Лайфстайл Силата на вярата

Седмицата след Великден: Какво можете и какво не можете да правите

Седмицата след Великден

Седмицата след Великден се нарича Светла седмица. Това е най-позитивната седмица, но какво може и какво не може да се прави в този момент?

 

Какво можете да правите в седмицата след Великден?

Бъдете милостиви, мили и съпричастни

Опитайте се да помогнете на нуждаещите се и не заобикаляйте молбите на близките си. Добротата в този период има особена тежест. Можете да привлечете любовта на Господ чрез желанието си да правите безкористно добро.

 

Радвайте се на живота

Наслаждавайте се на всеки ден и всяка минута от живота си. По това време трябва да благодарите на Бог за това, което имате и че ви помага да заобиколите проблемите, болестите, неприятностите. Насладете се на живота в това светло време.

 

Посещавайте църква

Запалете свещи за здраве. Молитвите през този период ще бъдат чути, дори ако не се молите според канона, а просто попитайте Господ със собствените си думи. Той ще почувства от какво се нуждаете, за да сте щастливи.

 

Какво не трябва да правите в светлата седмица?

Да сте тъжни и унили

Ако имате мъка в душата си, опитайте се да я прогоните – съсредоточете се върху нещо приятно и добро. Това трябва да ви помогне да получите благословението на Господ.

 

Да бъдете егоистични

Това е моментът да се стремите да сте близо до семейството. И да протегнете ръка за помощ на близки, а също така да направите всичко възможно, за да не се чувстват самотни вашите родители.

 

 

През тези седем дни не можете да постите

По-специално, не можете да постите преди причастие и изповед, което значително улеснява процеса на подготовка за тези две тайнства.

 

Не бива да се претоварвате с работа

По това време трябва да се отпуснете и да правите това, което ви харесва. Ако работата ви носи голямо удоволствие, това означава, че няма нищо лошо в това да сте уморени.

 

Да посещавате гробище

По това време всички близки хора са с нас. Господ им позволява да ни посещават и да ни пазят, така че няма абсолютно никакъв смисъл да ходим на гробището.

 

Пожелаваме ви здраве и Божията милост!

867

Similar Posts