Езотерика

Силата на майчината клетва: Защо е огромен грях и как да я неутрализираме

Силата на майчината клетва

В стари времена било прието хората да изпитват дълбока обич и уважение към родителите си. Родителите имали не само правото, но и задължението да учат и наказват децата си – за тяхно добро. Учели ги да пазят честта и доброто си име, да бягат далеч от всеки грях.  

 

Децата бяха длъжни да почитат по-възрастните, да се подчиняват и да служат на родителите си във всичко. Подчинявали се безпрекословно, без наглост.

В зряла възраст почитали старостта и немощта на възрастните родители. Стараели се да им се харесат всячески – и с думи, и с дела. И учели децата си на същото…

Силата и благополучието на семейството се крепяла на тези прости традиции. Смятало се, че семейство, в което се спазват тези правила, винаги ще бъде силно и неразрушимо.

 

Разбира се, не във всяко семейство всичко било толкова розово. И тогава, както и днес, е имало големи кавги или сериозни битки между родителите и техните пораснали деца. Просто някога такива неща са били изключително редки.

А децата, които си позволявали неуважително и грубо отношение към родителите си, били застрашени от строго наказание – родителско проклятие или така наречената майчина клетва.

 

Легенди за родителското проклятие

Някои от тях разказват за превръщането на неуважителните деца в дървета или животни. Онези, които дръзнели да обидят родителите си, оставали без издръжка и били смятани за големи грешници пред Бога и хората.

А тези, които се осмелявали да бият родителите си, бивали отлъчени от църквата, от всички светини. Считали се за нечисти. Дори ги заплашвала смъртна присъда…

Много са вярванията, които разказват за последствията от родителско проклятие и всички те твърдят, че последиците са ужасни за децата.

Майчината или бащината клетва е по-силна?

В имуществено и икономическо отношение влиянието на бащата надделява над майчиното. Но от друга страна, в морално и духовно отношение силата на връзките, които свързват децата с майка им, е по-мощна.

Винаги се е признавало, че майката е по-близо до децата от бащата, че е „по-мила“ към тях. И в този смисъл молитвата или проклятието на майката се счита за по-силно от това на бащата.

 

 

Когато родителите проклинат децата си ги обричат на огромно нещастие

Майчиното проклятие е особено страшно. Често се изпълнява незабавно. Проклетите могат да се разболеят тежко, да умрат, душата им да попадне във властта на черните сили.

 

Проклятието на родителите никога не остава без последствия. Ако не веднага, то по-късно със сигурност поразява.

Прокълнати от родителите си, децата не виждат щастие цял живот. Те давят мъката си в алкохол.

Проклетите често не умират от естествена смърт. Много от тях посягат сами на живота си.

Ако такива деца вече са женени, те не намират хармония в семейството.

Наред с тези ужасни последици върху душите на проклетите деца, родителите също отнасят негативи. Те се обременяват с тежък грях. Вселената не прощава, дори и да са извършили подобно непростимо деяние срещу децата си в пристъп на гняв и раздразнение.

Най-ужасното нещо, което могат да си представят в съзнанието си, им се случва.

 

Ако сте проклели децата си по някаква причина, как да поправите греха

Най-важното нещо са молитвите на майката. Трябва да отворите напълно сърцето си за Бог и да изречете думи за прошка и разкаяние. Счита се, че само майката с майчиното си слово, с майчината си молитва може да отърве детето си от проклятието и да измоли прошка за себе си. Но молбите за прошка със сигурност трябва да бъдат искрени и да идват от най-дълбоките кътчета на сърцето.

 

А ако деца, които с непристойните си действия срещу родителите си са заслужили родителското проклятие, също толкова искрено трябва да признаят, че са сгрешили. Да се покаят и поискат прошка от родителите си.

 

Как да получите опрощение, ако родителите вече са починали?

Ако родителите са вече починали или пък категорично отказват да разберат факта, че тяхната омраза и ругатни към собствените им деца е ужасен грях и носи много скръб, съществуват ритуални методи за премахване на родителските и особено майчините клетви.

Но има много случаи, когато родителите не само не признават ужасната си грешка, но продължават да обсипват децата си с проклятия.

 

Тогава е важно да помислите добре и да вземете мерки, защото родителските проклятия са много силни. Могат напълно да унищожат вас и семейството ви.

Невероятно трудно е да живееш, когато осъзнаеш факта, че скъп за теб човек се е превърнал във враг. Но, както се казва, всичко е за хората. И добро, и зло.

Има много случаи, когато деца са незаслужено прокълнати от своите родители. Например, когато последните са психически болни или с тежък, непоносим характер. В този случай можете да вземете мерки, като четете специални молитви, използвате утвърждения, засилите вярата си в себе си и не се съмнявате в това, че сте добър човек, който е бил наказан несправедливо.

Непоколебимата вяра в справедливостта на висшите сили ще ви помогне и равновесието ще бъде възстановено.

2383

Similar Posts