Лайфстайл

Съвети за вашето сватбено видео

Сватбено видео

Щом сте тук, явно сте решили, че искате да заснемете един от най-тържествените и красиви дни в живота си – сватбения ден. И, разбира се, имате нужда от добър професионалист.

Заснемане на сватби

Заснемане на сватби

Добрият сватбен оператор винаги е много търсен. Затова, скъпи булки и младоженци, обмислете този въпрос предварително и потърсете подходящ кандидат поне година или седем, осем месеца преди събитието.

За видео, определено ви препоръчваме PING FILMS – Сватбена видеография за ценители.

Зад Ping Films стои младо семейство видеографи, които безспорно много обичат работата си и прилагат оригиналност, автентичност и голяма доза креативност в сватбените филми, които заснемат и монтират сами. Съчетавайки класика и съвременност в кинематографията, те ще отразят сватбения ви ден така, че видеата, които ще получите, устояват на най-важния тест – теста на времето.

Сватбено видео

Най-лесният начин да намерите вашия сватбен видеограф е чрез познати и приятели, които наскоро са имали сватбено тържество, да обмените опит с други булки във Фейсбук групите, или директно да потърсите различни варианти чрез добрият, стар Google и да си набележите професионалисти, които харесвате за дадена част от сватбения ден.

Преди да наемете конкретен видеооператор или видеооператори, не забравяйте да поискате портфолио (предварително заснети кадри от сватби, за да оцените нивото му на умения и да прецените доколко стилът им подхожда на вашата идея за събитието. Ако е възможно, опитайте се да съберете препоръки за избрания от вас оператор от реални хора, дори и да са познати на познати.

Обсъдете с професионалиста всички подробности за предстоящите снимки: къде, кога, в колко часа. Обяснете всичките си желания, за да може той да обмисли процеса на заснемане предварително. Уверете се, че това, което сте видели в портфолиото искате да присъства във вашия сватбен филм.

Стигайки до среща с някой професионалист видеограф, попитайте го в каква степен е гъвкав, как се сработва с другите професионалисти, които сте наели – DJ, фотограф, сватбен агент, ако имате такъв. От ключово значение за един сватбен ден е вашият видеограф да може да работи добре в екип с останалите професионалисти. С оглед на това е добре да подберете екип, който доказано се е стиковат добре. Добра практика е видеографът да ви препоръча и фотограф, а също и обратното.

Заснемане на сватби

Колкото и добър е видеооператорът, дори той не е в състояние да промени външния вид на локацията, където се снима.

Стени в светъл цвят, добро естествено осветление, без чанти, натрупани в купчина неща в ъгъла – това е подходящ интериор за подготовка за снимане на булката или младоженеца. Един добър професионалист веднага ще намери точното място, където е най-добре да бъде направен даден кадър с оглед на светлина, минимален брой предмети наоколо и няма да ви занимава твърде много с това, защото знае как да извлече максимума от помещението, без да се натрапва и да ви занимава със себе си.

Обикновено видеооператорът заснема процеса на обличане на сватбения костюм на младоженеца, а в дома на булката – работата на гримьора и фризьора по външния вид на булката, обличане на булчинската рокля.

Говорете с вашия видеограф и фотограф в кой момент от празничния ден е най-подходящо да се направи обща видео и фото сесия. Оптималното време за една добра видеосесия е около час, като ако това се направи по време на залеза, определено резултатът ще е прекрасен.

Сватбено видео

Изнесеният  граждански ритуал безспорно е най-добрият вариант, ако бюджетът, сезонът и времето и локацията, която сте избрали, го позволяват.

Заснемане на сватби

Удачен вариант е след гражданския ритуал да се организира welcome drink за гостите, докато тече видео сесията.

Заснемането на партито зависи както от видео операторите, така и от DJ-ят. Ако те си общуват ефективно и минутки преди даден ритуал предупредят видео екипа, това е най-удачният вариант. Вашата задача е да забравите за присъствието му и да се насладите на празника. А затова, трябва да инвестирате малко повече време в подбора.

Сватбено видео

Добра практика е да предупредите видеооператора, ако вашият сценарий включва момент, свързан с изключване на светлините в залата (изваждане на тортата, първия или последния танц на младите), ако има неочаквани изненади от гостите. Но дори и да не успеете да дадете информация за всички тези детайли, някои от които самите вие може и да не знаете, ако имате добър видеограф и фотограф, те ще знаят как е най-удачно да заснемат дадена част от партито. А вие се забавлявайте до ранни утринни лъчи и когато си пуснете сватбения филм, вижте всичко онова, което самите вие не сте успели да видите.

Всички красиви детайли, които не значат нищо, ако любовта ви не ги изпълни със съдържание и смисъл. Не забравяйте, че сватбеният ден е за вас, а не вие – за него.

Заснемане на сватби

Обичайте се, радвайте се на любовта и празнувайте! А нека професионалистите вършат това, което най-много умеят! Да ви радват!

28

Similar Posts