работата. Решаването на всички неотложни въпроси и задачи, изпълнението на плановете, изясняването на събитията от първата седмица на август ще се случи едва до края на септември.

 

На 23 август, в деня на промяната на фазата на движение на Меркурий, в 12:01 ч. Слънцето навлиза в знака Дева. Съвпадът на ретро Меркурий и Слънцето в Дева на 6 септември ще отвори нов цикъл на планетата, който ще продължи приблизително 4 месеца.

През второто десетилетие на септември ще се появят нови идеи, ще се отворят възможности за затваряне на дела, излизане от кръга на проблемите от предишния цикъл. По време на периоди на ретроградност всички същите качества на Меркурий са насочени дълбоко, така че хората са склонни да стигнат до дъното на нещата.

 

Ретроградният Меркурий значително забавя всички области, които са под контрола на тази планета: търговия, ежедневна комуникация, транспорт, технологии, пътуване, мислене.

Транзитите на Меркурий влияят върху това как ще се развият събитията, свързани с тези области на живота. В периода от 23 август до 15 септември влиянието на ретро Меркурий предизвиква различни видове забавяния, закъснения, недоразумения, сривове и провали. Проблемите и непредсказуемите обстоятелства могат да ви разстроят. Сами по себе си те често не причиняват много вреда, но в комплекс са напълно способни да причинят осезаеми щети.

 

Струва си да припомним, че от 23 юли до 4 септември Венера също е в ретроградна фаза. Две ретропланети от земната група през втората половина на август – началото на септември могат значително да развалят настроението.

Много проекти, които са имали големи надежди, няма да оправдаят усилията и ресурсите и времето ще бъдат загубени. По-добре е да се оттеглите през този период, да се отпуснете, да натрупате сила и енергия и да се подготвите за продуктивна есен.

 

Ретроградният Меркурий засилва негативните реакции, разкрива слабите качества на човек – това може да бъде емоционална нестабилност, непостоянство, находчивост, приказливост, превключване на вниманието.

Енергията на Меркурий, в зависимост от обстоятелствата, може да бъде съзидателна или разрушителна. Тази планета ви кара да мислите и да правите изводи, да бързате от една страна на друга, да установявате контакти, в търсене на отговори на много въпроси.

 

Ретроградният Меркурий не е причина да се обезсърчавате, защото наред с очевидните неприятности, той е изпълнен с много възможности

Например, това е подходящо време за подновяване на контакти със стари познати. Пътуванията до онези места, където вече са били, срещите с роднини, ако не са се виждали дълго време, ще бъдат успешни.

 

На влиянието на ретроградния Меркурий са подвластни най-вече представителите на знаците Дева и Близнаци, както и всички, които са съсредоточени върху ученето, работата с цифри и документи, правенето на бизнес, доставката на стоки, тяхното съхранение и разпространение. По това време хората възприемат информацията по-емоционално, но в същото време я оценяват субективно.

 

Знакът Риби (променлива Вода) е срещу знака Дева (променлива Земя) – в астрологията това е оста на служенето, което се свързва с помощта и разбирането на нуждите на хората. Тази ос подчертава най-важните женски качества – грижовност, способност за създаване на комфорт и облекчаване на стреса. През периода на ретро-Меркурий в Дева социалните въпроси се изучават по-внимателно, обръща се внимание на поддържането на живота, активизира се работата на доброволци, социални работници и лекари.

 

В същото време, хората, родени под знака на Риби, трудно понасят противопоставянето на ретро-Меркурий на тяхното натално Слънце. В Риби планетата има слаби статуси – изгнание и падение. Ретро Меркурий в Риби ви принуждава да правите трудни избори, да жертвате нещо, да се сблъсквате с критика и осъждане. За да намалите неприятностите, бъдете ясни, не се отказвайте, ако нещо не се получи от първия път. Опитайте се да се отпуснете поне малко и да обмислите стратегия за действие в спокойно състояние.

 

Трудно ще е и за Стрелците в дните на ретрограден Меркурий, особено когато планетата преминава през знаците Дева, Риби или Близнаци.

Това се дължи на факта, че Меркурий е пряко свързан с характеристиките на Стрелец, тъй като в този знак има статут на изгнаник. Ето защо е по-добре да сведете до минимум социалните дейности през този период, да отложите решаването на важни въпроси за по-подходящо време и най-важното – да избягвате конфликти и да защитавате репутацията си. В противен случай следите от неприятности ще се проточат много дълго време и е малко вероятно помирението да е възможно в обозримо бъдеще.

 

Ретро Меркурий акцентира върху ежедневните дела, така че всеки ще усети неговите вибрации в една или друга степен. Може да има чувство на ограничение, безнадеждност, но каквото и да се случи, няма безнадеждни ситуации, има изход, който не ви харесва. През този период е необходимо да проверявате и препроверявате по няколко пъти какво подписвате, на кого превеждате пари, за кои дни и дати купувате билети.

 

Опитайте се да си осигурите запас от време преди важна среща, влак или самолет, четете внимателно документите, които подписвате, не бъдете твърде мързеливи, за да проучите задълбочено всички въпроси и също така се уверете, че данните са правилни. В периода на ретрограден Меркурий тези мерки са абсолютно задължителни, защото вероятността от грешки е по-голяма от всякога.

10017

Similar Posts