Във форма Отслабване

Шестте най-големи грешки във вашата диета

грешки във вашата диета

Понякога, когато следвате строги диетични указания за отслабване, получавате добри резултати, но понякога това не се получава и се чувствате безсилни. Една диета дава различни резултати по различно време.

Какви грешки допускате и какво прави диетата ви безполезна?

Забравихте за тренировките – никоя диета няма да работи без упражнения. Тъжно, но истина! Най-вероятно ще ви помогне, ако се отпуснете и се погрижите малко за приема на вкусна и здравословна храна. Съчетайте тренировките с диетата си и сме  сигурни, че ще отслабнете много по-лесно.

 

Пропускате закуската – не трябва да пропускате закуската, ако следвате специална диетична програма. На сутринта се събуждате най-често 8-10 часа след последното си хранене. Подобно на вашата кола, тялото ви се нуждае от гориво, за да функционира правилно. Освен това, когато закусвате редовно, шансовете да изядете твърде много за обяд са минимални.

 

Не получавате достатъчно калории – вашето тяло се нуждае от определено количество калории на ден, за да функционира правилно. Приемането на по-малко от 1000 калории може да доведе до някои здравословни проблеми. Вашият метаболизъм се забавя и ще отнеме няколко години, за да се възстанови нормалното му функциониране.

 

Не контролирате размера на порцията – количеството храна, което приемате е много важно. Ако ядете твърде много, тялото ви няма да може да смила добре храната, а ако ядете малко, тогава няма да задоволите нуждите на тялото си от витамини, минерали, протеини, калории, въглехидрати, фибри и т.н. Контролирането на размера на вашите ястия е едно от нещата, които винаги трябва да имате предвид. И не забравяйте, че е по-добре да ядете по-малки порции пет пъти на ден, вместо да имате 3 големи хранения през целия ден. Този стил на хранене ще засили много метаболизма ви.

 

Не спите достатъчно – сънят е толкова важен за тялото ви, колкото храната и водата. Ако не спите достатъчно, вашата диета със сигурност няма да се получи. Така че не бъдете от хората, които се подлагат на диета през целия живот поради глупави грешки, които лесно могат да бъдат избегнати.

 

Ядете в нервни и стресови ситуации – всеки ден сте стресирани и проблемите постоянно изникват от нищото. Какво трябва да направите, за да се почувствате по-добре? Със сигурност не трябва да ядете нездравословна храна или да пиете алкохол! Намерете нов начин за облекчаване на стреса и решаване на проблемите. Правете упражнения, разходете се, общувайте с приятели, успокойте се, медитирайте и се отпуснете, спете добре и яжте храни, богати на омега-3 киселини.

306

Similar Posts