Любов и връзки

Съсипана след развода: Как една жена отново може да повярва в любовта

да повярваме отново в любовта след развод

Вече е минало повече от година след развода ви, но все още сте сами? Вместо да се срещате с хора и да търсите сродната си душа, притъпявате болката с приятелките си в бара, а вниманието на мъжете около вас ви дразни?

Разводът определено е изпитание за психиката, което може трайно да обезкуражи желанието ни да влезем в романтична връзка.

Но все пак има начин да се преборим с това. Ето съветите на специалистите за това, как да повярваме отново в любовта след раздялата и да започнем да живеем пълноценен живот.

Според психолозите, разводът е едно от най -трудните и стресиращи събития в живота ни. След него ние все още изпитваме скръбта от загубата за дълго време – точно както след смъртта на близки хора. И не желаем да влизаме в нови отношения.

Жена, която е била омъжена дълго време, често губи уменията си да флиртува и съблазнява или просто забравя за тях. Оставена сама, тя просто не знае откъде да започне.

И също така – страхът. Той също е голяма бариера. Опасенията ни, че негативната ситуация може да се повтори, е една от най-големите спирачки пред възможността да открием нова любов.

Една жена лесно може да се осъди на самота и поради факта, че изпитва някаква вина или несигурност. Тя е влязла в негативна програма и наистина вярва, че не заслужава да има семейство.

За това е виновно нашето подсъзнание.

Страхът от разочарование и недоверие е в основата на самочувствието. Една жена, дори без да го осъзнава, може да си помисли, че не е достойна за любов, категорични са експертите.

Друга често срещана причина за продължителна самота след развод е усещането, че „никога няма да срещна някой по -добър от него“.

Това се случва, когато жената прекалено идеализира бившия си. Тази идеализация, какот и избирателните спомени за него я карат постоянно да сравнява този „стандарт“ в главата си с други мъже, да ги обезценява и … да е вечно разочарована.

И така, как да започнете нова връзка след развод?

Направете подобаваща пауза

Една от най-големите грешки е опитът да се потисне вътрешната болка веднага след развод чрез еднократни ceкcуални контакти, флирт в социалните мрежи и т.н.

Според много психолози, в първите месеци след раздялата, такава стратегия не само няма да помогне за справяне с чувствата, но най-вероятно ще ги задълбочи още повече.

И всичко това, защото веднага след раздялата жената не е готова да приеме ново преживяване, тя е психологически нестабилна и вместо да се наслаждава на срещи и ceкc, тя ще почувства само празнота и разочарование

Все още е необходим определен период (около месец), за да се преодолее болката от раздялата. Чак тогава може да се започне нова връзка, да се запознавате с нови мъжете и да флиртувате “, казват психолозите.

Осъзнайте своите преживявания

Мнението на експертите е, че за да се справим със скръбта на загубата след развода, трябва да признаем болезнените си преживявания и да ги приемем, вместо да ги потискаме или избягваме.

Да, това безспорно е болезнен процес, по време на който често се изолираме сами от всичко и всички, ставаме по-малко активни и постоянно страдаме. Но трябва да се преживее.

Осъзнайте разрушителните си нагласи

След като се справите с чувствата си, е важно да осъзнаете какви разрушителни нагласи и вярвания ви пречат да започнете да търсите партньор.

Тези нагласи и вярвания често могат да бъдат открити в опита от минали любовни отношения.

Например, ако се страхувахте да не загубите партньора си, вярвате, че той не ви е верен, ревнувате, тогава най -вероятно ще ви бъде трудно да се доверите на някого в бъдеще.

Ако сте били емоционално малтретирани пък, има по-голяма вероятност да се чувствате несигурни, недоверчиви към мъжете или да мислите, че любовта трябва да бъде „спечелена“.

Важно е да се освободите от тези нагласи, да разберете кога и при какви обстоятелства са се появили и защо все още се придържате към тях. Особено полезно е да се консултирате с психолог.

Погрижете се за живота си

След като освободите оковите на предразсъдъците, погрижете се за себе си и живота си.

В най -широкия смисъл на думата – започнете да се развивате професионално, намерете си интересно хоби, подарете си пътешествие.

Това ще ви помогне да „разширите контекста“, да спрете да се фокусирате единствено върху негативния опит с мъжете и да започнете да правите нещо важно и ценно.

След известно време ще забележите с колко интересни и обещаващи мъже е пълно наоколо. И ще почувствате, че сте придобили силата наистина да разпознаете и приемете един от тях в живота си.

1099

Similar Posts